Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý nápad. A když se jedná o trestně neodpovědné výrostky, tak by mazal tatínek nebo maminka.

V USA vám za vyhozené odpadky za jízdy autem soudce může stanovit trest vyzbírat odpadky na určeném úseku nějaké silnice. Ostuda jako hrom a prevence skoro dokonalá.

2 0
možnosti

Není záměrem trestat tyto vandaly. No a Vy by jste je ještě trestal prací a co jejich práva?

2 0
možnosti

P28e37t47r 70L86a43n54g92e86r

21. 5. 2016 16:28

Jste naivní. Problém není ani tak v tom "jak trestat" tyto vandaly. Je především v samotném přistižení při činu, předvedení před soud, usvědčení a vymáhatelnosti trestu. Těmto vandalům napomáhá hlavně naše socialistická korektnost.

10 0
možnosti

Je dost obtizne pozadovat pro sprejery tresty, kdyz na magistrate sedi lide, kteri sprejerstvi povazuji za umeni a sebevyjadreni. Krome toho jsou mladistvi (pokud jsou policii chyceni a identifikovani) okamzite propusteni do pece rodicu a ti nejsou financne zodpovedni za vytvory svych hajzliku. Ktery policista by je potom honil?

9 0
možnosti

Souhlas. Ale bohuzel, to bysme nesmeli zit v "politicky korektnim" socialistickem kapitalizmu, kde kriminalnici maji vetsi prava nez obeti a poskozeni...

11 0
možnosti
Foto

Obávám se, že Váš návrh neklapne. Uvedu Vám krásný příklad tady z Brny. Na jedné zastávce pravidelně řádili tito sprejeři a vandalové, ničili hlavně zastávky, buď je pomalovali, nebo rozkopali. Jeden aktivní pán, si na ně jednou počkal s kamerou a natočil je a zavolal policii. Uličníci před policií utekli, ovšem pán měl jako důkaz onen záznam na kameře. A jak to dopadlo ? Rodiče těchto výrostků podali na pána s kamerou trestní oznámení za nezákonné natáčení jejich dětí - nevím jak se ten zákon přesně nazývá. Každopádně z dobrého úmyslu se nakonec stal špatný skutek. Takže pán si řekl, že než se takto tahat po policii, tak se na to vykašle. To jsou moderní zákony - tedy i vandalové mají svá osobní práva :-) Z toho důvodu to vidím skepticky. ;-)

16 0
možnosti
Foto

Jen jestli "to" (tedy ty svoje malůvky, které někteří sprejeři často považují za umělecká díla) nemají náhodou předem domluvené právě s těmi státem placenými firmami, které tyto jejich výtvory potom odstraňují...;-D

0 0
možnosti
Foto

Odstraňování k nápravě podle mého názoru nepovede. Myslím, že účinnější by bylo, kdyby MUSELI sprejovat obrovské nekonečné plochy a byli za to placeni směšnou mzdou v úkole. To by je potom přešly roupy.

3 0
možnosti
Foto

Já bych takového chyceného sprejera vysvlékl donaha a přivázal ke sloupu veřejného osvětlení někde na náměstí. Ty jeho spreje bych mu položil k nohám. Každý, kdo by šel kolem, by si pak mohl vybrat nějaký sprej a tělo sprejera zkrášlit. :-)

5 0
možnosti

já bych, co bych, kdybych, tak bych...

jenom ho chytit..

0 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,54
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz