Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J68i14ř80í 22V45a47c51a

10. 5. 2016 22:32

Tak to kurňa nebyla. Konečné řešení české otázky a Reinhard Heydrich !

2 4
možnosti

Pan Ziegler pouze píše o tom, že jako se Němci chovali k nám v Protektorátu, tak se chovali Rusové v Pobaltí. Holt Rusové považovali za svůj Lebensraum bývalé území carské říše, a podle toho se tam pak chovali, kdežto Němci za svůj Lebensraum považovali bývalé území Svaté říše římské národa německého, a podle toho se chovali zde. Němci ovšem byli ve válce poraženi. Rusové na tu svou genocidu v Pobaltí, na Ukrajině, v Bělorusku a na územích, která dříve patřila k Polsku, měli daleko více času. Vlastně to skončilo až po Stalinově smrti. Tam bylo Ležáků a Lidic...

9 0
možnosti

Co je ještě nehoráznější - Rusáci ty zavražděné Pobalťany zahrnuli do svých statistik obětí 2. světové války a jsou mezi těmi miliony "Rusů", kteří "se obětovali v boji s Hitlerem", jak nyní hlásá ruská propaganda.

10 2
možnosti
MV

Že by amíci byli také jako rusové:

Pohled do jednoho policejního hlášení

Pod č.j. 400 pres./1945 bylo uváděno mj. toto: »Po obsazení Plzně americkou armádou vznikla řada nesnází, které se postupem času vyvinuly v problémy. Vojáci obsazují samovolně opuštěné byty bez ohledu na jejich zajištění, vnikají do nich i násilím... na otevřených táborech německého vojska v okolí Ejpovic naskýtá se týž obraz. Zde byly národnímu hospodářství způsobeny milionové škody, hlavně na motorových vozidlech, na kterých se přijela vzdát německá armáda, ustupující od Prahy. Američané velkou část vozidel zničili.«

A pokračuje se dále:

- U Ejpovic Američané zničili velké zásoby prádla a potravin.

- Za starou hrnčírnou v Plzni do obrovské jámy svážela americká nákladní auta velké zásoby potravin, konzerv, nábytku... to polévali benzínem a zapalovali...

- V Chebu zničili Američané velké sklady látek, psacích strojů, radiopřijímačů, konzerv a automobilů...

- V Kraslicích zničili vojáci USA sklady hudebních nástrojů.

- Na zámku Pozorka u Kladrub bylo velké skladiště hlídáno československými hlídkami. Američané hrozící zbraněmi naše hlídky vytlačili, skladiště polili benzínem a zapálili.

- Z Aše bylo do Mnichova uneseno pět odborníků na výrobu technického porcelánu.

8 5
možnosti
VS

Tahle pravda se ale nenosí, není v kurzu, není in. Teď se do Vás pustí!

4 6
možnosti
Foto

Možná by stáloza to říci, abychom uspokojili všechny přátele Ruska, že nacistické okupace byly zvěrstvo. A asi je jedno, jestli byla větší zvěrstva ta německá, nebo sovětská. I kdyby měl někdo na svědomí jenom jednoho člověka, tak je to špatně.

Ale ten rozdíl je v tom, že Němci se k tomu přihlásili a litovali. A litují a omlouvají se do dnes. Zatímco Rusové stále zatloukají a zlehčují. Natož aby byť jen trochu uvažovali o omluvě. A hrdě sem vysílají jezdce na americkýc strojích, kteří hrdě nosí vlajku sovětského Svazu a pochvalují si ho. A tomu tady tleská tlaka českých, nazvu to prostších jedinců, v čele s nejvyšším sedícím na Hradě.

17 3
možnosti
Foto

V čem je hlavní rozdíl jsem již napsal v příspěvku k článku autorovi. Tak extra pro Vás. Oni totiž ti Němci tu válku tehdy PROHRÁLI!!Jinak, s autorem si můžete V MNOHÉM podat rukuRv

7 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Bingo! Konečně trefa do černého. Ještě byste sem mohl dát odkazy a bude to dokonalé. Je vidět pane Petříku, že ty dějiny přeci jen znáte. Gratuluji!

11 5
možnosti
Foto

Němci dle pojetí autora v Pobaltí byli mírnými lidskými osvoboditeli vítanými tamním obyvatelstvem, jemuž dali lidu po teroru NKVD najíst. Ve skutečnosti v Lotyšsku začal od dobytí v roce 1941 červen holokaust, Romů a Židů a všech, kdo nesouhlasili s nacistickou politikou. Ti byli buď deportváni anebo zastřeleni, Židů a Romů bylo zastřeleno anebo zabito 90 000.Sice Němce Pobalťané vítali, ale pak prohlédli, co jsou Němci zač. Pokud vím, měli nacisté ve svých rasově perverzních plánech likvidaci anebo deportaci všech negermánských ras, na Slovany se dívali jako jednu z nejpodřadnějších ras. A bůhvíjak se dívali na Litevce a další Pobalťany. Takže bychom včetně Litevců, Lotyšů a Estonců, pokud by tam nacistický režim zůstal a držel se své ideologie, byli všichni buď zabiti, poté, co bychom si odpracovali v rámci nuceného nasazení své hodiny anebo sterilizováni, či vysídleni. SSSR a Stalin neměli nikdy v žádném plánu totální likvidaci žádných národů ale realizovali například strategie vyhladovění atp. a za Stalina v poválečné éře nestability panoval krutý teror. Ale poté, co nastoupil k moci Chruščov, situace v Pobaltí, například v Litvě se mírně zlepšila. Díky dobré infrastruktuře se země více industrializovala a tím byla vytvořena pracovní místa. Poté proběhla perstrojka a v rámci rozpadu SSSR jsou pobasttké země nyní díky svému úsilí a tvrdé práci na sobě, svých normách, ekonomice atp. v EU, takže jsme všichni jedna velká rodina a řada Pobalťanů má nyní možnost pracovat v UK a Německu, takže většina z mladých zdrhá za vyššími platy do zahraničí a pobaltské země se lehce vylidňují. Poté co si trošku vydělají a už jim to stačí, popřípadě v UK a Německu neuspějí, protože je tam tvrdá konkurence Bulharů, Indů, Turků a Rumunů, vrací se zpátky domů, s penězi našetřenými na domečky a zabydlují se ve středním věku ve svých rodných zemích anebo zůstávají v UK a Německu, kde se etablovali a mají tam vyšší sociální standardy.

7 0
možnosti
Foto

pokračuju dál. Od roku 1990 do roku 2016tam dle studie Forbes proběhl masivní depolulační pokles jak v Pobaltítak v Rusku. Zajímavé je srovnání. Rusové klesli ze stovky na 90 a Baltskéstáty ze stovky na 78. Takže čím je asi tato depopulace způsobena? Rozhodněnyní, když jsou Pobalťané v EU nikoli výraznou decimací zemí ze strany Ruska,ale útěkem mladých do EU a dále menší porodností. Z toho vyplývá, že se Baltskéstáty depopulují mnohem rychleji nežli Rusko, jež je na tom v tomto ohledulépe.

3 2
možnosti
DP

D78a84d69a21k 83P26e77t47r

10. 5. 2016 17:48

Rusi a Němci jsou v podstatě břídilové proti rozpínavosti britského impéria. A pochopiteně, nebylo to v rukavičkách, tak třeba Burské války či dobývání Afganistanu. Jeníku, souhlasíš?

8 6
možnosti
Foto

To vše je historie. G.B. BYLA JEDNIČKOU (po 300 let ,,královna moří!) MEZI VELMOCEMI, SVÉ POSTAVENÍ ZTRATILA až V DŮSLEDKU II.WW. Ta naopak napomohla, ač za cenu nesmírných obětí po celém světě, především USA, ale i tehdejšímu SSSR.

1 2
možnosti
RN

R^R^R^ toto je treba pripominat.

9 1
možnosti
Foto

Nejen toto a nejen tam či onde, jak se zrovna komu hodí podle toho odkud, jak pro koho, vítr foukáRv

2 6
možnosti
MN

A pro srovnání, mohla byste pane Zieglere srovnat řádění SS komanda v Lidicích a jednotky Americké armády v My Lai? V čem spatřujete shodu? ;-(

4 8
možnosti
RN

shoda neni v absolutne v nicem desitky zavrazdenych v ramci excesu a desitky milionu zavrazdenych systematicky je ohromny rozdil. dalsi rozdil je, ze lidice a my-lai byly potrestany a mluvi se nich, vy jste potrestani nebyl a mluvit se o vas nesmi. staci:-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz