Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak když jsem si přečetl blog, dal jsem Vám logicky karmu. Po přečtení odkazu jí ovšem odvolávám a dávám ji panu Weberovi.celej Váš blog je jak z Rudýho Práva. Malinko pravdy, a zbytek lži a výmysly. Jedna jízdenka za život Bruselskou kasu rozhodně nezruinuje a pro spoustu mladíků, třeba z Německa by to byla první cesta vlakem vůbec. Ty keci o chudácích soukromých dopravcích jsou trapný, když jim budou peníze z Bruselu smrdět, tak každý stát má národního dopravce, kterýmu je jedno odkuď peníze za jízdenky dostane. Koneckonců ta jízdenka už existuje, takhle by jí jenom místo studenta zaplatil Brusel, ten Brusel, který souhlasí s tím, že Draghi každy měsíc nakoupí dluhopisy za 40 miliard €.

4 2
možnosti

Pan europoslanec uvažuje - mladý člověk pocestuje a získá lepší vztah k evropké integraci. Zachutná mu to a bude poté jezdit za své. I když tu první cestu bude mít zadara, tak další služby - ubytování, jídlo atd. zaplatí. A potom - z určitého pohledu dopravní společnosti žádné náklady nevzniknou. Jestli jede vlakem 100 nebo 101 lidí - je to nákladově jedno. Asi tak ...

2 1
možnosti
Foto

Koukam ze jste se dal na lobbing. Za toho Zdechovskeho kopete uz dost napadne

2 0
možnosti

Pro Německo by to bylo nesporně přínosem. Jako celá Unie.

0 0
možnosti

V současné politické a migrační situaci je to nesmysl. Ale karmu nedám, protože si nepoctivě vybíráte jen co se hodí do krámu. V článku na nějž jste dal odkaz totiž jasně stojí, že jde o jednorázovou jízdenku na 5 dní až měsíc ( zřejmě 2 různé varianty - za cca 5000 nebo 13000,- Kč ). Aspoň, že jste odkaz uvedl, protože jinak bych si musel informace shánět sám. Natolik je už obrat "neomezené cestování" mimo realitu.

4 0
možnosti

R65a49d63e15k 14J73a95r67o28š

21. 9. 2016 20:29

Správně a karma!!! Žádné sluníčkově-neobolševické fanrasmagorie...

Navíc si dokážu představit, že takovýto imbeciliosní zákon by neskutečně ulehčil cestu hordám mladistvých imigrantů, kteří by prostě v Řecku nasedli do vlaku a dojeli zadara pěkně a nerušeně až do Berlína, Paříže, Amsterodamu, Stockholmu atd.

Holt by se jen vydávali za študenty a nikoliv za již vystudované doktory či inženýry...

2 3
možnosti
Foto

Další výhrada - diskriminace ostatních věkových skupin.

3 0
možnosti

J74i97ř47í 23V46a50c14a

21. 9. 2016 19:50

Dotace bych zrušil skoro všechny.

0 0
možnosti
Foto

Já nevím. Dotace z Bruselu se dávají na každou hloupost, tak proč ne na cestování mladých do 26 let?

Ale určitě ne zadarmo, ale třeba sleva 30% by už někoho k cestování motivovala.

0 0
možnosti
Foto

Jestli mohou být sponzorovány dotacemi rozhledny- proč ne i cestování vlakem?

Technicky to lze vyřešit velmi jednoduše-poukázkami, které si dopravci nechají proplatit.

Neznám přesné dezaily návrhu, ale tak úplně od věci to není-dalo by to možnost mladým se seznámit s tím jak to v Evropě vypadá, potrénovat jazyk...

Určitě jsou podobné nárokové dotace (nárok vznikne dosažením věku) přímo spotřebitelům lepší než různé nenárokové dotace křivící podmínky na trhu.

1 5
možnosti

A82d40a10m 35P15o19c12h53e

21. 9. 2016 20:00

A co kdyby radši nebyly sponzorovány ani ty rozhledny? To trh nekřiví?

5 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz