Ruská propaganda podněcuje nenávist, Litva rázně zakročila

Pádným důkazem ruské lži je zpráva o tom, že němečtí vojáci údajně na Litvě znásilnili místní dívku. Litvě došla trpělivost a zastavila vysílání ruské televize RTR Planeta na svém území. Je to sporný verdikt, ale chápu jej.

Propagandisté z Kremlu se neštítí podlých lží, jako byla i ta s údajně znásilněnou litevskou dívkou. Takové nesmysly a nepravdy vědomě vysílala i ruská televize RTR Planeta a tak na Litvě prozatím skončila. Svoboda projevu není o šíření vědomých lží a nenávisti vůči Pobaltí, což Rusové dělají běžně.

Státní vlajka Litvy

Chápu, že lidé z pobaltských republik jsou po svých smutných historických zkušenostech vůči Rusku velmi ostražití. Rozumím tomu, že Švýcarům, kteří  ruskou okupaci v minulosti nezažili, se to může zdát přehnané. Ale zážitky Litevců, Lotyšů a Estonců jsou jiné. A jestliže litevský regulátor uznal, že ruská televize hlásala nenávist k Litevcům, tak měl na svoje rozhodnutí právo. Je to vnitřní záležitost této svobodné svrchované největší pobaltské země a ostatním do něho nic není. Navíc její vysílání bylo pozastaveno na dobu tří měsíců.

Rusové si však nemají žádné morální právo stěžovat. Země, která sama velmi tvrdě potlačuje svobodu projevu, zakazuje opoziční média a vězní lidi za názory, jak to činí současné Rusko, nemůže počítat s tím, že mu bude dovoleno vše. Pokud v kremelské říši nastane v oblasti svobody médií výrazná změna k lepšímu, pak se podle toho zařiďme. Jestliže nikoliv, tak ať jsou nástroje lživé putinovské propagandy likvidovány. To není o cenzuře, ale o srovnatelných podmínkách v rámci svobodného šíření informací.        

https://globe24.cz/svet/25892-brusel-rozhodl-ruska-televize-podnecovala-k-nenavisti-litva-mela-pravo-stopnout-vysilani 

Autor: Jan Ziegler | úterý 21.2.2017 18:29 | karma článku: 32,88 | přečteno: 1417x
  • Další články autora
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,69
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz