Jan Ziegler

Režisér Stone zešílel, zpochybnil holocaust a genocidu Židů

30. 08. 2017 18:42:22
Je to antisemitismus jak vyšitý. Salónní levičák Olivier Stone to tentokrát silně přehnal. V rozhovoru pro Sunday Times, tvrdí, že média v USA ovládají Židé, což prý znemožňuje svobodnou diskusi o holocaustu.

To je samozřejmě lež jak věž, protože v Americe vycházejí o genocidě Židů seriózní práce, např. od profesora Yaelovy univerzity Timothyho Snydera, vynikající je jeho kniha Krvavé země. Stone je jistě řemeslně dobrý režisér, lidsky je však na tom špatně. Je to typický levičák, který na Americe a nenechá niť suchou a tepe do bohatých, jak může, přitom využívá tamní svobody, točí svobodně filmy, jaké točí, říká si, co chce, sám je milionářem, který netrpí bídou a není mně známo, že by nějak masivně podporoval chudé lidi. On pouze žvaní. A samozřejmě mu nevadilo, že jeho režisérští kolegové jako třeba Miloš Forman a Ivan Passer emigrovali z komunistického Československa, aby mohli svobodně tvořit.

Olivier Stone ovšem nyní překročil hranice slušnosti, pustil se do obhajoby Adolfa Hitlera a zpochybnil utrpení Židů za nacistické éry. Tvrzení, že Hitler víc uškodil Rusům než Židům. Ano je pravdou, že obyvatel Sovětského svazu zahynulo za II. světové války asi 25- 30 milionů z celkového počtu kolem dvou set milionů v roce 1941. Pozor, jedná se o součet obětí všech národnosti žijících v tehdejším SSSR. Nikdo rozumný nebude zpochybňovat jejich utrpení. Jenomže miliony z nich zemřely v boji kvůli nesmyslným rozkazům rudých komisařů a velitelů, kteří vojáky Rudé armády často hnali do nesmyslných ztečí proti dobře opevněným německým pozicím a výsledkem bývala krvavá jatka.

Koneckonců v poměru k počtu zabitých v těchto neblahých letech a obyvatel dopadli nejhůře Poláci, kterých zahynulo přes 6 milionů ze zhruba 35 milionů obyvatel v roce 1939. Ale byla by hloupost se přít se o to, kdo víc trpěl.

Teď přijde zásadní věc. Poláci a obyvatelé okupovaných území SSSR byli brutálně perzekuováni, o tom žádná. Ale oni včetně Rusů mohli dále žít ve svých vesnicích a městech. Židé jaksi byli buď po nacistické okupaci dotyčného území hned popravováni, nebo posíláni rovnou či oklikou přes ghetta do vyhlazovacích táborů, kde byli z větší části povražděni. Proto jsou zlá slova na adresu Židů z úst režiséra, který mimochodem nedávno natočil nekritický oslavný a de facto bezcenný dokument o ruském prezidentu Vladimíru Putinovi, strašlivá a nehorázná.

Na Facebooku už to také Olivier Stone od lidí pořádně schytává a slovo debil na jeho adresu patří ještě k těm nejmírnějším. Ta ostatní daleko ostřejší tu nemohu zveřejnit, protože bych porušil kodex blogera. Pan režisér sice nyní tvrdí, že jeho slova byla překroucena, ale já mu nevěřím. Z vlastní zkušenosti vím, že takto se hájí všichni, když řeknou něco odpudivého a urážlivého. Nicméně antisemitismus ze Stoneho už nikdo nesmyje.

https://www.info.cz/magazin/hitler-je-obetni-beranek-a-media-ovladaji-zide-ocenovany-reziser-oliver-stone-poskytl-kontroverzni-rozhovor-9106.html

Autor: Jan Ziegler | karma: 39.68 | přečteno: 5066 ×
Poslední články autora