Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Popisovaná fakta uikazhují na naprostou odlišnou mentalitu Rusa a Čecha ! . Ten nárůst tam je - nostalgie je obrovsky vklíněná. Byli jsme velmocí ... Je zajímavé, jak to oni chápou, kvantifikační údaje pak převažují - nad konkrétní kvalitou života ! V Rusku jsou mzdy, asi jako naše důchody. Tedy reptáme ... Mj., dlužíme 1% - cca 100 miliard k závazku NATO... Naopak Rus, vzpomíná, jaké to bylo krásné, kdy jejich ekonomika zcela zkrachovala za doby L.Brežněva a situaci pak lepil M.Gorbačov svými návrhy na odzbrojování, (prachy už nebyly) ... Pak Leonid vzpomínán - Michail zatracován ... Opravdu, jiná mentalita. Největší země světa - která chce být ještě větší. Mluvíme o ploše - nikoliv o životní úrovni ! Závěr se nabízí - Kde není vidět dopředu - Je dobrý pohled dozadu ! ... :-)

2 1
možnosti
OZ

"Naopak z dřívějších vůdců mají Rusové nejméně rádi Nikitu Chruščova, Borise Jelcina a Michaila Gorbačova, kteří se svého času snažili „povolovat šrouby“ režimu."

---

I tohle hovoří za vše. Kdo chtěl pro Rusy větší svobodu, ten je dnes Rusy kritizován. I sám Putin mluví např. o Gorbačovi, že byl zrádcem velké SSSR.

8 0
možnosti
Foto

Rozpustil ho. Choval se jak blázen.

2 8
možnosti
RH

SSSR rozpustil nejvyšší sovět. Bylo to na vůli jednotlivých národů a to snad respektujete.

4 1
možnosti
PT

P94e48t19r 26T77o49m66e15k

16. 2. 2017 20:41

Vám je fakt líto, že SSSR padl. Vy nejste slušný člověk. A přitom jste tam pořád nebyl, protože se tam bojíte. Víte jak se takovým lidem jako jste vy říká ?

7 2
možnosti
Foto

To není o lítosti. Tedy u mne. Ovšem o vědomí rizik, a velikých. Nebýt Jelcina, mohlo to dopadnout velice katastroficky, když stará generalita udělal vůči ,,gorbimu" puč!Zapomínáte na Ostankino a rozstřílený parlament?!!

2 1
možnosti
MB

Ten Nikita byl stejně zajímavý ! Vynikl u Stalingradu, pak všude sázel kukuřici a mlátil botou o pultík OSN ! Neodhalil - prostě ZVEŘEJNIL ! okolnosti Stalinova kultu - Tedy zatracován. Opravdu - jiná země - jiné mravy ! Ta jedna etapa vývoje tam prostě chybí - Z feudalismu do socialismu, to je studnice ke zkoumání ! Nejde to ... :-)

2 0
možnosti
Foto

I k demokracii se většina ,,vypracovala" přes války, atˇ mezinár., či občanské, potažmo obé. Nakonec i Německo je toho jasným příkladem!

0 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,99
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz