Jan Ziegler

Dvojnásobný vrah milost dostal, otec bránící dcery nikoliv

31. 07. 2017 17:55:31
Ta story z webu Forum24.cz je sice již staršího data, ale stále aktuální. Prezident Miloš Zeman vyzývá občany k ozbrojování, a bránění se zlu, pak však statečné lidi nechá napospas soudní zvůli.

Ten příběh je příšerný. Táta dvou skoro už slečen je bránil před nějakým úchylem, který je obtěžoval. Rodina se kvůli němu dokonce musela přestěhovat, přesto si je však dotyčný deviant našel a děvčata obtěžoval dál. Ani policie nepomohla. Otec to už nevydržel, a tak mu domluvil ručně. Slídil dostal facku, spadl a v nemocnici zemřel. Mně jej rozhodně líto není. Má, co si zasloužil. Bohužel u soudu onen táta dostal pět let vězení.

Prezident Miloš Zeman nabádá lidi, aby se bránili zlu i se zbraní v ruce. Jak ho nemám rád, tak pod to bych se podepsal. Také si myslím, že gauneři musí dostat za vyučenou, a když to nejde po dobrým, tak to holt půjde po zlým. Děvčata pak napsala hlavě státu dopis, ve kterém jí žádala o milost pro svého tátu. Z Hradu však přišla odpověď, že by se měla hlavně učit a být mámě oporou.

Nemohu si pomoci. Já mám rád lidi, kteří si stojí za svými slovy a také je umí proměnit ve skutky. Prázdné tlachání je k ničemu. Jenomže tady přesně nastala situace, kdy prezident měl svého práva amnestie využít a tátu, který pouze bránil své dcery před úchylákem poslat z vězení domů. To měl snad čekat, až ten cvok jeho dětem něco ošklivého udělá? Známe více takových případů, kdy se o nebezpečných lidech vědělo, ovšem nic se nestalo, a tito magoři pak klidně i vraždili. Chápu toho tátu, že měl strach a nechtěl, aby jeho dcerám bylo ublíženo.

A fakt, že Zeman pustil z vězení dvojnásobného pravomocně odsouzeného vraha, snad ani není nutné blíže komentovat. V tomto případě porušil svůj slib, že bude s touto svoji výsadou zacházet opatrně a využívat ji jen výjimečně. A na druhé straně, v záležitosti, která po ní přímo volala, to neudělal.

Chci jenom doufat, že nový prezident, který v únoru příštího roku přijde po něm, tohoto statečného tátu omilostní.

http://forum24.cz/dcery-prosily-zemana-o-milost-pro-tatu-mely-byste-se-hlavne-ucit-znela-odpoved/

Autor: Jan Ziegler | karma: 44.77 | přečteno: 9121 ×
Poslední články autora