Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby nebyl vůdcem Sov.svazu Stalin,mohl jím být nějaký osvícenější politik.Ten by sov.armádu neoslabil obrovskými čistkami,nepoštval by si proti sobě část obyvatel ukrajiny,nebo např.Tatarů,a mohl by Hitlera porazit s menšími obětmi.To všechno je ale jenom kdyby...!

0 0
možnosti

Stalina Rusové oslavují spíše proto,že má zásluhy na porážce Hitlera,ne proto,že byl bolševik.Stalinismus,jako ideologie,je mrtev.V žádném případě nepopírám ani nezlehčuji brutální politiku sovětského impéria.

Ale pokud jde o komunismus,to nebezpečí přichází z Bruselu.

1 1
možnosti

M23i46l66a36n 52K20e52s78l

20. 8. 2016 18:34

I ten největší lotr udělá někdy něco dobrého.Mnoho Rusů je přesvědčeno,že bez Stalina by nebylo vítězství,nebylo by Rusko nebyli by ani oni.V tom Rusku v době války žili oni a ne my.Kdo ví,jak bychom dopadli my a větší část Evropy nebýt Ruska se Stalinem.Nejsem přesvědčený,že by Německo bylo poraženo bez účasti Ruska.Je těžké být vděčný megavrahovi za to,že žije.

0 0
možnosti

J17a33n 36D35o56s90t77a75l

20. 8. 2016 20:47

Nejsem přesvědčený, že by byla 2. světová válka bez Stalina.

0 0
možnosti

R^ Karma. Ruská opozice je opět bita Stalinem. Komunisté prosazují smrtící sílu zahalenou altruismem. Sociální demokraté jsou zahalení komunisté. Bohužel se s nimi dnes setkáváme i v západním světě a to i v Bruselu.

4 1
možnosti
Foto

Ano, komunisté jsou všude.

A nejvíce je jich v Bílém domě.

0 2
možnosti

Já bych panu autorovi přál, aby už konečně nad těmi komunisty zvítězil.

Stalin i Gottwald jsou už desítky let po smrti, ale pan Ziegler bojuje furt pryč...

9 12
možnosti
Foto

Stalin a Gottwald jsou sice po smrti, jejich pohrobci ale žijí dál :-/

13 1
možnosti
Foto

Pro pana Petříka. Fridrich Engels se schválením asouhlasem šéfredaktora Karla Marxe publikoval v Neue Rheinische Zeitung v roce1849:„Ale při prvním vítěznémpovstání francouzského proletariátu budou osvobozeni rakouští Němci a Maďaři ana slovanských barbarech vykonají krvavou pomstu. Všeobecná válka, která pakvypukne, rozmetá tento slovanský spolek a tyto malé mizerné národy zničí včetnějejich jména. ;-DPříští světová válka nezničí jen reakční třídy a dynastie, ale také odstraníreakční národy z povrchu země. A to je také pokrok.“

7 2
možnosti
Foto

I v Bibli, hlavně ve Starém zákoně je napsáno nemálo nesmyslů.

3 5
možnosti
Foto

Pro pana Petříka . Historici avědci zkoumali inkviziční procesy za období 300 let a zjistili, že předánysvětské moci, byly maximálně tři osoby ročně. To je méně než v SSSR a méně nežu nás v době komunismu u nás.. Například známý inkvizitor Berard Gui, který patnáct letpůsobil v okolí francouzského Toulouse, odsoudil dohromady více než 700obžalovaných, z těch bylo popraveno celkem čtyřicet dva což je asi dva až třilidi ročně. Poprava znamenala pro inkvizici přiznání porážky, že církev neníschopna zachránit duši z hereze. Popravu nevykonávala církev, ale světská moc,které i připadl zcela majetek odsouzeného. Církvi nepřipadl žádný majetek. Takécírkev neurčovala ani nevydával pokyn jak má světská moc s osobou naložit.

8 2
možnosti

To je zbytečné. Pan Petřík má jasno a nějaké konkrétní důkazy jeho vírou nemohou otřást.

1 0
možnosti
Foto

Vyvrazdovani je vzdy strasna vec. Nejvetsi genocidu dle starych povesti vsak spachal jisty Pan Buh, ktery uvedl na zem potopu a vyvrazdil cele lidstvo az na jednu rodinu.

Dle teto povesti Pan Buh stvoril lidi k obrazu svemu a pak se divil, jak se lidi chovaji. Ja to vsak vidim naopak, nekteri lidi si vymysleli Panbicka, nabozenstvi a ideologie, ktere chcteji i lidske obeti, k obrazu svemu. A dle toho to na svete pak vypada. Dle mne je strasne, ze v judaismu, krestantvi i islamu Buh zadal po Abrahamovi, aby obetoval sveho syna, i kdyz to pak odvolal. Tim pro mne tato tri nabozenstvi konci. Zakladni teze marcismu-leninismu je diktatura proletariatu pod vedenim jejiho predvoje komunisticke strany. Timto pro mne tato ideologie konci. Nacismus byla jina zrudna ideologie.

Hitler, Lenin, Stalin, Pol Pot, ale i nekteri "krestansti" politici v bitve o moc vyvrazdili anebo nechali vyvrazdit spoustu lidi.

Nekde jsem cetl, ze jeden Gruzinec o Stalinovi rekl, ze byl genius, mel pouze 4 tridy zakladni skoly a vladl celemu Sovetskemu svazu a "porazil" Hitlera. To posledni pochopitelne neni pravda. Stalin byl palicaty a spatny vojevudce a Nacisticke Nemecko porazila cela koalice. S podivem vsak je, jak spatne na tom lidstvo je, ze clovek jako Stalin ziskal tolik moci a mohl vyvrazdit tolik vlastnich lidi a po valce ovlivnovat i politiku v jinych evropskych zemich, ktere SSSR "osvobodil". Jedine Rakousko, ktere bylo take zcasti zbaveno vlady nacistu diky SSSR se do jeho vlivu nedostalo. Rakusane byli protisovetsti a jednotni.

1 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS