Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Zieglere, z tabulky, kterou zde předkládáte vyplývá, že dle čínského hodnocení, je Moskevská univerzita zařazena na 86. pořadí. Karlova Univerzita je někde mezi 201-300, Petrohradská univerzita je někde mezi 301-400.

Takže není vyloučeno, že Karlova univerzita má číslo 300 a Petrohradská 301.

Jiné české ani ruské univerzity v čínské tabulce uvedeny nejsou. Máte představu, kde by v takové tabulce byla Jihočeská univerzita, o které vy prohlašujete, že je PRESTIŽNÍ?

0 0
možnosti

Pane Náprstku, vy jste mimo a zřejmě nechápete význam psaného slova.

0 0
možnosti

P91e71t94r 21L90a84n31g12e66r

27. 6. 2016 22:46

Pane Ziegler, vy jste patologický jedinec.

Vám neudělá radost, když budete vy sám úspěšný sedlák, vy budete mít radost, jen když sousedovi chcípne stará koza.

0 1
možnosti
Foto

Cambridge, Oxford, Etton a některé americké univerzity mají stále dobrý zvuk. Jejich absolvování ale není vůbec zárukou dobrého vzdělání, ale pouze získání kvalitních sociálnícbh kontaktů. Tyto univerzity jsou placené, jen málokomu se poštěstí se tam dostat bezplatně. Studenti vydají na těchto univerzitách za studium včetně ubytování cca 5 mil Kč. A to si nemůže při dnešní rovině prekarizace práce takřka nikdo dovolit. Pouze ten, kdo se zadluží anebo ten, kdo má bohaté rodiče a podle toho také vypadá skladba studentů. Na tyto univerzity se dá dostat prostřednictvím pouze inteligenčních, nikoli znalostních testů a tak se tam často dostávají lidé, co neví o daném oboru takřka nic a pak je jim to rychle během 5 až 6 let vtlučeno do hlavy. Osobně jsem si proťukla jednoho absolventa magisterského oboru filozofie na Cambridge, prestižní univerzity v USA John Hoskins, jenž určitou dobu i přednášel. Pocházel z chudých poměrů a studoval na průměrné londýnské střední škole, jež je pro cizince a ta je spíše na úrovni naší praktické. Tomu také odpovídaly jeho znalosti všeho kromě jeho vysokoškolského oboru filozofie. Jeho znalosti například historie své země, antropologie atp. byly na katastrofální úrovni, kdežto z filozofie si leccos pamatoval. Ale ne více, nežli já z toho, co mne v ČR naučili na střední skole, na vysoké škole a co jsem si nastudovala samostudiem. A to jsem žádnou filozofii nestudovala. Ve svém oboru bytostně tápal a neznal nejprestižnější současné filozofy, čemuž jsme se my v ČR všichni divili. Měl obrovské díry ve francouzské filozofii a nepamatoval si definici utilitiarismu. Dokonce i v oboru, jemuž se věnoval ve své disertaci jsem měla já, jež jsem vystudovala divadelní dramaturgii o něco větší přehled. A to patřil k těm lepším studentům, kteří se tam dostali sami, nikoli s pomocí svých bohatých papánků.

8 0
možnosti
Foto

Záleží totiž, kdo a na čí zadání tyto žebříčky universit dělá...

Proto mne překvapilo až 201. místo UK, protože tato naše "universita" dá ve svojí výuce rusofobie flek určitě Vámi jmenovaným universitám.

2 5
možnosti

Slabé. Mělo tam být ... zatím co Moskevská univerzita je až 86. naše UK se umístila na pěkném 201. mistě.

4 0
možnosti
Foto

Stejně mne to překvapilo.

UK za svoji rusofobii a světově uznávané "pedagogy" typu M.C.

Putny - 201. místo... to je slabota.

Za "profesory" jako je M.C.Putna či Michail Romancov by si UK rozhodně zasloužila být před Moskevskou universitou.

4 4
možnosti

Je zajimave, ze potomce vsech diktatoru za poslednich 50 let studovali vsichni na vybranych universitach "zapadniho" sveta. Vi nekdo o nejakem, ktery studoval na Lomonosove Univesite, karlove ci jine vychodoevropske skole? Mladej sadat take studoval v Londyne a ne v Moskve.

5 2
možnosti
Foto

Jenom aby se nezjistilo, že univerzita v Šanghaji ten výzkum nedělala za grant od Viktora Koženého. Pokud ten pán s kontakty na StB se mohl chlubit diplomem z Harvardu, je vše možné.

4 0
možnosti
Foto

V životě tam nestudoval.

2 0
možnosti

J40o85s45e57f 10N11i53k41l

26. 6. 2016 14:30

...diplomy je jedna věc a znalosti druhá věc...

1 1
možnosti

J75a36r78a 11R87a79n68k

28. 6. 2016 0:09

A ktere z toho vlastnite, pane Nikle, kdyz mate tak vyhraneny nazor....ja se jen ptam, kdyz jste napsal tak chytry prispevek, pokud by mel nekdo dojem, ze to nepatri do diskuse, pouze se ptam a tak to ted asi budem muste delat vsichni,

po dnesnim blogu pana Ladislava, kde se ptaji v diskusi, jak je mozne, ze presne ta sama veta muze byt vymazanim jednoho a druhy klidne muze napsat to same.

0 0
možnosti

J55i79r56i 94V17r85a14b98e62c

26. 6. 2016 13:28

Pokud vim Putinova ratolest se taky potlouka na zapade.Jinak za blog karmaR^

4 2
možnosti
Foto

ale plzeňskou univerzitu máme jen u nás

9 0
možnosti

Člověk, který absolvuje špičkovou západní universitu, mimochodem většinou za špičkové peníze, s největší pravděpodobností nepůjde pracovat zpět do Česka za český plat!

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS