Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sovětský svaz nám v roce 1938 nechtěl přijít na pomoc a pak nás zradil. Ale Mnichovskou dohodu nepodepsal!!

4 1
možnosti

To já také netvrdím, že SSSR podepsal mnichovskou dohodu.

1 0
možnosti
Foto

I52v75a31n 56M73a88r58e81k

2. 10. 2016 18:26

Jak to kdysi řekl sportovní komentátor Záruba . . . ."Přepište dějiny!" . . . . . Takže nezradili Anglie a Francouzi, ale CCCP. 8-o;-O

3 2
možnosti

On ten sovetsky svaz chtel, ale doba nebyla jaksi prizniva, a tak si pockal do roku 1948. Pak to slo jako na dratkach.

4 3
možnosti

Tak jistě ... "spojenci" nás zradili a může za to Rusko ... jako sonda do Vaší duše dobrý, ale jinak se to moc nepovedlo.

6 4
možnosti

Prečo by mal Sovietsky zväz pomôcť Československu?8-o

V živej pamäti v Sovietskom zväze boli čs legionári, ktorých Československo uznávalo ako svojich hrdinov. Československo vo svojej zahraničnej politike vždy vystupovalo proti Sovietskemu zväzu. Československo nemalo so Sovietskym zväzom žiadne vojenské zmluvy.

Nemecko finančne podporovalo komunistickú revolúciu v Rusku.

Nemecko a Sovietsky zväz v 1938 roku si už delili pobaltie a mali rozkreslenú mapu budúcej Európy.

3 0
možnosti

R79a32d26e87k 50J28a30r40o93š

1. 10. 2016 21:11

Můj dědeček, dej mu Pán Bůh nebe, se dušoval, že v oněch kritických dnech po podpisu Mnichovské dohody slyšel v rádiu výrok představitele tehdejšího SSSR, že ať si Československo nedělá naději na vojenskou pomoc ze strany SSSR, když se válečných operací nebude účastnit i Francie...

4 0
možnosti
Foto

Po první světové válce Německo ztratilo právo na mocnou a útočnou výzbroj včetně tanků, těžkého dělostřelectva a bojových letounů. Přípravu na válku činili na území Sovětského svazu. Stalin Německu přenechal vše na co neměli právo a to tanky, těžké dělostřelectvo a tak dál. Vyčlenil pro německé velitele učebny, střelnice, přístup do zbrojních závodů. Učelem návštěv bylo pozorovat a učit se, přebírat zkušenosti. Kdyby měl Stalin zájem na míru , tak by všemožnými prostředky by bránil vzniku úderné moci německého militarismu, neboť by Německo pak nadále zůstávalo z vojenského hlediska zemí slabou.

5 3
možnosti
Foto

To víte, že jo. Ty tanky atp. si dělal Hitler doma. A za čí peníze?

4 3
možnosti
Foto

Pokud někde v Evropě začne revoluční kvas, bude to v Německu. Vítězství revoluce v Německu je zajištěním vítěství revoluce světové . Hitler je ledoborec revoluce.

Josef Stalin

2 5
možnosti
Foto

Tak oni Sověti nedělali nic jiného než politiku jako každý jiný. Vztahy mezi státy nejsou vztahy v rodině, mezi přáteli kolegy atd., nedají se měřit lidskými měřítky. Státy mají zájmy, včerejší nepřátelé mohou být budoucími přáteli a naopak. Nějaké utírání si slz, že nás někdo oklamal, zradil nebo opustil atp., je jen znak vlastní politické slabosti a nedozrálosti vést skutečnou národní politiku. Neustále si foukáme na bolístka a pláčeme, kde nám kdo co udělal. Od Polska nebo Maďarska to slyšet není a že oba státy mají velký podíl, zvláště Polsko, na rozpínavosti Německa. Polská meziválečná politika, kdy chtělo hrát na velmoc, uražené, že ho vítězné mocnosti nevzaly do spolku, byla politikou protičeskou a směřovala na rozbití ČSR. Celé meziválečné období si Polsko pohrávalo s plánem tzv. mezimoří, tedy z počátku společné hranice s Maďarskem na úkor P. Rusi a Slovenska, tedy ČSR, části Ukrajiny a se souhlasem Rumunska vytvořit jakýsi koridor proti SSSR. Polsko se ani neštítilo možné spolupráce s Německem, kde si slibovalo, že potáhnou spolu a Polsko dostane část UA až k Č. moři. Licoměrně se domnívalo, že takto dostane podporu od západních mocností ač Polsku šlo jen a jen o vlastní velmocenský statut. Jenomže ty se nestabilním a nevypočitatelným Polskem nechtěly mít nic společného. Polsko chtělo rozbít Malou dohodu a proto se snažilo korumpovat rumunské politiky, aby výstavbu železnice, kterou financovala ČSR, a která mohla přisunout RA k Evropě, sabotovalo. Ono se hlavně ale jednalo o strategickou spojnici pro přísun rumunských vojsk primárně, nikoliv RA. Částečně se to podařilo. Sověti by do Evropy nepřišli, snad jen letecké síly, protože se jich báli všichni, ale jako možný argument síly proti Německu to mohlo být využitelné. Stalin nebyl žádný altruista, že by jen tak zachraňoval ČSR. To se mu mělo vyplatit. Když ne, tak couvl, stejně jako ostatní. Taková je politika. A to my Češi asi nechápeme ani dnes ve vztahu ke svým sousedům.

7 5
možnosti
Foto

nezapomente ze polsko a rumunsko byly fasisticke staty. a proto zacatek valky povazuji historici za "podivny", kdy fasisticke nemecko napadlo spratelene fasisticke polsko.

0 0
možnosti

J95o14s71e39f 75N80i81k17l

1. 10. 2016 19:57

RvRvRv...pane autore, doporučuji vám přečíst si první kapitolu Benešových pamětí "Před velkou bouří"...A pak ještě druhou kapitolu "Druhá světová válka začína"...pak možná nebudete vypouštět takové hlouposti jako "Sovětský svaz nám v roce 1938 nechtěl přijít na pomoc a pak nás zradil"...

3 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS