Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Vždyť to říkám, chystáte fanatický pogrom, každý kdo nejde s námi je proti nám. Pod vějičkou vlastenectví chcete jen totálně ovládnout společnost.

2 3
možnosti
JN

J47o75s88e83f 79N42i92k93l

27. 7. 2016 22:57

"...náboženství je opium lidstva..."... K.M. měl pravdu!!

2 3
možnosti
VM

Se všim souhlasim,jen bitva u Poitiers,kde franský majordomus Karel Martell porazil muslimy,se odehrála r.732.

Nebylo by od věci uvažovat o nové křížové výpravě proti islámským teroristům,měly by to podpořit všechny církve,islamisté jsou proti všem křesťanům,nejen katolíkům,obávám se ale,že současný papež není mužem na svém místě,je až příliš hodný,a doba je velmi zlá.

Bylo by také dobré,kdyby Západ koordinoval práci s Ruskem,vím,že nemáte RF rád,ale snad se shodneme v tom,že je menším zlem než islamisté.Rusové jsou také křesťané,pravoslavní.

2 1
možnosti
JZ

Za nepřesnost se omlouvám. Opraveno. :-) A děkuji pane Macale za upozornění.

1 0
možnosti
Foto

Několik faktů k článku:

Až dosud se mělo za to, že bitva u Tours (nebo také u Poitiers) se odehrála už v r. 732 (autor píše, že 735) a že by šlo o drtivou porážku se opravdu s čistým svědomím říci nedá, neboť je to jenom zbožné přání některých katolíků. Ani tehdejší kronikáři (první zprávy o bitvě se objevují až 20 let po ní) se v podobném duchu nevyjadřují, spíše přiznávají, že jaksi nikdo nic moc o bitvě neví. Skutečnost je taková, že Frankové odolali soustředěnému útoku Maurů, zatímco těžká jízda, vyslaná jim na pomoc, zabloudila v lese a překvapivě se vynořila u arabského ležení, kde rázem statečně pobila tamní ženské a pomocný personál, načež celý tábor vyrabovala. Pak se statečně pustila do vojáků, co se právě vrátili z bitvy a než pochopili, jak se věci mají, byli pobiti. Následně se stejně bezelstně vrátil i arabský velitel, kterého také nemilosrdně rozšavlovali.

Jinak to nebyla nějaká zvlášť významná agrese, bylo to jen jedno z tažení, kde muslimové zkoušeli, co si mohou dovolit a jestli nějaké tažení na východ má vůbec cenu. Po tomhle výprasku se rozhodli, že si vystačí s Yberským poloostrovem a přes Pyreneje se už nikdy nevypravili.

2 4
možnosti
LK

Pokud je mi známo, tak se nikde nepíše o drtivé porážce. Ale bylo to drtivé vítězství slabší, leč disciplinované (na tu dobu až neuvěřitelně) obrany nad mnohokrát silnějšími, houfně útočícími jednotkami. A o té francké těžké jízdě ... to slyším poprvé a dokonce se mi zdá, že v tomto období Frankové těžkou jízdu neměli v nijak zásadním počtu a k jejímu rozvoji došlo až po Tours.

1 0
možnosti
Foto

I60v92a95n 72M57a57r22e53k

27. 7. 2016 20:08

Zcela mimořádně s Vámi p. Jene souhlasím ,karma . A nestálo by za to, poslat Vaši plamennou výzvu systémem "meteleskublesku" expresně do Bruselu ? ! 8-o?EU?

1 0
možnosti
ZH

Nooo, já bych to vyřešil tak, že bych za ty daně koupil pušky a poslal je pešmerkům. :-)

2 0
možnosti
RJ

R46a14d74e54k 29J30a52r71o46š

27. 7. 2016 20:55

No, jedině v krajním případě, kdyby nebylo jiného zbytí. Aneb pořád je to lepší myšlenka než ty peníze nacpat do chřtánu Babišova ministerstva a potažmo rozhazovačnému státnímu eráru.

0 0
možnosti
Foto

to je pro havlisty typické. nejdřve zruší trest smrti, a pak chtějí bít nepřítele na moři, ve vzdchu, i na souši Rv

3 5
možnosti
RJ

R12a60d28e90k 53J95a17r74o60š

27. 7. 2016 19:11

Já tedy nejsem žádný havlista (i když Václava Havla mám v úctě), naopak pravičák každým coulem, ale ten islámský mor se prostě musí bít, kdekoliv se objeví...

3 1
možnosti
RJ

R50a17d44e78k 92J54a61r49o31š

27. 7. 2016 18:44

V podstatě s Vámi naprosto souhlasím. Sira Winstona Churchilla mám také velice rád jako mimořádně schopného a prozíravého politika. K rytířským řádům mám naprostou úctu a obdiv, Johanitům (Maltézským rytířům) pomáhám v možnosti svých sil a jsem hrdý na to, že mí předkové v jejich řadách hájili Evropu při slavné obraně Malty v r. 1565.

Jen bych apeloval na to, aby se zejména katolická církev mnohem výrazněji zapojila do současných antiislámských aktivit a pokud možno se "zbavila" takových "kreatur" jako je např. Tomáš Halík. Pak si získá na svou stranu většinu národa a jistě se i značně oslabí hlasy volající po zdanění církevních restitucí.

5 2
možnosti
RT

Souhlasím s tím, že hodnocení křížových výprav je v současné době téměř jen kritické vůči křesťanům a muslimové jsou vykreslováni jako bílé holubičky. Zapomíná se na ten fakt , že křesťanští poutníci uskutečňující namáhavou cestu do Jeruzaléma, aby se poklolnili hrobu Ježíše, byli napadáni, okrádáni a nezřídka i zabíjeni. To byl jeden z hlavních důvodů křížových výprav.

9 0
možnosti
Foto

Co má co společného katolická církev se zdaněním finančních náhrad. Přece nám pan Bělobrádek v TV tvrdil, že se to dotkne především Federace židovských obcí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,66
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz