Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle Vašeho blogu je na tom Rusko daleko hůře než Ukrajina, takže byste měl být v klidu.

3 4
možnosti
BH

Zrovna si takhle sedím v Solikamsku na Uralu v Rusku a čtu blogy.

Věřím, že pan Ziegler navštívil Rusko mnohokrát a že z jeho vlastních zážitků

vychází i jeho názor, opakuji: "Chápu, že Rusko s chátrajícími venkovem, kolabující veřejnou dopravou, zničeným životním prostředím, zkorumpovanou justicí, mizerným zdravotnictvím, kde většina lidí si měsíčně nevydělá ani sedm tisíc korun čistého, není pro normální lidi tím správným příkladem. Mnoho Ukrajinců odchází pracovat do střední a západní Evropy a ví, že to tam vypadá líp než u nich doma".

Já pracuji hodně ve světě a ze svých zkušeností si dovolím parafrázovat totéž o ČR:

"Chápu, že Česko s chátrajícími venkovem, kolabující veřejnou dopravou,

zničeným životním prostředím, zkorumpovanou justicí, mizerným zdravotnictvím,

kde většina lidí si měsíčně nevydělá ani patnáct tisíc korun čistého, není pro normální lidi tím správným příkladem. Mnoho Čechů odchází pracovat do světa a ví, že to tam vypadá líp než u nich doma".

Nekomentuji situaci jako gaučový povaleč z gauče svého obyváku. Moje názory jsou zrcadlem toho, co vidím ve světě na vlastní oči. Pokaždé se hodně rád vracím domů do ČR. Hm, a pak když vidím tu realitu, bolí mne oči.

10 6
možnosti
ZH

Možná si takhle sedíte v Solikamsku, ale asi už dlouho. Jinak by jste nemohl psát o chátrajícím venkovu v Čechách. Zajeďte si třeba do bývalé NDR a tam uvidíte vesnice, kde to vypadá fakt otřesně. A z Čech se neodchází z nouze, ale prostě za lepším, nebo proto, že některé profese se v Česku už nedají provozovat.

2 2
možnosti
Foto

I81v81a76n 74M79a15r88e36k

24. 11. 2016 19:29

Tak teď nevím, je ten blog o Ukrajině. . . . . . . anebo o Rusku ? 8-o

4 2
možnosti
Foto

Docela posun, pane autore. Tedy i u Vás. Jen maličkost. Vratˇte se do dob ,,oranžády", ale i před ní. Pokud možno do detailu a ve všem všudy. A připomínka také pí Tymošenkové, jak to bylo s dodávkami plynu a ropy do Evropy, atd.atd. Dnes je mnohé ,,opomenuto", popř. prezentováno dle současného ,,žádoucího" výkladu. A dodatek- u Ukr. ,,elit" se toho příliš nezměnilo dodnes. Ale to by bylo na velice, velice dlouhý článek;-)

P.S.: sankce ano. Ale rus. plyn ani ropa dodnes příliš ani EU nepáchne, že:-(

4 1
možnosti
ZH

To je právě ta největší chyba, kterou pořád dělá všech 28 zemí. Zavřít kohoutky z naší strany mělo být to úplně první co se mělo udělat. Jenže jsou ve vleku velkokapitálu. :-/

1 1
možnosti
Foto

J52i39ř19í 28K77i38n86d26l

24. 11. 2016 18:25

Jak jsem četl, tak se začíná Ukrajině dařit. Pomalu, ale výsledky jsou vidět.

3 3
možnosti
Foto

Jenom 20 000 Ukrajinců, kteří zůstali po zákazu demonstrací na Majdanu, chtělo změnu orientace svého téměř zhrouceného státu na Západ. Ostatní asi věděli, že nemají Západu co nabídnout.

A také museli tušit, že se za nabídkou Asociační dohody se skrývá nějaká kulišárna, když EU stáhla svůj požadavek na propuštění Tymošenkové.

8 5
možnosti
ZH

Ale no tak, každý v EU i na Ukrajině ví, že plynová princezna za mříže patří. Jenže musí jí odsoudit za zlodějiny a né za nějakou vymyšlenou pitomost, jako to udělal Janukovič. Říká se tomu právní stát.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,68
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz