Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠZ

Tak to já souhlasím s pí. Blahovou.

Je nutné si uvědomit, že zastupitelé hospodaří s cizími penězi. To co vidíme v Modravě značí ztrátu vkusu a soudnosti. Nájem u takovéto nemovitosti by podle normálních tabulek měl být kolem 18.000,- Kč. Ti ostatní zájemci tam dělali jen "křoví". Pokud by zastupitelé Modravy byli féroví, dali by příspěvek na bydlení všem občanům a pan starosta by platil normální ekonomický nájem. Jak to vidím já, tak byl porušen zákon o obcích v §39. Taky z toho trčí zneužití pravomoci veřejného činitele. Pan starosta žádnou bytovou krizí netrpěl, alespoň nikdo neřekl, že ho správa parku chce vystěhovat. A taky nic mu nebránilo postavit si dům za vlastní. To co říkají zastupitelé kteří ho hájí, jsou jen kecy které mají ospravedlnit nezákonný postup. Parcelu by mu obec jistě s radostí a pod cenou poskytla. Cucat obecní kasu ale přijde levněji. Problém je, že si toho žádný státní zástupce schválně nevšimne, protože by si přidělal práci a pokazil si hodnocení četnosti trestné činnosti. Tady je možné vidět jednu z příčit poklesu trestné činnosti ve státě.

0 0
možnosti
PL

P70e90t92r 42L61a62n84g88e94r

26. 1. 2017 15:05

Souhlas. Taky si myslím, že je to záležitost modravských občanů.

0 0
možnosti
LB

Vážený pane Zieglere, tentokrát s Vámi nemohu souhlasit.

Jednak jste opomněl zmínit, že za svůj blahobyt Modrava vděčí především Zdeňku Bakalovi, a také fakt, že starosta Schubert je známý tím, že jde na ruku developerům a těžařům, což je příčinou jeho rozporů s Národním parkem Šumava.

Modravský starosta nic zločinného neudělal, nicméně nebyla bych si už tak jistá, jestli je celá věc v souladu s dobrými mravy. A také se zákonem o obcích, který zastupitelům ukládá nakládat s obecním majetkem s péčí řádného hospodáře.

O zmíněný dům za 6,7 milionu se podle článku na i.dnes ucházeli tři zájemci, zastupitelstvo však neakceptovalo nejvyšší nabídku a dům pronajalo svému kolegovi ze zastupitelstva za nájemné ve výši 6 tisíc měsíčně!

Výše nájemného u obecního majetku by měla vycházet z návratnosti investice v běžném horizontu, tedy cca 30 let. V tomto případě je to 93 let! Dost zvláštní a nelogické je i to, že Modrava požaduje stejnou výši nájemného za metr čtvereční v luxusním domě se zahradou, jako v bytovce.

Z článku na i.dnes vyplynulo, že jde o první obecní dům, který Modrava postavila, a že se od začátku vědělo, že to bude dům pro pana starostu. Pochopila bych, kdyby se starosta ocitl v mimořádné situaci - dům by mu vyhořel, nebo by ho vzala voda, ale on celou dobu věděl, že bydlí v bytě patřící NPŠ a měl dost času to řešit tak, jako normální smrtelníci.

A zastupitelstvo? V Modravě v r. 2014 v komunálních volbách kandidoval pouze jeden subjekt - SNK Modrava s celkem sedmi kandidáty. Všichni byli zvoleni, žádnou opozici, která by nahlížela zastupitelům pod prsty tam nemají. Není proto divu, že zvláštní nakládání s obecním majetkem v Modravě vyvolává různé asociace.

Jen pro pořádek: Členové privatizačních komisí, které v dražbách malé a velké privatizace v 90. letech prodávali státní majetek, museli podepsat čestné prohlášení, že se o nabízený majetek nebudou ucházet ani oni, ani jejich rodinní příslušníci.

1 0
možnosti

Nemyslím si, že by tohle mělo nějak extra zajímat kohokoli jiného, než občany z Modravy. Starosta pracuje pro obec, tohle jde z obecních peněz - berme to tedy jako takové naturálně poskytované osobní ohodnocení.

0 0
možnosti
Foto

Vždy si vzpomenu na jednu diskusi v rádiu před mnoha lety, která se týkala Jeseníků, konkrétně oblasti pod Petrovými kameny.

Šlo o to, že ony Petrovy kameny jsou nyní územím se zakázaným vstupem a celý vrcholek je v podstatě nedostupný.

V rádiu mluvil plamenně nějaký "ochranář", stran vzácných kytek, brouků apod. Pak podnikatelé, co mají po ním vleky atd. Úplně na konec pak promluvil sedlák z Malé Morávky /obec pod vrcholem/. Řekl něco v tom smyslu, že před mnoha lety jeho otec na Petrovy kameny vyhnal stádo krav, které tam byly po celou sezónu. Že nějak neřešil, že krávy všechno rozšlapou, spasou, následně pos...., atd. Dal všem diskutujícím ťafku a udělal z nich hlupáky.

Vám karma, pane Zieglere

0 0
možnosti
Foto

Tak já sice netuším jaké organizace stojí za tím honem na čarodějnice (starostu), ale tentokrát vám musím pane Zieglere dát karmu. Vidím to podobně...

0 0
možnosti
LH

Prostě vsechna zvirata si byla rovna ........ ;-)))) a ze to furt platí

0 0
možnosti
Foto

Karma a moje plná podpora pane Zieglere

0 0
možnosti
Foto

Ano, to jsou ty nebohé šumavské obce, živořící pod tyranskou knutou NP, kde si nesmí postavit ani kadibudku.:-). Tak je nám to neustále podsouváno.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz