Jan Ziegler

Otec Michalák škodí svým synům

18. 07. 2017 18:10:46
Starší ze synů Michalákových Denis dostal pokoutně norské občanství, které prý odsouhlasil jeho biologický otec Josef. Mám dojem, že neunesl rozchod se svoji ženou a rozhodl se škodit.

Celé je to ubohé a nízké. Otec dětí Michalákových se mstí za to, že od něj jeho žena Eva i se syny Denisem, a Davidem. Podle některých zdrojů je měl mlátit. Nevím, jestli je to pravda, ovšem žena od muže neodchází bezdůvodně. A chlap, který mlátí ženskou, je u mě obyčejná zbabělá zrůda.

Josef Michalák si vyřizuje účty se svoji bývalou partnerkou přes děti. A to je hodně podlé a ubohé. Je mně jej líto, když sáhnul k takovým metodám. Jeho výmluva, že chtěl, aby děti mohly jezdit s pěstouny na dovolenou, což nemohou, protože jim matka odmítá vydat české pasy, je trapná. Chápu paní Michalákovou, proč to dělá. Jednoduše proto, že ona pasy nikomu vydat nemůže, protože je to majetek České republiky.

Osobně jsem přesvědčen, že k tak razantnímu opatření, tedy odebrání dětí, nebyl důvod. To má přijít teprve v případě, když jsou ohroženy zdraví, životy nebo mravní výchova dětí. A to v tomhle případě rozhodně nebylo. Nerozumím také tomu, proč Norsko dalo staršímu synovi své občanství. Proč on i jeho bratr nebyli svěřeni babičce a dědečkovi nebo tetě, kteří o ně moc stáli a opakovaně dostali od české sociálky výborný posudek? A mohli tak nadále vyrůstat v českém prostředí. Takhle to vypadá jako hodně špatný norský krok, který doufám v budoucnu zruší Evropský soud pro lidská práva.

Norsko se ovšem ocitlo pod palbou razantní kritiky z české strany a to je dobře. „Toto svévolné a s nikým nekonzultované rozhodnutí norské strany považuji za naprosto bezprecedentní. Norsko jen dokázalo, jak moc je nedemokratickou zemí a v tomto konkrétním vysoce exponovaném případě jde skutečně o krádež dětí, jinak si nedokážu vysvětlit, proč nemohli počkat do Denisových 18. narozenin, aby se sám rozhodl,“ ostře kritizuje norský verdikt europoslanec Tomáš Zdechovský.

Proti tomu protestovalo i české ministerstvo zahraničních věcí, které v diplomatické nótě upozornilo norskou stranu, že Denis Michalák i nadále zůstal českým občanem.

Autor: Jan Ziegler | karma: 25.44 | přečteno: 1275 ×
Poslední články autora