Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tito pánové mají plnou pravdu. :-)

Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. – Bez všelijakých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

Karel Havlíček Borovský

Bez kapitalistických peněz by nebylo komunistických snů.

Kdyby byli komunisté na Sahaře, byl by i písek na příděl.

Komunismus je vzpoura méněcenných.

Winston Churchill

Komunisté? Co slovo, to lež. Co čin, to zločin.

František Fajtl

4 0
možnosti

:-).,.....Říká Vám něco při Vašem akademickém vzdělání, kibucy v IZraeli ? RvRvRv

0 5
možnosti
Foto

Ale to je omyl, Jene, on má pravdu. Bohatství této země přece opravdu patří všem!

Třeba taková čeština, výhled na Boubín, dílo bratří Čapků, uvařit si dršťkovou polívku, kochat se jihočeskými grunty, Havlíčkovy verše, procházka po Karlově mostě, odkaz Komenského, promoknout jarním deštěm u Sázavy... - To je bohatství této země, a opravdu patří všem.

Když si ovšem někdo vybuduje zámečnickou dílnu, postaví dům, ušije košili, zavede fajnovou hospodu anebo uvaří dršťkovou, pak i tím jistě může tuto zemi obohatit. Ale neznamená to určitě, že mu tu dršťkovou (dům, dílnu, košili, hospodu) někdo může chtít sebrat pod záminku, že jde o bohatství této země. Protože to by byla akorát tak prachsprostá zlodějna. Ale to naštěstí nikoho slušného a soudného přece ani nemůže napadnout.

;o)

11 0
možnosti

Děkuji Vladimíre.

2 0
možnosti
Foto

I58v30a48n 27M88a72r76e32k

27. 8. 2016 21:08

Nenávist p. Jene ? Pokud se té týče v tom jsou komáři proti Vám naprostí břídilové . 8-o;-(Rv

9 13
možnosti

A že jsem tak smělý - proč se honosíte u svého profilu "béčkem", když žádné blogy nepíšete?

5 1
možnosti

J75o62s24e77f 65N87i34k12l

27. 8. 2016 20:40

...pan publicista, který se řadí mezi demokraty, svými články podněcuje nenávist mezi lidmi různých názorů a to ať je před volbami nebo po nich ...prostě "furt"...

5 9
možnosti

On uz nekdo zprivatizoval Sněžku? Že se vykacel les na Lipne aby si tam soukromnik mohl postavit hotel tak to uz jse si všiml. Tak jak je to s tím narodnim bohatstvim.

4 0
možnosti
Foto

Jake pred volbama? Komunisti nenavist siri od vzniku teto kanalni ideologie.

18 2
možnosti
Foto

Tento přístup popsal už - pokud se nepletu - Carl Gustav Jung. Totiž, že své pocity z věci přenesu na tu druhou stranu a tím si tak nějak ulevím svému nitru.

Takže pokud třeba komunista hlásá své téze třídního boje /které máme ještě docela dobře v paměti a které dokonce in toto mají název třídní nenávist/, je všechno v pořádku, ono to tak prostě už je.

Pokud se ozve kdokoliv s jiným názorem, zvedne se místo argumentace pokřik o nenávisti, o nutnosti eliminace podobných úchylek, přičemž nejde o nic jiného, než o nesouhlas s uvedeným. Místo argumentace dojde k nálepkování - viz třeba níže mile pan Mužík - což je rovněž již tradiční způsob. Matně si vzpomínám na židobolševické reakcionáře, titoisticko - trockistické elementy apod.

On ten křik někdy může zahlušit i logiku a vlastní nitro.

11 1
možnosti
Foto

Nejvíce nenávist podněcují fanatici. Svými velmi jednostrannými články stále bojují s komunisty (poněkud pozdě), zatímco reálných problémů si nevšímají. Přiživují se na tom, bohužel, i VIP blogeři.

9 10
možnosti

Předpokládám, že fanatici se vyskytují pouze mezi autory, kteří kritizují komunisty, že? Takový písmák, který donekonečna plive na církve, EU a západní demokracie, fanatik není a jeho dílo je vzorem objektivity?

11 0
možnosti

:-).....POsledně jste se zapálením psal, když jste v hospodě sledovali volejbal s Rusy, že všichni fandili protivníkovi, čili, proti Rusům. A ejhle v již.Čechách jsou také zapálení komunisté, kteří mají rádi Rusy? O tom jste se nezmínil ! Snažte se být objektivní ! Rv

2 6
možnosti

Snažte se argumentovat logicky. Pokud možno...

11 1
možnosti

SkvostnéV. Vaše texty se mne hluboce dotýkají.

3 5
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,48
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz