Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76i21ř86í 29V85a78c26a

8. 9. 2016 7:35

Ten slepenec levičáků (v únoru 1917 30 tis členů v říjnu 300 tisíc), kteří se nahrnuli do bolševické strany sociální demokracie provedl puč v říjnu 1917, přitom občanská válka defakto již probíhala od léta 1917.

Moc se v Rusku v říjnu povalovala na zemi ... a jediní kdo byl ochotný ji zvednout byli bolševici.

Tato strana stabilizovala stát (řítící se k totálnímu rozkladu) a dotáhli to až ke hvězdám. A na to jsou mnozí právem hrdí.

V Rusku se vede debata o té minulosti (na rozdíl od Německa, kde je zakázaná, ale zakládají si na opakování scénáře) .... a ano, průvodním jevem takové debaty je existence nekritického obdivu k tomuto období a jednotlivým jeho aktérům (z principu velmi antagonistických aktérů).

Chápu, že to asi bude pod vaší rozlišovací schopnost, ale Rusové dochází k závěrům, že výše jmenovaná strana přejmenovaná později na komunistickou byla složena ze dvou skupin, které používaly stejnou marxistickou rétoriku ale jejich cíle byly diametrálně odlišné ... a navíc převážná většina členů tento spor nechápala či dokonce ani neviděla.

Je to jejich historie, tak ať ji zkoumají. Češi také mnohdy upozaďují, že Husité při svých spanilých jízdách do Bavorska rabovali a zabíjeli nevinné (poté, co několikrát odráželi rabování křižáků příchozích i z toho Bavorska). Také raději vzpomínáme, jak jsme opakovaně s písní na rtech zahnali vojska spojené Evropy jdoucí nám sebrat naší svobodu.

6 2
možnosti
Foto

I34v95a55n 93M60a88r32e36k

7. 9. 2016 22:32

Trochu už se p.Jene opakujete ,blog se stejným tématem , jen pod trochu jiným názvem jste už uveřejnil 7.11,2015.

Věřím,že na vině není "dvojitý Jameson" ale jen Vaše zapomětlivost ? !

5 4
možnosti
Foto

Opakování matka moudrosti.

5 2
možnosti
Foto

No, jo když ruští bolševici měli svoje vzory v britské politice za královny Viktorie, kdy Britové metodou spálené země vraždili Búrské ženy a děti a též si vzali příklad z Belgického královského rodu za císaře Leopolda II., kdy Belgičané vyvraždili na 10 milionů obyvatel bývalého Belgického Konga. Na Internetu se dají dohledat fotografie zmrzačených černošských obyvatel, kterým belgičtí kolonisté usekávali ruce za neplnění pracovních norem (hlavně ženám).

Potom, že se ti ruští bolševici neměli od koho učit.

8 6
možnosti
Foto

Čímž je řečeno či napsáno vše... "Oni to udělali, takže my můžeme taky. Ve jménu komunismu. Ve jménu zločinné ideologie můžeme vše. "

Neboli, pro pana Petříka další typické zlehčování zločinů. Nejprve oplusuje zlehčování holokaustu a teď hledá omluvy pro zločiny bolševiků v akcích druhých. Koho to překvapuje ať zvedne ruku. Já jdu zvracet

9 5
možnosti
Foto

Vždyť Rusko vraždí děti i v současné době. Válka v Čečně stála život 40 000 dětí, které byly zabity ve sklepích, kde se schovávaly před nálety a ruští vojáci do sklepů plných civilistů házeli granáty a nebo samopalem postříleli vše, co bylo ve sklepě. Kdo o tom v Rusku napiše, končí smrtí. Viz třeba novinářka Politkovská.

6 2
možnosti

J82o23s49e90f 15N31i34k38l

7. 9. 2016 19:51

...do třetice... potřetí ( před tímto v jiných článcích) používáte lež..." na začátku dvacátých let minulého století použili bojové otravné plyny proti civilistům včetně žen a dětí "....lež!! Doložte druh otravné bojové látky...jinak lžete!!..nic podobného se v době, kterou uvádíte, v Rusku nevyrábělo...

5 4
možnosti

D20a33d16a21k 77P39e87t71r

7. 9. 2016 18:22

Masakr v My Lai, 500 civilistů, vadí to Obamovské Americe?

2 7
možnosti

J69a82r39a 70R32a79n96k

7. 9. 2016 18:41

Tento masakr byl horsi - 3.000-6.000 civilistu....My Lai byl des, ale nasledovalo to po Hue

https://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_at_Hu%E1%BA%BF

Talk:Massacre at Hue/Archive 1 - Wikipedia, the free encyclopedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AMassacre_at_Hue/Archive_1

What are the sources for this page? If I understand correctly, all we know about the "Hue ... Gareth Porter did a hatchet piece on Hue, in which he basicaly calls it a lie, but ... No serious history of the Vietnam war considers the "Massacre at Hue" to be .... A great number of the pre-'68 fence sitters, anti-war activists, and even ...

The Hue Massacre - Vietnam Veterans for Factual History Blog

blog.vvfh.org/.../the-hue-massacre-a-study-of-communist-policies-and-tactics-in-vietn...

1 2
možnosti

D56a80d15a37k 49P42e12t67r

7. 9. 2016 18:12

Buirské války, genocida včetně žen a dětí. Královně Britanie to nevadí.

2 8
možnosti

D11a26d25a19k 27P70e54t15r

7. 9. 2016 18:14

oprava Búrské

0 0
možnosti

Rusko urcite nebyla a neni jednoducha zem. A urcite jeste nejaky cas nebude. A proto i jeji EXCESY vuci nam, zaslouzi realneho zhodnoceni. Ovsem do tohoto realneho zhodnoceni nepatri jeho interni vyvoj a deni. Po tom nam v podstate nic neni. At k tomu pristupujeme jak chceme.

Takze na prvnim miste hodnotme jeho prinosy a zapory vztazene k nam a pak, oprosteni od nich, akademicko_kavarensky probirejme deni u nich.

1 0
možnosti

J80a53r96a 70R79a11n30k

7. 9. 2016 18:45

Pane Dvoracku, jake hodnotne prinosy pro mne, mou rodinu a pratele prineslo Rusko? Zadne! Rozhodilo rodiny svym politickym ohybani ceskych politiku, kteri se obavali, kdyz nebudou tancit ruske tango, mohou zemrit na "zapal plic", nebo nahly infarkt, vezeni a ruzne Jachymovy byly plne politickych a lide si neduverovali....balada;-(

6 1
možnosti
Foto

Toto jste Zieglere našel na FB ve skupině "válek". Nezáleží na zdroji, údaje jsou pravdivé, protože těsně po tom do města vstoupili Němci a vše dokumentovali, ale zdroj byste naspat mohl. Jenomže v těch časech bezvládí a občanské války v Rusku bojovaly desítky různých uskupení od vojensky řízených oddílů až po loupežnické bandy, které s ničím hlavu nelámaly. Podobných krutostí se dopouštěly obě strany bez ohledu na národnost či politickou uvědomělost, o které se fakt nedá mluvit. Prvotní rudé oddíly tvořily zverbovaní maďarští, němečtí i jiní vojáci za slib propuštění. Důkazy jsou v různých hlášeních našich legií.

V Sudetech se řádilo jen o to méně, že to jednak dlouho netrvalo a že přeci jen tam byly brzdy vzhledem k možnému prozrazení. O jaký stupeň jsme byli civilizovanější? A o jaký stupeň jsme se lišili od těch band? Např. v Praze, kde byli kluci Hitlerjugend věšeni na kandelábry a pod nimi zapalovali ohně? Jednotlivé případy, jistě, ale my jsme byli civilizovaní a nebyli jsme bolševiky, ani podle jména.

Německo se podřídilo proto, že bylo poražené. Tím je řečeno vše. Jste jednoúčelový demagog.

Víte, kolik měla Čína obětí od 30. let a co s Číňany Japonci dělali? A byli Japonci nacisté nebo bolševici? A jací jsou to dnes slušní lidé, že? I císař jim přežil, aniž by se zodpovídal za to, co podepisoval. Jistě, protože to tak Američané chtěli. Zločiny nezločiny.

16 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS