Jan Ziegler

Netanjahu: Irán hrozí Izraeli zničením a vyzbrojuje teroristické organizace

24. 08. 2017 17:47:33
Premiér Netanjahu to vystihl dokonale. Spojenec Ruska v Sýrii Irán je velkým nebezpečím pro svět. Porážka islámského státu je dobrou zprávou, ale zdá se, že tato teokratická diktatura chystá útok proti Židovskému státu.

Je prokazatelné, že Irán hlásá likvidaci Izraele a podporuje teroristickou organizaci Hizballáh. Ono mezi šíitskými a sunitskými fanatiky vážně není rozdílu. Dokonce Židovský stát se umí snadněji domluvit se Saudskou Arábií než s Iránem. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na setkání s ruským prezidentem Vladimírem Putinem to řekl jasně a pravdivě. To, že je islámský stát poražen, je v pořádku, ale pokud jeho místo zastoupí v Sýrii Irán, tak to bude moc špatné. A pro Izrael ještě horší. Bojovníci islámského státu jsou v současné době v podstatě jen špatně vyzbrojenou otrhanou hrstkou, a především v Iráku zásluhou Američanů utrpěli řadu drtivých porážek. Kdežto Irán má velkou a dobře vyzbrojenou armádu včetně revolučních gard.

Ten spolu s Hizballáhem je spojencem Ruska a prezidenta Bašára Asáda v syrském konfliktu. Dá se tedy říci, že Rusové spolupracují s muslimskými teroristy. To, že někdo bojuje s islámským státem, ještě neznamená, že sám nepatří k muslimským fanatikům. Takový Hizballáh má na svědomí hodně často i brutálních vražd židovských civilistů včetně žen a dětí.

Irán nyní staví samostatný terminál v syrském přístavu Tartus. Otázka zní proč, když už je ISIS téměř poražen? Nabízí se celkem logické vysvětlení, pro chystanou agresi proti Izraeli. To by potvrzoval i fakt, že jeho komplicové z Hizballáhu začali pokládat zpravodajskou infrastrukturu na syrských Golanech přímo proti izraelským liniím.

Je smutné, že nebezpečí Iránu mnozí podceňují a proto je burcující hlas Benjamina Netanjahu, který před ním důrazně varuje, moc důležitý. Tato radikální islámská země, ve které za urážku Koránu hrozí trest smrti, kde ženy musí chodit zahalené a nemohou sledovat fotbalové zápasy, je bohužel podceňovaná. Rusko jí vyzbrojuje a je jeho spojencem, ovšem ani Evropská unie není bez viny, když se snaží o normální vztahy s Iránem a zcela přehlíží, že neuznává existenci Židovského státu a usiluje o jeho zničení. To je například přístup evropské ministryně zahraničí Federici Mogheriniové, která své proarabské postoje a protiizraelskou nenávist ani neskrývá. Nutno ovšem dodat, že i v EU jsou rozdíly. Např. Velká Británie, Německo, Česká republika a pobaltské republiky zastávají proizraelské postoje, ovšem přístupy Francie nebo Švédska bývají k Židovskému státu hodně nepřátelský.

https://globe24.cz/svet/38317-netanjahu-pri-navsteve-ruska-znovu-varoval-pred-rostoucim-vlivem-iranu-v-syrii

http://blog.pravezpravy.cz/iran-buduje-samostatny-terminal-pro-pristani-vojaku-v-tartusu

Autor: Jan Ziegler | karma: 27.48 | přečteno: 782 ×
Poslední články autora