Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem svým způsobem za Santu ráda. Protože odvede tu "špinavou" práci v obchodech, i v těch filmech a pod. A pak může zůstat stejně tajemný a osobní jako vždycky.

0 0
možnosti

co ježura , ale vytlačují i smaženého kapra s bramborovým salátem

nová, moderní doba štědrovečerní menu

Začneme krémovou lososovou polévkou, pokračujeme květákovým pyré s restovanými olihněmi a na závěr budou pikantní krevety s hráškovo-mátovým rizotem.

;-D

1 0
možnosti

jinak v dětství, šedesátá a sedmdesátá, ježíšek , bez problémů a po 1968 už z protestu Ježíšek, samo že v pubertě Ježura, Ježoun:-P

0 1
možnosti

a jak ten Ježíšek vypadá ?

a není Mikuláš Děda Mráz , nebo Santa Klaus ?

bože, propaganda i u tohoto, Zápotonda v padesátých, před 70 lety řekl něco a co řekl Chelčický či Hus a karel IV,

no nejhezčí pohádky se točiliy v těch padesátých a ti čerti byli naši nebo taky importováni z SSSR ?;-D

0 3
možnosti

Padesátá léta byla moje dětství a nevzpomínám si, že by Děda Mráz vytlačoval tradičního Ježíška. Ano, konkuroval Mikuláši, někde ho dokonce vytlačil, většinou při oficiálních podnikových nadílkách, ale jako problém jsem to tehdy nevnímal. Stejně pátého prosince chodil Mikuláš s čertem a s andělem. Nikdo to nenařizoval, nikdo to nezakazoval.

Petici "Zachraňte Ježíška" , ač ctící tradici, bych nepodepsal. Život si sám najde cestu i kdybychom se na makovici stavěli. Náš Ježíšek je ale ve velké nevýhodě svojí neuchopitelností. Že jezulátko v jesličkách naděluje, je těžko představitelné i pro mrňata s velkou fantazií.Santa s pytlem plným dárků je názornější a navíc má silného spojence v Hollywoodu. Barrandovské ateliery tomu nemohou konkurovat.

Přeji Vám hezké sváteční dny.

3 2
možnosti

M93i37l43a22n 90R68a95d48e85k

8. 12. 2016 21:59

mimoto - kde jste prišel na to že Ježíšek je český? Přivandroval z Německa, ten co naděluje. A jinak to bylo židovské dítě.

0 0
možnosti

A z východního nebo ze západního?

0 0
možnosti

M23i91l86a35n 76R97a26d79e61k

8. 12. 2016 21:52

proč by měl někdo vyhrávat? Není to konkurs, ať si každý vybere podle gusta. A jen připomínka, Mráz není a nebyl bolševik, jen ho zneuýívali

3 0
možnosti

Zatim jsem si nevsiml, ze by nektery z poslednich presidentu vysvetloval detem, ze jezisek zestarl, narostly mu vousy a jmenuje se Santa Klaus. Ani Vaclav Klaus nic takoveho nerikal.

A take jsem si nevsiml, ze ti komici v cervenem co se pohybuji po superhypermarketech se jmenuji Santa Klaus.

0 0
možnosti
Foto

K nám chodil vždycky Ježíšek. Ale i Zápotocký v podstatě řekl, že východní kultura (křesťanství) vyrůstá z kultury západní, že mezi nimi není antagonistických rozporů. Do kamene tesat a držet se toho.

0 1
možnosti
Foto

I45v73a64n 80M44a56r86e23k

8. 12. 2016 18:42

Dnes zasloužená karma p.Jene . [>-]R^ . . . . . . . . I když ,sousedům už se v prosinci pár let dere do okna v prvním patře figurína Santy s měchem.. . . . . děda Mráz tedy tak vlezlý nebyl . ;-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS