Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P66e88t80r 79L26a15n46g71e15r

17. 2. 2017 13:00

Nechápu čemu se furt divíte. V Rusku je již tradičně oblíbený panovník, ať už je to car, tajemník ÚV nebo prezident. Rus obdivuje své panovníky a když bude potřeba, bude za ně bez ptaní i umírat ve válkách.

Nemůžete na Rusy nazírat českým a už vůbec ne demokratickým pohledem. Rus je prrostě Rus, chová se jako Rus, je líný jako Rus, chlastá jako Rus, sprostý je jak Rus atd. Je to Rus, má v uvažování víc než půl tisíciletí zpoždění za západní Evropou a k demokracii může teprve dospět, je-li to možné.

Vy to svými blogy nezmeníte. Vám se leda uleví, pár diskutujícím možná též. Ale nic víc. Pusťte Rusáky z hlavy, bude vám lépe.

1 1
možnosti
Foto

Otázka zní, je-li náš národ, nebo i jiný o moc lepší.

1 1
možnosti
Foto

No a u nás jsou také lidi, kteří je hájí a obdivují, třeba i zde jako pan Petrík, Jindra,Petr a samozřejmě Petřík, kteří jsou ochotní jej omlouvat tím, že Napoleon a Němci s Bismarckem a Marxem, také mají na svědomí smrt mnoha lidí. Jenže Stalin oproti nim to dělal úmyslně s cílem zlikvidovat lidi, protože věřil, že současná generace musí zemřít a teprve nová generace, která se narodí bude komunistická.O proti Hitlerovi, Stalin vraždil vlastní lidi. Kdo na světě dokázal vyvolat umělý hladomor, při kterém zemřelo během jdnoho roku 7 milionů lidi. Kdo dokázal od roku 1937 – 1941poslat na smrt 11 milionů lidí.

8 1
možnosti
Foto

Já ale nic nehájím ani neomlouvám , a už vůbec ne Stalina !

Konstatuji, že hodně Němců se hlásí k Marxovi a v Berlíně má Marx i pomník.

Marx vypracoval filozofii nenávisti a vědecky zdůvodnil nutnost použití násilí.

Bismarck bezohledně sahal k násilí a válce, pokud se mu to zdálo vhodné pro jeho cíle.

A Němci tyto dvě stvůry nezavrhují.

Obdiv ke stvůrám prostě není jev typický pouze pro Rusko.

6 0
možnosti
Foto

Asi bychom si měli zametat před vlastním prahem. Máme stejný příklad, Beneše. Rétoricky i reálně jsou tak na stejné úrovni. Zatímco Beneš hovořil o likvidaci Němců a provedl ji, tak Stalin zase hovořil o likvidaci kulaků jako třídy a provedl ji. Přesto si nelze myslet, že o obou osobnostech je možné hovořit jako o masových vrazích a zločincích.

3 5
možnosti

Odkdy je odsun likvidace ? 8-o

2 0
možnosti
Foto

Podobně to mají Francouzi s Napoleonem a Němci s Bismarckem nebo Marxem.

2 2
možnosti

Co je v Rusku je u autora vždy špatné, co je na TZV. západě je dobré??? Rusové mají zlé bomby a Američané hodné bomby. Ti co si myslí opak jsou komunisté, tajní agenti Ruska ....Dokáže si autor a jemu podobní vůbec spočítat kolik let uplynulo po změně režimu z špatného socialistického ́na dobrý kapitalistický??? A kdo dává autorovi právo mluvit o jiném národu tak zle!!

7 6
možnosti

Karma samozrejme! Stalin odmitl i materialni pomoc od Churchilla, kterou mu hned po napadeni Ruska Nemeckem nabidl. Jinak Soveti s Hitlerem nepodepsali jenom pakt o neutoceni,ale po padu Polska i Smlouvu o pratelstvi a spolupraci.

5 4
možnosti
Foto

Stalin v době, kdy sovětskáarmáda ustupovala, obrátil se na USA a Spojené království o pomoc. Churchill, ikdyž bylo Spojené království svíráno letadly Luftwaffe, pomoc slíbil a stejnětak pomoc slíbilo USA a Kanada. Pomoc doSSSR šla z 25 procent arktickou cestou, z 25 procent pomoci šlo přes Irán a 50procent pomoci přes Vladivostok.

3 1
možnosti
Foto

Vážení, ten článek není o Stalinovi. Je o národu. Stádo. Ubohé zdevastované stádo. Které nemá nic. Nic než víru, že další vedoucí kus je dovede do lepších časů. Lítost...:-(

18 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS