Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

"....musí být zlikvidováni." Škoda, že si to nemyslel i Václav Havel po listopadu 1989. Jako prezident se mohl zasadit o zrušení komunistické partaje, národ stál za ním, to měla být tečka za sametovou revolucí. Neudělal to a ani se o to nepokusil, naopak, uzavřel přátelství s kovaným komunistou Marianem Čalfou.....Rv

5 0
možnosti

Když se zamyslím nad faktem, že komunisté nebyli potrestáni a dokonce mají parlamentní stranu, tak mi zůstává rozum stát.

Po roce 1989 nová politická reprezentace v rámci hesla "Nejsme jako oni" rozhodla, že členové KSČ nebudou stíháni. Nicméně už tenkrát jsme měli nezávislé soudnictví, které se na názor politiků nemuselo ohlížet. A pokud se ohlíželo, tak to byl tehdy deficit demokracie. Nejsem sice právník, ale nešlo tehdy např.

1. Stíhat členy Lidových milicí? To byla polovojenská organizace, která ani před r. 1989 neměla oporu v zákoně. Nebylo v tom minimálně nedovolené ozbrojování?

2. Strážce hranic? Mělo v zákoně oporu střílení do emigrantů? Nedovolené opuštění republiky byl sice tehdy trestný čin, takže pachatel měl být souzen, ne zastřelen.

... a podobných případů by se asi dalo nalézt více ...:-P

5 0
možnosti

Už tentrát jsme měli nezávislé soudnictví, ale s komunistickými soudci.

1 0
možnosti
Foto

O51t33t23o 50Č89e61r93n67ý

17. 12. 2016 11:01

Ukradli? No, zestátnili do mrtě a v podstatě dovedli zu grunt dalo by se říci. To však platilo jako relevantní názor před r. 1989, protože dneska na tom nejsme o nic lépe. Pokud někdo z venku se rozhodne změnit směr svého byznysu, budeme zu grunt i fakticky.

A s tou likvidací? Jak byste je vybíral? Podle jakých kritérií a hlavně podle jakých zákonů? Měl byste si konečně uvědomit, že ČSR je právním nástupcem ČSSR a tudíž by na případné trestné činy platily ty zákony, které platily před r. 1989.

Jinak se divím, že taková kategorická výzva k něčí likvidaci, nota bene v nadpisu, nechává administrativu blogu v klidu.

9 1
možnosti
Foto

Předpokládám, že autor volá po zákazu KSČM. Čistě ústavně by to bylo možné provést jedinou cestou. V ostrakizačním referendu by se občani rozhodli, že tu či onu stranu pokládají za nebezpečí pro stát. A té by pak byla pozastavena na dvě volební období činnost. A pak by musela začít od spodu, tedy od voleb do místních zastupitelstev, teprve po získání 10% by mohla postoupit na vyšší úroveň atd.

5 1
možnosti

Autor stále myšlenkově žije někde v 50. letech minulého století.

Žít minulostí by nemuselo být nic špatného, kdyby to ovšem neznamenalo nevšímavost k často palčivým problémům dneška.

5 0
možnosti
Foto

„Ukrást někomu jen tak jeho majetek a nezaplatit za něj je zločinem...“

Komunisti navíc trestali ty, které okradli. A mstili se do dalších pokolení (syn kulaka etc.).

9 0
možnosti
Foto

Odpustky, desátky či robota nebyly v minulosti zločinem?

Ti, kteří se proti tomuto v minulosti stavěli, končili na hranici, nebo byli násilím donuceni robotovat a platit desátky.

A majetek vytvořený těmito krádežemi v minulosti si nyní pro sebe ukradly současné církve. Nebo toto snad nejsou krádeže? Komunisté si znárodněný majetek nepřivlastnili pro sebe, ale byl to majetek všeho lidu. Kdežto církve si uvedený majetek přivlastnily pouze pro sebe.

Hlavně, že toto již není palčivý problém dneška.

3 6
možnosti

Přečetl jsem ... a napadlo mě, že nejvíc partizánů jsme měli v sedmdesátých letech.

7 0
možnosti

V té době jednalo Slovensko s Polskem o odkoupení kousku tater.

Neměli již kam dávat hrdiny SNP.

0 0
možnosti
Foto

I86v14a80n 54M61a85r14e85k

16. 12. 2016 22:11

Pane Jene beru vás za slovo , buďte nám příkladem. Zcela jistě ve svém okolí poznáte (a určitě ne jen jednoho) komára který si po "něžné" nahrabal. O výsledku dejte prosím vědět . Držím Vám palce . R^ [>-]

5 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,55
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz