Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I94v65a89n 50M69a47r11e47k

15. 5. 2016 13:27

Nejhorší na tom asi bude , že za komárů jsme byli první na světě v množství vyrobené oceli na hlavu , nyní jako příslušníci kapitalismu jsme o toto "prvenství" přišli. . . . . . . Připravili nás o něj paradoxně komáři . ;-(8-o

1 3
možnosti
Foto

Především by zde měla mít přednost otázka, zda Čína je tržní ekonomikou a co jí k tomu chybí. Problém čínské ekonomiky je absence liberalizace kursu. Až ho liberalizuje, tak by s dotacemi do čínského hutnictví neměl být problém. Proč nechávat české dělníky dělat činnosti, které někdo umí prodat levněji, což má svůj vliv na efektivnost navazujících činností. Levnější plechy znamenají lacinější auta, které mohou být tedy prodány efektivněji ve větším objemu, přičemž mohou být zaměstnáni ti, kdož dnes dělají hutníky.

0 2
možnosti
Foto

ale vždyť Česko také nemá liberální kurs

0 1
možnosti

Nějak jste zapomněl na tu neviditelnou moudrost trhu. Takže trh nebo regulace?

2 0
možnosti
Foto

má-li nějaký systém svoji ideologii, měl by se jí řídit. Je-li hutnictví Číny, skvěle řízené ÚV KSČíny efektivnější, nedá se nic dělat, nelze strkat hlavu do písku a vymýšlet pseudoargumenty. Skutečnost je taková, že hutnictví je vedené všemi těmi různými pány Bakaly a Komárky od desíti k pěti. Zbaví-li se odvětví těchto parazitů, ocel zlevní a ČR bude zase konkurenceschopná, jako bývala dříve.

2 6
možnosti

Nejefektivnější způsob, jak vydělat peníze, je někomu je ukrást. Přesto se lidé shodli, že tohle není cesta... Tady je to svým způsobem stejně. Stát do té výroby lije obrovské peníze, lidé pracují pro Evropana v šílených podmínkách atd. Takže ať si to tak klidně dělají, ale nemá to nic moc společného s tržní ekonomikou.

5 0
možnosti

Moje doména byla analogová a digitální technika, přesto se logicky domnívám, že ekonomika je buď dobrá, nebo mizerná.

1 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz