Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady cituji něco o Litevcích z nevěrohodných zdrojů:

"V litovskej televízii uskutočnili prieskum verejnej mienky o Rusku – a hneď to oľutovali! Kým 12 % divákov potvrdilo, že si všimli aktivizáciu ruskej propagandy, 6 percent si to vôbec nevšimlo, ale až 82 % uviedlo, že to nie je propaganda, pretože Rusko hovorí pravdu...Jeden zo zamestnancov inej litovskej televíznej stanice podčiarkol, že kolegovia z TV3 nevedeli, do čoho idú: „Absolútne si neuvedomovali, ako dopadne tento prieskum – aké budú výsledky! Mysleli si, že sú populárni a preto sú frajeri! Chceli sa ukázať pred vedením krajiny, a vyšlo všetko naopak: podobné výsledky prieskumu Vilniusu nevonia. Určite naši kolegovia nečakali, že to bude podobná pohroma. Ale je to realita. Diváci stále lepšie vedia rozoznávať, kto hovorí pravdu."

Třeba bude mít odvahu toto zveřejnit i nějaké tzv. "věrohodné médium", i když si současní redaktoři musí být vědomi současné cenzury, jejíž porušení znamená ztrátu zaměstnání...

0 1
možnosti

Věrohodné průzkumy ovšem tvrdí, že většina Litevců považuje Rusko za hrozbu a tisíce se jich hlásí dobrovolně do vojenského výcviku. Petříku tyto vaše lži neberou normální lidé vážně :-). Já byl na Litvě osobně, takže vím, jaká tam je mezi lidmi nálada.

0 0
možnosti
Foto

A co takhle kdyby pobaltské státy věnovaly své ruské menšiny i s jejich územím, tam kde to jen je trochu technicky možné, Rusku. A byl by klid, dokonce i na práci.

3 10
možnosti

V zásadě jsem pro. Darovat ruské menšiny zpět Rusku je výborný nápad. Ovšem bez toho území.

14 0
možnosti
Foto

Tamní region se stal za války frontovou linií, takže útrapy obyvatelstva tomu víceméně odpovídaly a byly srovnatelné s jinými oblastmi Ruska. I když jsou akce zapílených mládežníků vytržené z kontextu, lze je jen přivítat, mohlo by to pomoci ekonomice a cestovnímu ruchu. Doufejme jen, že litevští neosvazáci nebudou mít vysoko do žlabu, pak by asi museli v RF brzo hldedat, kde nechal tresař díru Rv

5 9
možnosti
Foto

Nebyl Stalin náhodou Gruzínec? Ale to přece nehraje žádnou roli, když jde o to Rusům přisolit, že?

A kolik milionů Rusů skončilo v Gulazích či Gulagách či jak se ten vynález jmenuje?

3 5
možnosti

A jaký to má význam, že Stalin byl Gruzínec? Nebyla Kateřina Veliká náhodou Němka, když získala Krym a nebyly to náhodou ukrajinští kozáci, kdo ten Krym pro carevnu dobyl? Není náhodou ministr obrany Ruska Tuvin?

Já jen, že tohle v dějinách Ruska nehraje žádnou roli. Navíc, Stalin se považoval za Rusa, mluvil o Rusku a potlačoval národností projevy, včetně používaní národních jazyků , gruzínštinu nevyjímaje.

12 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz