Sociální demokracie chce vládnout s komunisty. To je špatně!

Prezident Miloš Zeman by s komunisty ve vládě problém neměl, já tedy ano. Poněvadž je to naprosto stejné, jako kdyby se u nás chystala vládnout NSDAP. Smutné také je, že ministři ČSSD přejímají rudé praktiky.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka připustil, že sociální demokracie by mohla mít ve vládě za koaličního partnera komunisty, a že usnesení bohumínského sjezdu, které ji to zakazuje, je už překonané.

Začínám tomu rozumět. Nedávno ministr vnitra Milan Chovanec vyzval ke stávce železničáře z Českých drah. Něco takového prováděli naposledy premiér Klement Gottwald a komunističtí ministři ve vládě tzv. třetí republiky v letech 1945 – 48. Tehdy soudruzi brojili proti kapitalistům a podněcovali dělníky k demonstracím proti majitelům firem s tím, že si v rozporu i s tehdy platným znárodňovacím zákonem mají vynutit zestátnění svých zaměstnavatelů. Zdejší bloger Adam Mikulášek se rovněž hlásí k ČSSD a i on burcuje za vyvolání masových nepokojů prý kvůli údajně špatné situaci ve společnosti. To fakt není normální, aby členové vládní strany prosazovali protesty de facto proti sobě. To jsou komunistické manýry. Takže prohlášení pana Sobotky je třeba klást do širších souvislostí.

Úsměvná a pokrytecká současně je další skutečnost. Lidé jako pan Mikulášek, kteří obecně kritizují Ukrajinu za Majdan, sami hodlají vyvolat násilné střety a protesty proti demokraticky zvolené vládě. To je padoušství a schizofrenie v jednom. Přitom Ukrajinci měli k protestům proti prezident Janukovyčovi pádné důvody, mizerná životní úroveň, nízké platy a obrovská korupce, která se s tou českou nedá srovnat ani v nejmenším. Češi si proti nim žijí královsky.

Komunistická strana Čech a Moravy, která se nedokázala odpoutat od své zločinecké minulosti, do vlády nepatří. Tato partaj hájí teroristický charakter minulého režimu, poslankyně Marta Semelová veřejně v televizi pomlouvá Miladu Horákovou a považuje pro ni trest smrti za správný. Předseda strany Vojtěch Filip zase velebí masového vraha Klementa Gottwalda. Komunisté zpochybňují polistopadový vývoj a zapojení České republiky do západních struktur včetně Severoatlantické obranné aliance, čímž ohrožují její bezpečnost. To všechno jsou velmi vážné důvody pro to, aby se drželi od vládních postů hodně daleko. 

Autor: Jan Ziegler | sobota 18.2.2017 12:52 | karma článku: 35,41 | přečteno: 1037x