Vyhazovy kvůli názorům jsou špatné, v Rusku i Americe

7. 07. 2020 18:29:44
Americká University of Massachusetts-Lowell dalo okamžitou výpověď děkance ošetřovatelského oboru Leslie Neal-Boylanové. Důvodem měla být její slova, že záleží na životech všech lidí, nejen těch černých. .

S tím nelze než souhlasit, samozřejmě, že záleží na všech lidských životech. Ovšem , když tuto myšlenku hlásají například členové a příznivci okamurovské SPD, kteří se dokázali radovat ze smrti migrantů, pak to od nich zní nedůvěryhodně.

Nicméně, paní děkanky je mně líto, je obětí šílenství, které v poslední době zachvátilo Ameriku. Doufám, že se je podaří zastavit.

Vadí mně ovšem pokrytci, kteří údajně bojují za paní děkanku, a přitom daleko horší represe v putinovském Rusku jim nevadí. Už před pěti lety byl vyhozen ze svého místa na prestižní moskevské vysoké škole profesor Andrej Zubov, který veřejně prohlásil, že Rusko okupovalo Krym. Jsem hrdý na to, že mu místo nabídla Masarykova univerzita v Brně. Já vím, že na filozofické fakultě mé alma mater jsou vyučující, kteří jsou stoupenci Putina a odpůrci našeho členství v NATO, své názory hlásají na sociálních sítích a vyhazovy jim nehrozí. Proč také, když jsou uznávanými odborníky.

Současná situace ve Spojených státech amerických mě vadí, bourání památníků osobností konfederace je špatné, stejně tak pouliční demonstrace proti údajnému rasismu, které se ovšem často zvrhávají v rabování a ničení soukromého a veřejného majetku. Tohle si kritiku zaslouží.

Stejně tak je ovšem třeba vystupovat i proti tomu co se děje v Rusku, kde je svoboda lidí na rovněž brutálně ohrožena. Já si ovšem pamatují i blogy zdejších Putinových obdivovatelů, kteří mimo jiné chtěli zakázat demonstrace Ukrajinců a jejich příznivců nazvaném Pražský Majdan na pražském Staroměstském náměstí. To ale vzhledem k tomu, že Listina základních práv svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR, zaručuje rovněž svobodu shromažďovací, není možné.

Ale pojďme dál, v Rusku je normální trestní stíhání lidí kvůli názorům na historii. Trestný je například výrok, že Sovětský svaz spolu s nacistickým Německem rozpoutal II.světovou válku. Ve vězeních jsou rovněž lidé, kteří si dovolili zkritizovat připojení Krymu k Rusku, tak třeba na ruské sociální síti V kontakte napsali, že se jednalo o okupaci. A hned je z toho pobyt za mřížemi.

Ruské Muzeum gulagu v Permu je důkazem toho, že v Rusku se dostala k moci neostalinistická banda, která se snaží zamlčovat Stalinovy komunistické zločiny proti lidskosti. A tak z muzejních expozic zmizely na příkaz místních úřadů všechny připomínky o politických vězních a jejich boji proti sovětskému systému. Muzeum je předváděno jako vězení pro obyčejné kriminálníky. Z veřejných prostranství jsou také odstraňovány vzpomínky na obětí komunismu, ale vztyčování soch masovému vrahovi Josefu Stalinovi nevadí.

Ruští cenzoři také zakázali školní učebnici, která popisovala zločiny stalinismu. Důkazů, že současné putinovské Rusko není v žádném případě vzorem normálnosti, je více než dost. Nicméně Ameriku jsme vždy obdivovali jako zemi svobody, byl bych proto nerad, kdyby se z hlediska represí příliš blížila Rusku.

https://echo24.cz/a/SbVEr/univerzita-vyhodila-dekanku-napsala-v-mailu-ze-na-kazdem-zivote-zalezi?fbclid=IwAR1VXWEVMZOb1j0F0ScoRX3B5kYZwmCuw_6qomCZZx47n0g_qbcrPMMWZ8o#.XwF0vhLmkSl.facebook

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-stalin-ucebnice-represe-teror-roskomnadzor_1708020600_mls

Autor: Jan Ziegler | úterý 7.7.2020 18:29 | karma článku: 31.30 | přečteno: 2718x

Další články blogera

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 20.96 | Přečteno: 300 | Diskuse

Jan Ziegler

Co se divíte Češi, Hitler Vás neokupoval, pouze prosazoval svoje zájmy

Je potřeba se podívat na 15. březen 1939 poněkud ze široka, ne pouze z českého hlediska. Ano, ze strany Čechů to byla obrovská tragédie, Němci však k tomu přistupovali jinak. Podle nich se jednalo o napravení starých křivd.

16.3.2024 v 12:04 | Karma článku: 41.32 | Přečteno: 3737 | Diskuse

Jan Ziegler

V Kremlu totálně zešíleli, Rusové drze vyhrožují vězením občanům jiných zemí

Je to velký skandál a na předvolání ruského velvyslance do Černína na kobereček. Rusové si neuvědomili, že éra SSSR je už minulostí a provokativně se chovají k bývalým státům východního bloku jako ke svým koloniím.

13.3.2024 v 15:35 | Karma článku: 39.59 | Přečteno: 3685 | Diskuse

Jan Ziegler

Písek slaví významná výročí, založení polské a české školy

Dvě zajímavá školská výročí si připomněla obec Písek v okrese Frýdek-Místek. Letos je tomu 150 let od založení polské školy, v minulém roce bylo připomenuto sté výročí zahájení vyučování v obecné škole s českým vyučovacím jazykem.

12.3.2024 v 14:59 | Karma článku: 10.43 | Přečteno: 142 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 20.99 | Přečteno: 469 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.04 | Přečteno: 222 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 29.06 | Přečteno: 4669 | Diskuse

Petr Šindelář

Jurečka bez změn v zákonech a ústavě touží zvýšit zaměstnanost!

Na pomoc si vzal počítače a na výběr vzdělávacích kurzů zavedl e-shop. Nárok na dávky chce ztížit a zájem o práci na venkově naopak zvýšit. Premiér ale tvrdí, že 2 miliardy korun ve prospěch venkova nevydá a státní rozpočet...

18.3.2024 v 9:52 | Karma článku: 11.85 | Přečteno: 221 | Diskuse
Počet článků 3293 Celková karma 27.00 Průměrná čtenost 1817

Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...