Jan Ziegler

Svobodný Mach povýšil lhaní na svoji hlavní zbraň

28. 08. 2017 15:39:22
Strana svobodných občanů má problémy sama se sebou, její volební preference se potácejí na úrovni zhruba dvou procent. Lidé ji zkrátka nechtějí a tak její předseda Petr Mach dělá pro zviditelnění, co může.

Ovšem evidentně mu to nepomáhá. Nekritická obhajoba Evropské unie je k ničemu, protože nikdo není dokonalý. Jenomže pokud to chci Bruselu natřít, musím mluvit pravdu a ne si vymýšlet. „Pan Mach je známý manipulátor, a proto je potřeba na něj upozorňovat a uvádět jeho výmysly na pravou míru,“ říká jeho kolega europoslanec Tomáš Zdechovský.

Společná měna některých unijních států euro má samozřejmě své slabiny, ovšem není pravdou, že by jim ekonomicky škodila, jak se snaží lidem namluvit Petr Mach. Stačí se podívat na tabulku sestavenou renomovaným časopisem Globál Finance Magazíne. V pětadvacítce nejbohatších zemí je jich hned sedm co platí eurem, přičemž Lucembursko s HDP na obyvatele 94 167 dolarů je druhou nejbohatší zemí na světě.

http://www.kurzy.cz/zpravy/398742-25-nejbohatsich-zemi-sveta/

Český europoslanec Petr Mach také veřejně lže, když se snaží lidem namluvit, že za nepovedenou rekonstrukci budovy základní školy v Kamenných Žehrovicích může Evropská unie. Ten ji na svém facebookovém profilu označil za tzv. „eurosocialistický realismus“ a tvrdí, že za současnou podobu mohou eurodotace.

http://manipulatori.cz/manipulace-za-nepovedenou-rekonstrukci-zakladni-skoly-muze-evropska-unie-tvrdi-petr-mach/

Pravdou však je, že Evropská unie v rámci přidělování dotací nezkoumá budoucí vzhled budovy. Odpovědnost za rekonstrukci má jednoznačně projektující firma a architekt. Čili další Machova lež. Chránit památky před nešetrnými zásahy pak je v kompetenci Národního památkového ústavu. Jenomže dotyčný objekt není zapsán v seznamu kulturních památek a tudíž ani památkově chráněn. A perlička na závěr, dotace na školu nepochází z EU, ale poskytlo ji ministerstvo životního prostředí. Pan Mach by mohl zdatně konkurovat rádiu Jerevan.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/moderni-podoba-skoly-je-tercem-kritiky-architektu-rekonstruk/r~4b78c57288dd11e7a3060025900fea04/?redirected=1503776467

Navíc je čistě záležitosti obce Kamenné Žehrovice, jako zřizovatele školy, jak si ho zrekonstruuje. A pokud se tamním lidem líbí, je to jejich věc. Pravdou je, že na výměnu oken a zateplení budovy není potřeba stavební povolení. O tom něco vím, protože nedávno jsem opravoval svůj byt včetně výměny oken a dotyčná firma mě ujistila, že stavební povolení nepotřebuji. A také ještě něco. Chápu, že někomu se výsledek renovace mého obydlí líbit nemusí, ovšem je to jen moje záležitost, nikoho jiného. A stejně je tomu i se školou v Kamenných Žehrovicích. Při její obnově zřejmě žádný zákon poruše nebyl, a pokud se líbí rodičům dětí, pak se nedá nic dělat, i když chápu kriticky jejího současného vzhledu a rozumím jim.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/217411000370823/video/563982

Autor: Jan Ziegler | karma: 27.05 | přečteno: 2177 ×
Poslední články autora