Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I89v50a38n 90M82a30r56e22k

3. 9. 2016 10:02

P.Jene, naši bratři za řekou Moravou mají jedno velmi krásné přísloví "Čo sa babke chcelo, to sa jej aj prisnilo" , (doufám ,že jako údajně rozený Moravák) nepotřebujete překlad . To pořekadlo sedí jako ušité i na Vás. Doufám ,že jednou pro budoucí generace vyjdou sebrané spisy vašich blogů, nebo alespoň jejich nadpisů, i to bude pro naše potomky jednou poučení a důkaz o Vašem neúnavném ,navýsost odvážném, každodenním heroickém boji s ruskou hydrou.8-o

"Čest Vaší práci" .

3 5
možnosti
AR

Já mám pro jeho úsilí zde slova uznání. Totiž nelže.

4 0
možnosti
DP

D33a59d19a97k 32P69e50t35r

2. 9. 2016 21:39

Vážně dokáže Putin zmrazit cenu ropy? Páni, to je maxi frajer,

5 4
možnosti
SS
RH

Putin především slíbil předloni mužikům, že krize potrvá dva roky. Takže už se blíží konec. Anebo je to začátek a ještě bude veselo? ;-D To jsem zvědavej, jak Vladimir Vladimirovič ve své zoufalé snaze ukecat další producenty uspěje.

11 2
možnosti
VC

tak jak je to s tím putinem kterýmu došly prachy, ale stejmě vohrožuje demogratycký volby v júesej ? von mu na to snad někdo půjčuje ?

5 1
možnosti
JR

J21a93r52a 53R25a25n19k

2. 9. 2016 21:27

Nikdo mu zrejme krome Assada nepujcuje, pane Cwibulko, jde to tam od 10 k 5, ale nesmite cist Sputnik, poslouchat Pozorovatelku, volby v "juesej" dopadnou tak, jak dopadnout maji, nejaky oranzovy klaun zde v temer 500 milionech lidi ( a pro nej je pouhych 13 mil.) uz nadelal takovych ptakovin a vymysli si na Hillary konspiracni teorie, ze i tech jeho nejkych 30+% na polls uz nic nezmuze, on to pochopitelne nemuze vzdat, nechce zapadnout v historii jako ten, ktery lhal a zil z otcovy KKK popularity a milionu, ktere mu odkazal a pokud bankrotoval, tak tata vzdy pomohl..... a jeho skvele deti" Tak jako ty od ruskych oligarchu, nejlepsi skoly za drahe penize.....dalo jim to neco? Nevim, potrebovali stale ty dedovy miliony;-)

4 8
možnosti
LJ

Na mnoha pracovištích se usilovně pracuje na ekonomické výrobě vodíku pomocí slunečních článků. Vodíkový pohon vozidel není problém, jen mít ten levný vodík. Firma Tesla v USA letos vyrobí asi půl milionů elektromobilů střední třídy. Usilovně se pracuje na zdokonalení. Firma Porsche připravuje sportovní elektromobil. Bude-li se dařit a bude-li podíl elektromobilů a vodíkových aut narůstat, projeví se to poklesem zájmu o ropu. Nejvíce by na to doplatily země Blízkého a Středního východu. Museli by tam omezit výstavbu bohatých paláců a taky by museli omezit podporu světového terorizmu. Možná to je důvod, proč světové velmoci podporují zmíněný výzkum. No, a mělo by to i zlé důsledky pro Rusko.

2 0
možnosti
JR

J55a34r63a 81R25a24n32k

2. 9. 2016 21:33

Tesla uz se prodava za nejakych 35 tisic $ a Prius hybrid jsou zde veskere taxi, take jsem ho mela, ale nehodilo se moc na zasnezene a neprojete hwy, kratce po sjeti dolu z lyzovani to delalo slalom na dalnici v 1cm snehu. Nafta uz nikdy nebude tak vysoko TD Wealt prepoklada, ze by to mohlo casem vyjit az na nejakych 60$ za barrel, ale uz nikdy nejakych 140, takze budou urcite trpet vsechny zeme, ktere maji dostatek sve, ale proc nepremyslet na d "renewable energy", kdy zrovna Cina do toho rve nejvice penez? Tak jste vyslali hlavu statu do Ciny se poucit a ....?

0 2
možnosti
Foto

I69v14a74n 89M62a34r37e87k

2. 9. 2016 20:15

P.Jene ,chcete vidět "krachující Rusko"? Jsem ochoten Vám zaslat bezplatně nejnovější video z této"nejzaostalejší země" na Vaši mailovou adresu , učiní Vám to bezpochyby bezmeznou radost. R^

4 8
možnosti
VV

Nějaký krásný ze Sputniku? Sem s ním;-D

6 2
možnosti
JH

Pane Zieglere, zdejší Vaše foto bych opatřil klapkami na očích. Ale uznávám, že je to jen Vaše věc, když Vám ta trapná jednostrannost - trapná fusofóbie, nevadí.:-)

8 11
možnosti
JR

J48a17r34a 95R12a91n26k

2. 9. 2016 23:28

Ooo, vitejte, tady nekdo tvrdil, ze jste odesel, pane Havranku;-)

2 2
možnosti
Foto

I20v78a71n 82M62a45r48e69k

2. 9. 2016 19:45

Nikdo na tom p.Jene netratí jen Vámi nenávidění Rusáci ? Statistiku kolik se v Americe kvůli laciné ropě "položilo" soukromých těžebních společností by ste sem při vaší příslovečné pečlivosti nedoložil ? Saudům to též dělá "velkou radost". A nakonec , projevila se nějak významněji "laciná ropa" na ceně pohonných hmot u nás ? ! To by nás mělo zajímat nejvíc. 8-o

3 7
možnosti
RH

Jenomže USA nejsou závislé na exportu energetických surovin, takže zatímco se v USA zhroutí pár neefektivních firem, což ekonomiku ozdraví, tak v Rusku se zhroutí rozpočty na příjmech z ropy závislé...

7 1
možnosti
VM

Pane Zieglere,mohu mít pár dotazů?A neberte to,že chci hájit Putina.

Co dál v Rusku?Myslíte,že destabilizace Ruska Západu prospěje?

Dejme tomu,že Putin skončí a bude nahrazen liberálem Chodorkovskym,myslíte,že on nebude hájit ruské zájmy.

Pokud jde o korupci v RF,která tam určitě je,a Putin není čistý,tak si nedělám iluze,že ti,co jsou proti Putinovi,jsou čistí.

Nezapomínejme na Žirinovského,to by mohl být průšvih.

3 1
možnosti
OZ

Ruský fond bohatství (obdoba Norského kde je x-násobek HDP, pouze mnohem menší), který se naplnil při ruském komoditním boomu, se začíná pomalu ale jistě vyprazdňovat. Dle ruského ministerstva financí i třeba finančníka Sorose, bude na začátku příštího roku téměř prázdný. A Rusku tím hrozí nedostatek peněz na platy státních zaměstnanců a důchody. Navíc musí v příštím roce splácet velké objemy půjček a úroků

Chápu jejich paniku, ale doufám, že opět k žádné ropné dohodě nedojde. Vyspělým státům, včetně ČR, nízké ceny maximálně vyhovují. A že v Rusku nebudou mít na důchody, protože radši budou zbrojit? Že v Saudské Arábii zavedou nižší dotaci na benzín? Že SAE zavedou nepatrnou DPH?

To nám může být srdečně jedno a možná se můžeme škodolibě pousmát, že vytěžit nerostné bohatství dokáže každý, ale založit fungující, vyspělou ekonomiku, to už dá práce trochu víc ;-)!

9 2
možnosti
Foto

Vaše moudrosti otevírají dveře k věčnosti.

5 8
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz