Žijeme krásně a v nádherné zemi

Nechápu, proč si lidé furt na něco stěžují, napadá mě, že u některých Čechů je to profesionální deformace. Přitom dělníci jezdí na dovolené do Ameriky, zkrátka žijeme v nejlepší éře České republiky.     

Komentář europoslance Tomáše Zdechovského zveřejněný na webu Echo24.cz je hodně optimistický, ale chápu jej, měl ukázat na to, že se naší zemi daří v současné době velmi dobře a je ve skvělé kondici. Kdo vykládá nesmysly, jak jsme na tom bídně, jenom lže.

Já jsem si na to vzpomněl včera večer u nás v Masných Krámech, kdy tam po dlouhé době opět byla servírka Věra. Krásně opálená, tak jsem si říkal, že určitě byla na nějaké exotické dovolené, a také, že ano, byla v Egyptě u moře na jedenáct dnů. Moc se jí tam líbilo.

Anička z východních Čech pracuje ve škodovce v Kvasinách jako koordinátorka, což je něco jako přední dělnice.  Už tři roky za sebou byla na dovolené v Americe, na Havajských ostrovech, západu USA a v jižní Americe.

Moje neteř dělá zdravotní sestru v jedné brněnské nemocnici a už několikrát byla ve svém volnu u moře v Itálii.

A já se ptám, jezdily za komunistické totality servírka, dělnice a zdravotní sestra na takové dovolené do takových zemí jako jsou Egypt, Itálie nebo USA? Nejezdily a také nemohly, protože jim to nedovolily finanční možnosti a také rudá totalita, která lidem cestování do kapitalistické ciziny hodně ztěžovala. Estébáci na pasových odděleních mohli bezdůvodně zamítnout udělení výjezdní doložky, bez které byla cesta na Západ nemožná. Takže pro servírku, dělnici a zdravotní sestru byla za komunistů vrcholem dovolená u moře v bývalé Jugoslávii, respektive v současném Chorvatsku. A cestování mimo Evropu, to bylo v socialistické éře něco z říše sci-fi.

A když jsem se nedávno toulal centrem svého rodného Brna, tak jsem měl velmi dobrý pocit. Krásné opravené domy, hodně útulných hospůdek a kavárniček, zahrádky před nimi plné spokojených lidí. A stejně to vypadá i v mých milých Českých Budějovicích. Ano, žijeme v nejlepší éře v historii České republiky.        

thttp://echo24.cz/a/iVgDR/zijeme-v-historicky-nejuspesnejsi-ere-ceske-republiky

Autor: Jan Ziegler | pátek 11.8.2017 17:16 | karma článku: 40,87 | přečteno: 3735x
  • Další články autora
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz