Jan Ziegler

Vyvěšujme vlajky s hákovým křížem, vždyť to nemůže vadit

24. 02. 2012 17:04:07
Jak rozhodla policie v Semilech, symboly komunistického hnutí potlačující lidská práva jsou v pořádku. Pak tedy nemůže vadit ani veřejná propagace nacismu.

Zločiny nelze měřit dvojím metrem. Podle naších zákonů jsou komunismus a nacismus postaveny na stejnou úroveň. Jsou to srovnatelná zločinecká hnutí, která mají na svědomí desítky milionů zavražděných lidí. Dokonce je známým historickým faktem, že v sovětských gulazích zahynulo víc lidí než v nacistických koncentrácích.

V kontextu nezpochybnitelných faktů chápu rozhodnutí policie v Semilech jako idiotské. Viz zdůvodnění, které přinesl iDNES.cz. „Rudá pěticípá hvězda je považována za symbol komunismu, je to však i tradiční symbol svobody.“ Ten kdo napsal takový posudek je buď komunistou, nevzdělancem nebo uplaceným korupčníkem.

Takový nesmysl by mě nenapadl ani v té nejtěžší opilosti. Rudá hvězda není symbolem svobody, ale je na úrovni hákového kříže, protože symbolizuje hnutí, které potlačovalo a potlačuje lidská práva.

Rozumím tedy kolegovi novináři Ivanu Brezinovi, který dnes v Semilech rozvinul vlajku s hákovým křížem a pak na sebe sám zavolal policii. Chtěl ukázat na to, že se srovnatelnými zločineckými hnutími se nezachází stejně, jedno se toleruje, druhé nikoliv. Ovšem můžeme si vybrat, buď budeme tolerovat komunisty i nacisty nebo ani jedno zločinné hnutí. Jiný přístup není z hlediska práva možný. Já osobně doporučuji tvrdě trestat jak propagaci komunismu tak nacismu.

Autor: Jan Ziegler | karma: 35.84 | přečteno: 2072 ×
Poslední články autora