Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen k nadpisu: To určitě ne. Ale může trvat na základní podmínce, sdělení již při souhlasu s vytvářením umělého státu Izrael. Ta podmínka určovala, kde hlavní město nebude: V Jeruzalémě, který budou součástí Izraele jen z části.

Ale bylo porušeno tolik podmínek OSN, že jedna navíc nic neznamená, že.

0 0
možnosti
Foto

Pokud je tím souhlasem s vytvářením státu Izrael míněn Plán OSNna rozdělení Palestiny v r. 1947, tak v něm je pouze řečeno, že Jeruzalém má být mezinárodním městem.

K tomu pozn. V dobovém tisku jsem zahlédl, že se v rámci OSN v 50. letech o Jeruzalému dlouho jednalo.

A co se týče Státu Izrael, nemá valného smyslu ho označovat za umělý stát. Není na tom sice nic pejorativního, týká se to všech států. Jinak řečeno, který stát byste neoznačil za umělý?

0 0
možnosti

Tak zatím to vypadá na dezinterpretaci sdělení náměstkyně ministryně školství palestinskou "ambasádou".

0 0
možnosti

S tím Brnem je to pod pás. To bych asi emigroval. - Fakt o manipulaci s hlavním městem Izraele je další kámen v mozaice stavu naší vlády, která je neomarxistická, prounijní a protinárodní. To je také na emigraci, pokud se nám nepodaří ji vyměnit.

0 0
možnosti

Jsem (su) sice Brňák, ale samozřejmě že hlavní město ČR je Praha. A hlavní město Izraele je Jeruzalém.

3 1
možnosti

Dík za informace! Neuvěřitelné! Pokud vám mohu věřit, že jde o rozhodnutí naší ministryně, pak bohužel je jednoznačné, že Kateřina Valachová je zcela nekompetentní na ministerstvu školství a měla by co nejrychleji zmizet v propadlišti dějin!

:-)

0 0
možnosti

J75o63s98e25f 64N47i65k23l

23. 8. 2016 21:13

..."naše ministerstvo školství se (ne)podělalo"... totiž většina států světa uznává za hlavní město Izraele Tel-aviv, to jste totiž zamlčel...!!

4 14
možnosti

S tou většinou bych to nepřeháněla. Kazdopadne CR uznává za hlavni město Státu Izrael Jeruzalem. Obecně je ale potřeba se k informaci o atlasu stavet skepticky, o věci neinformuji seriozni proizraelske, izraelské ani sionistické weby. Takže to s tím vlivem pseudoambasady pseudostatu Palestina v ČR nebude tak horké.

6 1
možnosti

Česká republika uznává jako hlavní město Jeruzalém. Ministerstvo školství (pokud je informace v článku a blogu pravdivá), by mělo lépe komunikovat s ministerstvem zahraničních věcí.

10 1
možnosti
Foto

Palestinští křesťané a muslimové tvořili 90 procent obyvatel Palestiny v roce 1919, před židovským exodem, nyní ale žijí v tristních podmínkách v diaspoře. Já si čtu Chrise Hedgese, jenž na tuto problematiku odborníkem a ten hovoří o vymývání mozků židovským mladým lidem skrze propagandu. Kamarád na rozdíl od vás, který jste tam byl v Izraeli jen na zájezdu, se samostatně pohyboval po palestinských oblastech a byl šokován. Kvůli pár ilegálním židovským osadám jsou Palestinci ponižujícím způsobem kontrolováni, mají komplikovaný přístup ke zdravotní péči, hází se jim klacky pod nohy a dívají se na ně jak na vrahy. Přitom poalestinský hoch, s nímž jsem se setkala, byl strašně hodný a ochotný jsou to vřelí, ale konzervativní lidé. Židé jsou ale rovněž hodní, ty co jsem poznala. Za činy svého premiéra nemohou. Jsem plně pro prosazování rezolucí OSN.

3 20
možnosti
Foto

Dle této logiky, že Jeruzalém byl dřív, by v Turecku měla být hlavním městem Trója, a v Iráku Akkad. Zase jsem se nasmála.

3 16
možnosti
Foto

Jeruzalém je město, které v hebrejské biblifiguruje jako politické a náboženské město Izraele. Bible se o tomto městě zmiňuje sedmsetkrát. MěstoJeruzalém, které si po dobu tří tisíce let zachovalo zásadní význam pro duchovnínaděje a jednotu Židů.Nikdy nebylo hlavním městem žádného státu.

Koncem desátého století muslimský historik alMukaddasí si stěžoval, že větší počet obyvatel města tvoří Židé a křesťané.

10 1
možnosti

Navíc tzv.Palestinci nejsou Palestinci,původní Palestinci,přesnějí Pelištejci,patřili k tzv.mořským národům a pocházeli z Kréty.Tito tzv.Palestinci si název spíše přisvojili.

13 1
možnosti
Foto

Pane Macale plus omllouvám se . Jinak krátce doplním. Židé proti Římanům povstali podruhé v roce 132 n. l. a vedl jej Šimon bar Kosiba.Římané potlačili povstání v roce 135 n. l,u pevnosti Bejtar. Podle odhadů zahynul přes půl milionu Židů, 985 vesnic bylosrovnáno se zemí. Judsko bylo zpustošeno a bylo přejmenováno na Sýrii –Palestinu. Slovo Palestina si Římané vypůjčili z řeckého překladu slovaPlešet, země Pelištejců.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS