Zeman zase provokuje nebo se zbláznil

Prezident republiky se rozhodl navrhnout Senátu jako členku rady ÚSTR velkou příznivkyni komunistů Lenku Procházkovou. Je to urážka politických vězňů a všech obětí zločinného komunistického režimu.

Je to nepochopitelné. Lenka Procházková sice byla za socialismu součástí disentu a signatářkou Charty 77, ovšem svoji polistopadovou činností zradila svoji minulost, zradila svého otce spisovatele Jana Procházku, kterého komunisté de facto uštvali k smrti. Tento další nápad Miloše Zemana je jeho další chucpe. Procházková, která velebí vrahy svého táty, nemá morální právo podílet se v Radě Ústavu pro studium totalitních režimů, který má za úkol zkoumat éry nacismu a komunismu, na rozhodování o činnosti této vědecké instituce.

Jak trefně zaznělo dnes v jedné diskusi na Facebooku, že kvůli vyváženosti by měl Zeman navrhnout ještě někoho, kdo má blízko k náckům, například takový Adam. B. Bartoš by byl ideální. Lidé blízcí ÚSTR  mluví o šílenosti. Po návrhu na jmenování Karla Srpa do Etické komise České republiky, která má mimo jiné rozhodovat o udělení statutu protikomunistického odbojáře, je to jeho další stupidní rozhodnutí.          

Ono naštěstí není nic ztraceno, prezident pouze členy rady navrhuje, schválit je musí Senát. A horní parlamentní komora mě v současném složení naplňuje optimismem. Senátoři už odsoudili ruskou anexi Krymu, dále odhlasovali, že jejich předseda Milan Štěch, podepsal pročínské servilní prohlášení pouze za svoji osobu a nikoliv za Senát a tak věřím, že rovněž zaříznou jmenování Procházkové. Proto vyzývám všechny slušné lidi, aby svým senátorům poslali vzkaz, ve kterém ho důrazně vyzvou, ať hlasuje proti prezidentskému návrhu. Tato nehoráznost spojená s drzostí je dalším důvodem k tomu, aby Zeman zmizel z Hradu co nejdříve.    

http://forum24.cz/zemanovska-drzost-blizenkyni-komunistu-lenku-prochazkovou-navrhuje-rady-ustr/

Autor: Jan Ziegler | pátek 10.3.2017 17:58 | karma článku: 34,53 | přečteno: 2165x