Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A61l39e89x 42G22r93e87g49o65r

10. 3. 2017 15:16

Předpokládám, že celá Vaše rodina byla v době komunismu výraznými odpůrci režimu stejně jako Václav Havel a spol, kteří svůj odpor veřejně a při každé příležitosti intenzivně prezentovala a tedy jste trávili spoustu času v nápravných zařízeních a nejrůznějších lágrech. Je to tak, Jene, že?

1 0
možnosti

Srovnávat Havlovu amnestii s komunistickými státem řízenými zločiny je chucpe. Ostatně Havlova amnestie byla rovněž důsledkem komunistického vládnutí. Václav Havel si byl vědom toho, že soudruzi často při vyšetřování z obviněných přiznání vymlátili a zavřeno tak bylo hodně nevinných. A tak to řešil amnestií.

3 2
možnosti
Foto

Ještě ovšem máte intermezzo, tedy vzpoury v těch věznicích, které mohly samozřejmě přerůst v nezvladatelné konflikty. Ti vězňové tehdy ovšem všichni tvrdili, že jsou svatouškové. Minimálně chování pár z nich to nepotvrdilo.

0 0
možnosti

Karma samozřejmě! MDŽ byl pro komunistické pohlaváry brán za den,kdy se mohou bez starostí ožrat. Příbuzná pracující v jednom jihočeském textilním podniku za komunismu vzpomíná jak k nim na MDŽ přijeli potenciální odběratelé šatů pro rakouskou armádu. Vedení podniku vynášeli na jednání s Rakušany zaměstnanci na židlích přímo do jednací síně, protože už dopoledne nebyli schopní schůze. K dojednání obchodu samozřejmě nedošlo..

2 1
možnosti
Foto

Trochu nepravděpodobné a násilné. Nejprve, soudruzi, jednat a pak se teprve ožrat, že?

0 0
možnosti

J21o68s72e33f 87N58i95k49l

8. 3. 2017 23:34

..vy se, pane autore, asi po příštích volbách do parlementu zblázníte...

3 3
možnosti
Foto

Demokrat Kot a demokrat Kutílek, oba propuštěni Václavem Havlem na tzv. amnestii, zavraždili v roce 1990 během 26 hodin čtyři lidi, včetně dvou v lese ubodaných šestnáctiletých stopařek. To prosím do svého seznamu doplňte, děkuji R^

11 9
možnosti

Opět manipulace včetně nadpisu- tušíte proc byly pazderny a chudobince?

5 6
možnosti

Tak ty minusy me potěšily mam pravdu :-)

1 4
možnosti

KarmaR^.Jsou to lidské zrůdy a dnešní levicové síly, které ničí různé objekty v ulicích evropských měst se jim velmi podobají. Proto je nutné před levicí být neustále ve střehu.

10 2
možnosti

Myslite levicovou zrudu ktera si v národním parku postaví haciendu a vydávají za srub pro kozy - toho casu z ODS

2 2
možnosti
Foto

Lze pouze pogratulovat k podněcování nenávisti ke komunistickým zrůdám. I na MDŽ

5 6
možnosti
Foto

Podněcování nenávisti ke komunistům není nikdy dosti

7 2
možnosti

Souhlasím! Byly jsme tam taky je krásná kniha napsaná Dagmar Šimkovou, která prožila "péči o ženy" v komunistickém lágru. Krásná kniha je Zaváté šlépěje o sochaři Šlezingerovi - a "úctě" komunistů k umělcům. To jsou jen dva z tisíců, co prošli lágry, byli ve vykonstruovaných procesech odsouzeni.... Díky za připomínku všech vězněných, popravených i těch, co v lágrech zemřeli. Komunistům se věřit nedá a estábákům už vůbec ne.

13 0
možnosti
Foto

Lidstvo je nepoučitelné, V r. 1898 vyšla v češtině kniha německého konzervativního spisovatele "V budoucím sociálně demokratickém státě", tehdy označená jako satira. A je tam všechno, včetně střelby na hranicích. A co to pomohlo, vůbec nic. To, o čem jsme si v klidu mohli počíst, tak jsme všechno museli si prožít, abychom se stejně nic nenaučili. Zvláště kapitalisti.

1 3
možnosti
Foto

J97a16k46u49b 22R36o77t88h

8. 3. 2017 19:33

Honzo, karma, díky a připomínám knihu Byly jsme tam taky, o ženách mučených a vězněných bolševickým režimem - osobní vzpomínky vězněné autorky.R^

13 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS