Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kubánská bezplatná a všeobecná zdravotní péče je dávána na BBC jako vzor pro všechny rozvojové země a je dle článku na lepší úrovni než péče v ostatních zemích se zlomkem rozpočtu vyspělých zemí. Na počet obyvatel je 2 x více lékařů nežli v UK anebo USA. Kuba vyniká v oblasti prevence, jsou tam povinné a důkladné zdravotní prohlídky, lidé jsou rozděleni do rizikových kategorií a kuřáci jsou prohlíženi i několikrát ročně. Takže se může díky prevenci provádět méně zákroků. Sděluje to předsedkyně světové zdravotnické organizace Chanová. Je tam nižší mortalita dětí nežli v USA a lidé se tam dožívají stejného věku.

http://www.bbc.com/news/health-35073966

Kuba měla nižší míru nakažeností HIV nežli USA , se sexuálním turismem ale vzrostla. Kuba jako první země dostala od WHO potvrzení o omezení přenosu HIV z matky na děti. Tyto relevantní informace jsou v přímém rozporu s tím co autor píše.

0 0
možnosti
AG

A65l73e66x 48G73r61e56g71o14r

17. 9. 2016 15:55

A teď si představte, že v Rusku sedí podobný fanatik jako Vy a napíše, že v Česku mají zákony, které odporují zdravému rozumu a udělá stejně dementní rozbor na toto téma jako Vy.

2 7
možnosti
DB

Zákony jedné země, mohou někomu z jiné země připadat velmi nesmyslné. JENŽE. Jenže..každá lidská skupina se vyvíjela jinak a má proto v dané době..tedy v té naší...současné..jiné či jiná paradigmata své skupiny...a je proto velmi neprofesionální se vyjadřovat o těchto zákonech, pakliže člověk nepochopil podstatu, podle které se daná lidská skupiny řídí.

Jinak řečeno, co nám připadá nesmyslné, je pro ně absolutně normální ...a naopak...

Protože jsem v Rusku nikdy nebyl nebudu se zde rozepisovat o tom, jaký obrázek jsem si udělal. Bylo by to neprofesionální.

A mám opravdu pochyby o tom, že Snowden je na takové výši, aby toto dokázal posoudit............posuzuje jen systémem..PODLE SEBE SOUDÍM TEBE...COŽ OSTATNĚ velmi často dělá každý, když odmítne myslet.

5 0
možnosti
Foto

Snowden byl označen, ačkoli neměl VŠ vzdělání za jednoho z nejnadanějších pracovníků v oddělení, vytvořil sám pro NSA zálohovací počítačový systém, jenž vychytával bezpečnostní rizika. Z jeho publikovaných článků mi nepřipadne, že by neměl rozhled a že by mu to nepálilo. Četl ale někdo vůbec něco z toho, co publikoval? Čtete Greenwalda anebo Intercept? Snowden nikde neřekl, že by obdivoval Rusko a chtěl tam zůstat. Chtěl do Německa a žádal o azyl i jinde. Xkeyskore a další programy na internetový ale i telefonický odposlech občanů obřího rozsahu, stejně jako problematika na určitou dobu archovaných metadat je natolik složitá technická záležitost, že ji asi z diskutujících zde nikdo plně nepochopí. V každém případě Snowden poukázal na porušení americké ústavy bezpečnostními službami USA. Informace navíc nezveřejnil sám, ale poskytl je skrze G. Greenwalda tisku, aby si z toho vybrali, co oni uznají za relevantní. Omilostnění pro Snowdena žádaly po Obamovi Amnesty International, ACLU, HRW, i řada slavných osobností, postavil se za něj i Bernie Sanders.

0 0
možnosti
JR

J97a52r32a 39R74a39n37k

16. 9. 2016 23:18

Pokud by byl Snowden rusky obcan, uz davno "by se" byl zasebevrazden, vsak to zname chudaci rusti novinari skakali ze strech;-), jen at si tam zustane.

5 5
možnosti
ZH

Náhodou jsem teď narazil na tohle. Možná proto se ho pořád Evropa boji. Stačí jeho jediné slovo a Merkl vypadá jako hloupá husa.

http://www.focus.de/digital/videos/reaktionen-auf-regierungssprecher-edward-snowden-braucht-nur-ein-wort-um-die-bundesregierung-aufs-korn-zu-nehmen_id_5948005.html?

1 0
možnosti
JR

J96a89r82a 79R92a69n92k

16. 9. 2016 23:19

Tak on by zacal mluvit i o Putce, ale zatim chce prezit svuj exil:-/

5 3
možnosti
ZH

Máte to trochu zmatené. Snowden nebyl nikdy agent CIA. Byl zaměstnanec servisní firmy, která pracovalo pro NSA a CIA. V Rusku nezůstal dobrovolně, ale proto, že nikam jinam nemohl. Jak pitomá musi být asi vláda, která nechá nechá v potencionálně nepřátelské zemi člověka s jeho znalostma? Jenom proto, aby ho mohla zavřít. Proč se nikdo nepozastavuje nad tím, že třeba Německo mu nepomohlo a nedalo azyl? Vždyť Němcům prokázal nezaplatitelné služby. Nebo je to tak, že odhalením odposlechů ohrozil nezákonou spolupráci NSA s BND? Proč se USA nepostaraly o to, aby dostal azyl někde v Evropě, aby ho nemohl využívat Putin?

Chápu, že ho Amerika považuje za zrádce, nám ale prokázal cenné služby a je ostudou, že ho necháváme v Rusku. :-/

7 2
možnosti
JN

J93o21s54e27f 63N64i94k65l

16. 9. 2016 20:53

...Obrazy z Rus KHB poprvé vyšly před 170 lety...

4 1
možnosti
SN

:-)......Pane autore, vrtá mi to hlavou a proto jsem se ještě vrátil k Vašemu super(jako obvykle), článku.

Snowden našel útočiště v Rusku, jim nevadilo, že je agent, možná jim i něco prozradil. Čili mu azylem zachránili život, protože člověk, který zradí, navíc od tajných služeb, by zákonitě skončil svůj život.

A najednou zjišťuje, že jsou omezena lidská práva,(asi chtěl jít ven a nepustili ho), dbali o jeho bezpečí.

Víte, co bych udělal já, být v Rusku šéfem a dozvěděl bych se to? Hádejte ! Mile bych se na něj usmál, a s úsměvem na rtech bych mu sdělil ! KOlego, když se Ti nelíbí, že jsme ti zachránili život a ty nás za to budeš pomlouvat,(mně by stejně zajímal zdroj, odkud jste tuhle vědomost čerpal), tak šup s tebou do letadla a mazej do své Ameriky, tam ti předvedou jak vypadají lidská práva v zámoří !!! Souhlas Jane? R^VR^

4 9
možnosti
JR

J38a69r80a 92R37a39n71k

17. 9. 2016 3:52

Vy skutecne nerozumite anglicky, pane Novaku? Je to temer denne v mediich a na tv, pochopitelne ne na RT tam jsou ti "vyhoreli" jako Larry King a podobne, za par $ reknou vse ve prospech Velkeho Bratra.

1 4
možnosti
Foto

I56v67a78n 36M27a84r37e46k

16. 9. 2016 19:33

Jen jestli to p.Jene nebude spíše chyba v p.Snowdenovi . ;-D

4 5
možnosti
MR

M80i74l73a54n 70R47a47d96e38k

16. 9. 2016 19:39

to rozhodne! On si myslel ze to slychaval o Rusku jsou pomluvy! ;-D

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS