Pokud levicoví extrémisté z Kliniky nezmizí, musí je vyhnat policie

Městský soud v Praze pravomocně rozhodl, že budova Kliniky v Praze na Žižkově patří Správě železniční a dopravní cesty a aktivisté, kteří jí okupují, ji musí vyklidit. Doufám, že se tak stane, co nejdřív.

Ještě chci věřit tomu, že žijeme v právním státě, kde se právo včetně soudních rozsudků respektuje. Tady už není na co čekat, soud vydal pravomocný rozsudek, a ti co protizákonně okupují kliniku, odtud musí co nejrychleji zmizet. A pokud by tomu nechtěli rozumět, pak musí jednat policie a v případě nutnosti rázně a tvrdě. Není přece možné nerespektovat vlastnická práva.

K smíchu a pláči zároveň byl právní zástupce Kliniky Pavel Uhl, který proti vyklizení budovy argumentoval u soudního líčení dobrými mravy. Tuto drzost nechápu. V rozporu s dobrými mravy je naopak obsazení Kliniky, která žádným aktivistům nepatří. Přece není možné si jen tak někam přijít a obsadit cizí dům, Taková anarchistická akce je dokonce i trestným činem.

V těchto dnech úřad pro vyšetřování FBI zveřejnil zprávu, podle které je extrémně levicové hnutí Antifa, jež v USA údajně bojuje proti fašismu, stále nebezpečnější. Mám tušení, že toto se týká i České republiky, kde krajní levičáci rovněž představují velké nebezpečí pro demokracii. A netýká se to jen násilné okupace budov, které patří jiným vlastníkům, ale také například žhářských útoků proti restauracím apod. Mám dojem, že až přehnaně moc se věnujeme tzv. pravicovým extrémistům, až nám toto nebezpečí od rudých fanatiků uniká.   

http://praha.idnes.cz/klinika-vyklizeni-soud-0vk-/praha-zpravy.aspx?c=A170905_103457_praha-zpravy_zuf#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=prahah&utm_content=main 

Autor: Jan Ziegler | úterý 5.9.2017 18:50 | karma článku: 43,06 | přečteno: 3059x
  • Další články autora
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,43
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz