Izrael právem likviduje islamistické teroristy v Sýrii

Letectvo Židovského státu udeřilo na šíitský Hizballáh na syrském území. V tomto případě šlo o oprávněnou obranu před muslimskými fanatiky. Stát tolerující na svém území teroristy, musí počítat s následky.

Hizballáh je v syrském konfliktu spojencem vlády Bašára Asada. Také už provládní syrská propaganda spustila oblíbenou mantru, že Izrael těmito útoky pomáhá islámskému státu. To je samozřejmě hloupost a já tuto akci považuji za skvělou, správnou a legitimní. Situace v Sýrii není černobílá, na obou stranách konfliktu válčí fanatičtí muslimové, a jedním z důkazů je právě Hizballáh.

Toto je velice nebezpečná teroristická organizace, která má na území Izraele na svědomí hodně zákeřných zbabělých útoků. Mimo jiné v Sýrii pod ochranou prezidentů Asada staršího i mladšího žil vrah, člen této bandy, který umlátil kladivem čtyřletou izraelskou holčičku. S takovými zrůdami nelze mít slitování.

Jestliže tedy syrská vláda na svém území toleruje teroristy, kteří jsou dokonce jejími spojenci, musí počítat s následky. Izrael dobře ví, že Hizballáh usiluje o jeho zničení. On není s žádnou stranou zdejší občanské války, ale brání svoji bezpečnost, padni komu padni. Na to má plné právo. Také izraelský premiér Benjamin Netanjahu na setkání s ruským prezidentem Vladimírem Putinem dal důrazně najevo, že Izraelci nikdy nedovolí vyzbrojení Hizballáhu. A nelze se jim divit. Jestliže tato zločinecká teroristická organizace záludně a podle útočí proti Izraeli, pak nezbývá než ji zlikvidovat. Sýrie tím, že na svém území snáší Hizballáh, který vraždí občany jiného státu a vyhrožuje mu likvidací, prokazatelně porušuje mezinárodní právo. Naopak Izrael jedná správně, když útočí a zabíjí zločince. V tom mu fandím a může být vzorem pro ostatní země, jak bránit bezpečí vlastních obyvatel.    

http://zpravy.idnes.cz/izrael-syrie-sestrel-arrow-raketa-sam-5-zeme-vzduch-f8v-/zahranicni.aspx?c=A170317_094739_zahranicni_aha 

Autor: Jan Ziegler | neděle 19.3.2017 12:32 | karma článku: 32,13 | přečteno: 1082x
  • Další články autora
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,66
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz