Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto bych souhlasil s tím, aby mohli volit jen plátci daně + důchodci. Ale to, bohužel, určitě neprojde, páč sluníčkoví neomarxisti by udělali takový cirkus, že jakákoliv vláda kromě nějakého tvrdého "Pinocheta" by zpanikařila a sklopila uši...

Ovšem, na druhé straně právě nemajetná lůza (závislá na podporách) k volbám moc nechodí, takže za náš současný levicový status může naprosté selhání české pravice ať už v podobě "loutky" Nečase či současného změkčilého Fialy. O TOP 09 ani nemluvím, protože to není pravice...

0 0
možnosti

Aha, takže babiš se svými podnikateli by vlastně ušetřili za kampaň,protože ač většina má dvojí občanství, díky odvodu daní by se mohli zvolit sami. Naopak dotace od EU převyšující odevzdané daně by se asi nepočítali.

Jsem pro možnost odebírat volební právo, nebo pro voličský průkaz, který získáte po složení psychotestů, které odhalí váš charakter. Bezpáteřní krysy by pak nezískali možnost volit. Tzn. že půlka sněmovny by byla bez tohoto provilegia.

Naopak nesouhlasím s "Volit by měli jenom ti, kteří platí daně, nepobírají sociální dávky a chovají se zodpovědně vůči společnosti."

Platim daně, nepobírám dávky a morální kodex mám vyšší než 99,9% obyvatel.

Avšak vím, že když jde Žena na mateřskou, tak neplatí daně a pobýrá příspěvky. Znám profesora co je na dávkách, protože ho vystrnadili ze vysoké školy, sedí doma a jen píše, už nevim co, ale je to velmi chytrý a intuitivní člověk.

0 0
možnosti

Naopak znám lidi co makaj a volí jak ovce. Díky neuváženým volbám posílají do háje tento stát i s námi.

1 0
možnosti

Koukám, že jste pěkný zpátečník. Tohle už tady bylo a jaksi se to také neosvědčilo..

0 0
možnosti
Foto

Přicházím pozdě a musím říci, že s vývody pana Zieglera velmi souhlasím.

1 2
možnosti

Tak vláda silné ruky by byla potřeba,co se týče volebního práva,jak zjistit,kdo je a kdo není lempl?Neměli by volit lidé ve výkonu trestu.Referendum je složitá otázka,ale proč ne referendum o vystoupení z levičácké EU?

Jinak jsem pro většinový systém,pak nebudou v parlamentu Markové Bendové,Semelový,Langšádlový a další "hvězdy".

1 0
možnosti
Foto

Do senátu se volí většinovým systémem a jsou tam stejné "hvězdy" Sebelepší volební systém nezmění voliče. Jen výchova k zodpovědnosti jednotlivce a vzdělanost.

2 0
možnosti

Jedinou pravdou je, že všichni demokrati chtějí tu svou totalitu. Pokud bude ideálem kolektivistická unifikovanost, šedivá a zaměnitelná stejnost, jsou jakékoliv volby k odevzdání své svobody a rozumu těmto altruistům neopodstatněné.

0 0
možnosti

Jsem přesvědčen, že nejlepším, nejchytřejším, nejšikovnějším, nejdokonalejším kandidátem na absolutního vládce tohoto státu jsem pouze já - pouze mé názory jsou ty správné a komu se nelíbí, tomu umožním emigrovat (jelikož jsem lidumil).

Souhlasím s autorem, že volby a referenda jsou zbytečná - hrozí indoktrinace hloupými názory.

A teď vážně - "miluji" "demokraty", kterým demokracie vyhovuje pouze pokud zvítězí jejich názor a v opačném případě chtějí úpravu pravidel - zjednodušeně milovníky diktatury jejich jediného správného názoru.

2 0
možnosti
Foto

Autore proč tak při zdi? Proč rovnou nenapíšete že demokracie tedy vláda lidu Vám nevoní a jste pro vládu Vůdcovy silné ruky? Nebude lépe volby rovnou zrušit? Stejně je to podle Vás zjevně šaškárna ke všemu za peníze těch bohatých a schopných kteří jediní dokáží správně vládnout.

Nejlépe by Vás zdá se pochopili vůdcové z orientálního a latinskoamerického světa. Staví si opulentní paláce, na jejich večírky spřízněných a rodinnou režii padne půlka státního rozpoču a nemajetné lůze vládnou tvrdou pěstí.

V žádném svém textu jste se neodkopal více než v tomto:-)

5 0
možnosti

Pridam take neco do diskuze. Nebude to jen pro pana Zieglera.

Nechme volebni pravo pro vsechny. Volbu do Snemovny rozdelme na 201 volebnich obvodu a volic muze volit jen v obvodu sveho trvaleho bydliste. Volici si vyberou jen jednoho kandidata se seznamu kandidatu stran, pripraveny pro tento volebni obvod. Vitez voleb se stane poslacem Snemovny. (liche cislo proti 'patu' ve Snemovne). Timto snizime procento tech 'slabomyslnych, lemplu flakacu a omezencu' v celkovem volbe, protoze je rozmelnime do 201 moznosti.

V pripade prezidenske volby je to tezsi. Vychazim z osobni preference modelu, kdy prezident je take predseda vlady. (sam si vybira ministry a Senat je proveri a schvali). Existuje moznost volby pomoci volicu, ale princip je komplikovany. (princip volby prezidenta USA). Je vsak vice demokraticky, nez odebrani volebniho prava obcanum pod jakoukoliv zaminkou.

4 0
možnosti

Těžké téma. A co takhle volební právo státních zaměstnanců, nebo alespoň těch s definitivou? Co vojáci a policajti? Mně by pro začátek stačilo, kdyby volební právo neměli lidé, kteří sedí ve vězení. Být zvolen i hlasy kriminálníků ... :-/.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS