Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaký je rozdíl mezi komunistickým a kapitalistickým lhaním?

Když se podívám do Německa:

- vyprávění o tom jak strašně potřebují migranty, po roce zjištění, že z 1,5 milionu jich pracuje 54.

- lidé mají strach se bavit o všem co se týká politické korektnosti, obávají se, že by mohli přijít o práci.

Nikdo si netroufne veřejně říct, že migranty nepotřebují a nechtějí.

Stejně jako za komunismu, oficiální pravda a skutečná pravda někde úplně jinde.

0 0
možnosti

Zaujaly mně události v srpnu 1968 v Karlových Varech. Tam lidé strhli sochu rudoarmějce a šli an Lenina. Toho nakonec nestrhli, ale dali mu na záda batoh, aby šel domů. :-) Mluvilo se o tom v červnu na konferenci pořádaném ÚSTRem v Českých Budějovicích. .

1 0
možnosti

Vzpomínám si ještě na nějakého reformního komunistu,který se po normalizaci na začátku 90.let vyjadřil,co vlastně lidé kolem Dubčeka chtěli.Mnoho občanů tehdejšího ČSSR obdivovalo Jugoslávii.Tedy zemi,kde lidé mohli svobodně cestovat na západ a mohlo se tam soukromě podnikat v malém.A také v Madarsku(i Polsku)existoval soukromý sektor v malých rod.podnicích.A to tehdy bylo cílem těch reforem,nikoliv ale ukončení vlády komunistů nad celou společností.Vždyť J.B.Tito byl vlastně také komunistickýdiktátor,který se ale vzepřel moskevskému diktátu.

3 0
možnosti

Když se mluví o socialismu s lidskou tváří v r.68,vím,jako pamětník(je mi 64 let),co jsme si tehdy vlastně přáli.Bezvízové cestování všude,kde nám to bude umožněno.Soukromé podnikání ve službách,prodeji a malovýrobě.Trvale zrušenou cenzůru.A tím vlastně postupný přechod k demokracii záp.typu.

3 0
možnosti
Foto

konzervy + Slovensko + surovinová a odbytová základna pro naše výrobky v socialistických státech + nutný neúspěch ekonomické reformy + negarantované neuznané západní hranice = cesta zpět zaručena. Vystartovali jsme příliš brzo. A sami.

1 0
možnosti
Foto

Panebože, měli bychom okamžitě varovat poučeni historickou zkušeností 1968 Turecko, aby nezvali ruské síly do vojenské základny Incirlik, anebo se Turkům stane to, co nám, Rusové se tam zahnízdí, zničí jim jejich islámskou kulturu a napáchají nedozírné škody. Nechápu, jak může být Binali Yildirim tak naivní. Jan Ziegler by se toho měl osobně chopit, napsat otevřený dopis tureckému premiérovi a angažovat se, dokud je čas. Jsou tam jaderné zbraně.

8 3
možnosti

Nebojte se.....na Jena je spoleh:)))))

1 1
možnosti

V tom tuctu blogů věnovaných dnešnímu výročí mi chybí přiznání, že v roce 1968 všichni mluvili o socialismu s lidskou tváří, ale nikdo nevěděl, co to je. Nebo spíše si pod tím každý představoval něco jiného. U nás psaly noviny o akčním programu KSČ, o demokratizaci.... Na Slovensku psaly noviny o federalizácii, Alvegu (to měla být visutá dráha v Tatrách) a o výstavbě automobilky na Slovensku. Kdyby Rusové nezasáhli, došlo by dříve či později k rozštěpení státu a stále výrazněji by se projevovaly ostré rozdíly mezi jednotlivými skupinami. Možná se mýlím, že by se již tenkrát našla silná osobnost jako byl Václav Klaus, která by řekla, že všechny třetí cesty vedou do pekel a že vše vyřeší tržní ekonomika (= kapitalismus), ovšem nazaznamenal jsem tenkrát takovouto osobnost ani v náznaku. Tím nechci ani v nejmenším Klause glorifikovat. Jen chci říci, že si netroufám říci, jak by vývoj pokračoval, nebýt zásahu armád.

2 3
možnosti
Foto

Normalizovalo by se to. Vůbec nic by se nestalo.

2 1
možnosti
Foto

A nebyl to náhodou Putin, kdo Brežněva přiměl k naší okupaci?

Putinovi v té době bylo téměř 16let...

3 11
možnosti
Foto

to už se připravoval na dráhu KGBáka

9 0
možnosti

Cetl jsem uz o hodne prinosnejsi a rozumejsi pohleddy na vec. A doufam, ze jeste prectu. Naivni plac je k nicemu.

2 3
možnosti
Foto

A už požádalo naše zamini o seznam těch našich střelců Moskvu, co stříleli po Rusácích, abychom mohli jako hrdiny třetího odboje vyznamenat? A pokud by nám žádný seznam nedodali, tak nám poskytla Moskva nepřímý důkaz, že daný dokument TV fabuloval.

Dával jsem veřejný podnět v tomto smyslu, když byl ten dokument po natočení promítán. A dosud jsem žádnou odpověď nezaznamenal.

2 2
možnosti
Foto

Možná se mýlím, ale zachytil jsem před časem informaci, že Česká televize chtěla na onen dokument zakoupit vysílací práva, ale ruská strana tuto žádost odmítla, že není určen pro zahraničí.

5 0
možnosti

Putin se chová zbaběle tak, jako každý vůdce velmoci. Ovšem pro levicově orientované "demokracie" budují stále nové university a přisluhovači menších národů to "demokraticky" podporují, místo toho, aby občanům vzdělaností posilovali jejich sebevědomí a úctu k jednotlivci a jeho svobodě. Bohužel demokracie je převážně o obchodu, nikoliv o svobodě slova, názoru atd..Proto levicoví vůdci převážně světových velmocí jsou velkou hrozbou pokrokovým a samostatným zodpovědným menšinám a menších národů, které se odklánějí od falešného altruismu.

1 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,26
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz