Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hizballáh je teroristické hnutí, které chce zničit Izrael a přesto nejede vlak.

2 0
možnosti
Foto

Něco do křížovky : věrolomnost na pět? Rusko. Karma

4 0
možnosti

"A znovu zdůrazňuji, že osobní urážky budou v souladu s kodexem iDNES mazány!"

Přesně tak! Nandejte jim to, rusofilům a zrádcům českého národa!

+2/−1

1 2
možnosti

J80. 76G11r42o41h

31. 3. 2017 23:50

Pane Zieglere, přečetl jsem si zdroj ze kterého citujete a mám mnoho výhrad. Stačí se podívat na mapu, kde je základna T4 u Palmyry a tudy se určitě zbraně pro Hizballáh nedopravují. Začátkem prosince 2016 to letiště obsadil ISIL a dle fotek se jedná o nouzovou plochu s vraky starých migů syrské armády. Letecký útok na konvoj podnikla 4 letadla izraelských obraných sil a jednalo se o zbraně dodávané Iránem Hisballahu, Izrael útočil proto aby se tyto zbraně neobjevily na izraelsko libanonských hranicích v rukou jednotek Hizballahu, protože by to bylo přímé ohrožení Izraele. Syrská armáda zaměřila vracející se letadla a vystřelila tři rakety země vzduch ze starších systémů PVO (dodaných ještě za doby SSSR), jedna raketa byla sestřelena izraelským systémem Arrow. V případě použití systému S300, který má syrská armáda ve výzbroji by minimálně jedno letadlo sestřelili.Izrael na cíle v Syrii útočí minimálně od roku 2012.Rusové museli vědět, že Izrael podnikne tento letecký útok dopředu, systém S400 který je umístěn na jedné základně je natolik účinný, že by došlo k sestřelu všech letadel což Rusko a Izrael nepotřebují.

3 3
možnosti
Foto

Pane Groh Sýrie uvedla, že se jim podařilo dne 1.02. 2017 vytlačit ISIL ze základny T4 u Palmyry. Dne 17.03.2017 oznámily izraelské letecké ozbrojené síly, že provedly letecký útok na základnu T4 u Palmyry z důvodu, že zde provádí vykládka zbraní pro Hizbaláh a přes několika násobnou žádost Izraele, adresovanou Rusku, aby bylo ukončeno vyzbrojováni Hizbaláhu, nadále pokračuje. Téhož dne vojenské zdroje Debkafile potvrdily že letecké síly Izraele podnikly útok na základnu T4 u Palmyry a že byly vypáleny rakety na útočící letadala, ale žádná nezasíhla cíl. Následující den Rusko podalo u vlády Izraele potrest proti útoku na základnu T4 u Palmyry. Izrael odpověděl, že pokud bude Rusko přes varování vyzbrojovat Hiznbaláh, bude Izrael nadále podnikat letecké útoky na Hizbaláh, bez ohledu na to, zda se jedná o základu Ruska. Nepřipustí, aby došlo ke změněn rovnány v té části světa. Jinak Netanjahu několikrát navštívil Rusko, kde jednal s Putinem právě o dodávkách zbraní Hizbaláhu, které mu posyktuje Rusko. Jenže k nápravě nedošlo. Izrael už podnikl několik leteckých útoků na vojenské konvoje Hizbaláhu, které vezly zbraně dodané Ruskem. Hizbaláh vyzbrojuje pouze a jediny Rusko a Sýrie. Irán Hizbaláhu nedodává.

8 1
možnosti

J10i45ř14í 36V44a98c31a

31. 3. 2017 22:17

Izrael jiné islamisty zase podporuje, takže bych zde nad jeho morálkou nejásal.

Izrael spolu s křesťanskými sionisty a neocony míří k Armagedonu (kam míří i IS, akorát to má být o kousek vedle u Dabigu).

Bez pomoci Ruska z něj dřív nebo později zbude mastnej flek.

2 8
možnosti

J14a89r11a 68R47a74n52k

31. 3. 2017 22:17

Karma az na ten konec, zda se mi, ze do americke politiky vubec nevidite, jinak byste nemohl napsat:

"Je dobře, že americkým prezidentem je nyní Donald Trump, který Izraeli opakovaně slíbil, že jej USA budou chránit a ručit za jeho bezpečnost. To je velký rozdíl proti Baracku Obamovi, který Židovský stát nenáviděl a na sklonku svého mandátu se pokusil poslat miliony dolarů de facto palestinským teroristům."

Nekdy je dobre cist veskere americke zpravy a zacnete treba s The New York Post, nebo The New Yorker, jsou renomovane a o tom kolik za Obamy slo penez do Izraele, se dozvite na netu, - "pratelstvi" Donalda s Natenyahu spociva v necem jinem, to neznamena, ze americky kongres a senat bude skakat podle Donalda, jak jste si mohl vsimnout uz projel Obamacare=ACA.

4 2
možnosti
Foto

Stejně tak EU posílá peníze do Palestiny.

3 0
možnosti

Znovu opakuji-tady bych byl hodně opatrný s jasným názorem kdo je padouch a kdo hrdina

0 0
možnosti

Ohledně Sýrie je prvořadý padouch prezident Asad. Ten dal střílet do bezbranných mladých demonstrantů a odmítl s nimi jednat. On zažehl oheň vzpoury občanů vůči sobě samému.

1 3
možnosti

Politika je svinstvo - říkala má babička (nar.1900), měla jen pět tříd a byla výborná politoložka. Izraeli fandím, má to těžké, bohužel už není stav kdy se řezal Sadám s Iránem což Izraelcům vyhovovalo. Také se stydím, že část našich politiků (kníže) bojovali za Savčenkovou, která se veřejně odvděčila - že "Židáků" je všude "mnogo".

1 1
možnosti

Česko podrazilo Izrael!

"Země východní Evropy, včetně České republiky, schválily v uplynulých čtyřech letech v tichosti prodej zbraní za více než jednu miliardu eur pro blízkovýchodní země, které jsou známé tím, že je dále posílají do Sýrie. Uvedl to britský list Guardian s odkazem na zjištění reportérů Balkánské investigativní zpravodajské síťe (BIRN) a Centra pro výzkum korupce a organizovaného zločinu (OCCRP). "

"Zbraně používají nejen islamistické skupiny

Od vyhrocení syrského konfliktu v roce 2012 těchto osm států schválilo vývoz zbraní a munice za 1,2 miliardy eur (32,4 miliardy Kč) do zemí, jako je Saúdská Arábie, Jordánsko, Spojené arabské emiráty a Turecko. Jde přitom o klíčové trhy, které zásobují Sýrii a Jemen rovněž zmítaný ozbrojeným konfliktem, píše The Guardian."

https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/410369-osm-zemi-vcetne-ceska-pry-v-tichosti-prodavalo-zbrane-ktere-koncily-v-syrii.html

"Čeští zbrojaři ale nevyváží jenom do zemí, kde jsou místní režimy stabilní a v principu nerepresivní. Podle dat zveřejněných ve výroční zprávě za rok 2015 je stále více normální dodávat vojenský materiál represivním režimům, které ho následně účinně využívají proti svým kritikům, ale také civilnímu obyvatelstvu. V roce 2015 tvořily transfery schválených exportů, které směřovaly z České republiky do rizikových nebo represivních oblastí, celou polovinu.

Mezi nejvíc problematické země patřil Egypt či Saúdská Arábie. "

https://www.amnesty.cz/news/3664/vyvoz-zbrani-z-cr-za-rok-2015-vic-nez-polovina-do-zemi-s-represivnim-rezimem

2 2
možnosti
Foto

Tak jsem si ten váš odkaz otevřel a přečetl jsem si výroční zprávu a z té jsem zjistil, že naše země co týká Arabských zemí, tak zbraně vyvezla pouze a jenom do Iráku za 1 638,1. mil Kč. Země mimo EU kam ná stát vyvezl zbraně mimo zmíněného Iráku, jsou Izrael, Spojené státy americké a Alžír. Zamítnut byl vývoz zbraní do Běloruska, Zimbabwe, Súdanu, Eritre, Kuby, Jižního Sudánu, Iránu, Západní Sahara a Abcházie. Ve výroční zprávě není uveden žádný represivním režim, kam by naše země zbraně vyvezla. Takže nevím, co jste četl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz