Ruské matky, neposílejte své syny vraždit bratry Ukrajince

Vypůjčil jsem si titulek z prohlášení Svobodných Rusů k situaci na Ukrajině. Ti odmítají válku a žádají, aby se problémy na rusko-ukrajinských hranicích řešily mírovou cestou. To je chvályhodné.

Svobodní Rusové kritizují ruskou agresivitu, která ohrožuje svobodu a nezávislost Ukrajiny, odsuzují válku a chtějí mír. Proti tomu přece nemohou mít normální lidé námitky.

Znám některé ze Svobodných Rusů osobně a všichni z nich přišli za II. světové války o velkou část příbuzných. Vědí, jaká je to bolest, když člověk ztratí své blízké. Tito lidé proto nechtějí, aby podobné hrůzy v současnosti opakovaly. Tenkrát Rusové a Ukrajinci spolu bojovali v Rudé armádě proti Německu a jeho spojencům. Rusové, Ukrajinci, Gruzínci a další vojáci z mnoha národností tehdejšího SSSR, kteří padli v boji s nacisty si zaslouží naší úctu. Obyčejní vojáci Rudé armády ano, samozřejmě Stalin a další z jeho komunistické bandy, kterým nešlo o svobodu, ale o zotročení Evropy, si zasluhují pouze opovržení.

Svobodní Rusové proto prosí ruské matky, aby neposílaly své syny umírat za zájmy Kremlu. Upozorňují, že ruští vojáci by byli na Ukrajině okupanty a mnoho z nich by se domů vracelo v rakvích. Svobodní Rusové varují před válkou a vyzývají k míru. Za si zaslouží naši podporu.

https://www.forum24.cz/svobodni-rusove-ruske-matky-neposilejte-sve-syny-vrazdit-bratry-ukrajince/

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 3.2.2022 14:17 | karma článku: 19,73 | přečteno: 485x