Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já měl za to, že české řidiče šikanují pouze v Rusku a ne ve vyspělé, demokratické Francii.

0 0
možnosti
ZH

Všimněte si, že ČESMAD mluví jen o českém řidiči, ale nemluví o tom, co tam ten řidič dělal. Jak já jsem z jiných diskosí pochopil, Francouz nahání jen řidiče, kteří provozují jako zaměstnanci kabotážní přepravu. A to je naprosto v pořádku.

Momentálně probíhají v Německu kontroly na plavidlech vnitrozemské plavby a už našly spoustu Rumunů a pár Bulharů, který pracovali pro rumunskou agentůru za pár lei a diety. Volný pohyb neznamená, že každý může podlézat místní standarty jak se mu zrovna hodí do krámu. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Neměli by náhodou cizinci dodržovat zákony země, ve které se nachází?

Nejde o žádnou šikanu, ale o prosazování zákona, který je platný. Zda je v souladu s unijním právem nevím, ale od posouzení toho jsou patřičné soudy či orgány EU.

Osobně mi to, že musí mít lidé pracující ve Francii mít nejméně minimální francouzskou mzdu divné nepřipadá. Ostatně jak je to u nás, mohou mít třeba Poláci nebo jiní cizinci pracující pro Cizí firmu na území ČR menší než Českou minimální mzdu?

Vám příjde správné aby někdo využíval nekalé výhody a zaměstnával u nás cizince přes nějakou zahraniční agenturu za menší mzdu než je naše minimální?

1 4
možnosti
MS

Bohužel tohle gastarbeiterství si zavedli země EU samy,tak nadávat můžou jen sami sobě!Spoustě politikům vyhovují nízké mzdové náklady(o to míň se vyměří ve starobním důchodu a dalších sociálních dávkách) a ještě si naženou politické body,jak to těm soukromým živnostníkům ulehčují-levné zaměstnance. Najednou po těch desítkách let objevují Ameriku,protože starousedlíci řvou,že nemají práci,ale jakou práci?Stejně jako u nás Poláci a Ukrajinci,jde o práce, které nechtějí starousedlíci "dělat",protože je buď špinavá,nebo v hnusným počasí,nebo fyzicky náročná.....

Otázka jestli jsou správné nekalé výhody je trochu mimo,když nikdo není schopný pořádně definovat nekalou výhodu.Nekalou výhodu můžete mít i v obyčejném českém výběrovém řízení,které vyhraje firma,co ušetří na svých zaměstnancích,nebo materiálu.Nekalé výhody jsou třeba v zemědělských dotacích mezi ČR a Francií,kde si francouzští zemědělci klidně dovolí dovážet zboží k nám pod cenou(stát to proplatí) a likvidovat naše zemědělce.Co kdyby měla Francie povinnost vyplácet stejné dotace jako ČR,ale naše české řetězce by francouzům nepovolili zvýšení ceny dovezeného zboží?

0 0
možnosti
MK

Podívejme se na důvod takového opatření: nízké náklady přepravce také díky nízkému platu řidiče může brát práci francouzským dopravcům.

Mnohem vyšší platy u francouzské přepravní společnosti bere v ČR kvalifikovaného zaměstnance. Obrana?

Každý francouzský řidič zaplatí v ČR pokutu ve výši rozdílu platů přepočítáno na dobu strávenou na území ČR. Není přece možné, když zjevně nezasahuji do francouzského trhu a vezu zboží z ČR do Portugalska, Francií jen projíždím, abych platil nějakou debilní pokutu.

Doufám, že když se to nějak kompromisně nevyřeší a Brusel bude mít navrch, tak naši policajti to dají při kontrolách Francouzů pěkně sežrat; vždycky se něco najde.

0 1
možnosti
RE

Myslim, že nebude sežrat koho. Většina kamionů dnes jezdí po Evropě s polskými, rumunskými, českými nebo bulharskými SPZ...

1 0
možnosti
LC

Po ratifikaci LS už můžeme jedině tak držet ústa a krok. Njn, ale víc než polovina národa chtěla Klause, za lelkování s jejím podpisem, upálit. Konečně, pořád slyším, že když neudělámo to či ono vypadneme z hlavního proudu.

3 0
možnosti
RE

Český řidič je tam za 2-3,50Kč/km(podle auta), vysočinu a chleba v igelitce, žádné stravné. Chtěl bych vidět, jak by řešili, když řidič bude zároveň dopravcem:-)

0 1
možnosti
JL

Mezi svobodným pohybem lidí a svobodným podnikáním na území cizího státu je zdá se rozdíl. Češi se pořád něčemu diví, hlavně tomu, že svět se nechce chovat tak, jak se chtějí chovat oni - špatně platit své lidi, okrádat na daních atd.

1 1
možnosti
PV

P39a15v67e85l 46V40é17b18r

17. 10. 2016 19:50

A - co sem pletete okrádání na daních, co sem pletete, jak jsou naši lidé placeni: Sice špatně, ale Francii do toho nic není. To je naše vnitřní záležitost.

Najděte v regulích EU bod, který povoluje volný pohyb lidí od určité výše platu nahoru...

5 0
možnosti
VV

Pane Zieglere, ono je to trosku jinak:

https://www.wko.at/Content.Node/Service/Steuern/Lohnverrechnung/Vom-Brutto-zum-Netto/lv_Auslandsreisekostensaetze.pdf

No a stejna mzda pro zeny a muze muze byt take pro nektere firmy likvidacni.

Takze dnes spis antikarma.

0 0
možnosti
RS

R43u80d23a 17S66l65a88v25í13k

17. 10. 2016 19:16

Tohle mají řešit naši europoslanci. Takže např. pan Mach místo zbytečných keců může konečně něco udělat.

2 1
možnosti
Foto

každý kdo vstoupí na území cizího státu by měl dodržovat tamn zákony. není-li k tomu ochoten, ať tam neleze. to platí i pro pana elektroposlance Zdechovského

2 0
možnosti
LV

L11i84b51o42r 11V82a30n97ě32k

17. 10. 2016 19:06

Každý, kdo je v EU by měl dodržovat pravidla o volném pohybu osob, zboží a kapitálu.

Když to budou některé země dodržovat, lze čeka, že země poškozované budou mít tendenci z tohoto spolku, kde pravidla platí jen pro někoho, vystoupit.

Podobně např. pravidla o deficitech o tom, že si každá země má ručit za své dluhy sama aj.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz