Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Nízké ceny ropy, odliv zahraničních investorů - (jiný článek na ekonomii), 100 let oslav VŘSR. To hovoří samo za sebe. Rozumně dodávám, že z toho nemůže mít radost nikdo - To je ovšem zářná a slepá cesta Kremlu...

5 1
možnosti
Foto

V důsledku poklesu cen ropy přišla Ruská federace o 110 miliard USD. Největší ruská ropná společnost Rosněfť, vlastněná vládou, si vypůjčila 1 bilion rublů na budoucí produkci ropy. Čistý dluh Rosněfti dosáhl již 2,5 bilionu rublů a je téměř totožný s ročním rozpočtovým deficitem celé země.

0 0
možnosti
LH

Zajimalo by me kolik lidi v prosperující ceske republice by dosahlo na tu americkou podporu :-)))

2 0
možnosti
Foto

Navíc by se v naší republice daly pořídit horší ilustrační fotografie, než jaké použil autor.

1 9
možnosti
Foto

Bohužel se Západu nepodařilo v Rusku zavést stejný režim jako na Ukrajině.

Současná Ukrajina je vzorem demokracie a prosperity, i když má HDP 3x nižší než Rusko a počet obyvatel Ukrajiny za posledních 25 let poklesl o 20%.

4 17
možnosti
JM

J22a22n 24M53o51l61n57á52r

3. 7. 2017 18:36

Proto od ruska utíkají.

7 0
možnosti
JL

Tento clanek mi pripomina prvni leta Putinova carstvi a taky ty zminky o "ruskem" prirodnim bohatsvi. Za casu Jelcina Indiani a Eskymaci z US Aljasky a Kanady navazovali druzbu s Eskymaky, Jakuty, Baskiry atd. z Cukotky, Kamcatky a Sibire Jejich vlady je v tom podporavaly a vzajemne navstevy i zprostrdkovaly, druzbu chvalily. Kdyz usedl na trun Putin vsecko zarazil. Proc? Obaval se ze vzajemneho vymenovani zkusenosti.

V US a Kanade kdyz se neco najde hned se pokousi "first nations" narokovat, nalez je na jejich "traditional teritorry", tedy jejich. V mnoha pripadech to prokazou. Na pr. v Kanade vim o pripadech kdy Indiani soudili nacelnika, ze jim prohral v Las Vegas jejich spolecne penize. Tady je kamen urazu, Putin se obaval a zcela pravem, ze vsecko "ruske" prirodni bohatsvi vychodne od Uralu bude narokovano domorodymi narody a kmeny- kdyz to jde v Kanade, USA a ted i v Australii proc by to nemohlo jit v Rusku? Tedy "ruska" ropa ve skutecnosti patri Evenkum, "ruske' diamanty ve skutecnosti Jakutum, "ruske" zlato Cukotum atd. A je to vlastne pravda, je to jejich "traditional Teritorry". Oni tam zili a ziji od pradavna kdezto Rusove 200 nejvys 300 let.

6 1
možnosti
Foto

To je zajímavý názor. Kdo žil na Aljašce?

1 0
možnosti
Foto

Rusko asi chudé je. O tom žádná. Otázkou pouze je směrnice neboli tendence vývoje té chudoby.

A také korelace je světovým cenám surovin.

Což ovšem chce závažnější rozbor a nikoli pouze tendenční článek na blogu, který chce ukázat jak je Putin špatný.

3 6
možnosti
JM

J72a53n 25M68o63l69n49á93r

3. 7. 2017 17:38

Článek, který se dá dohledat i na ruském serveru. Jen musím podotknout, že o potravinových lístcích přemýšlejí v Rusku už 2 roky,ale jaksi nejsou na to peníze. Holt na válčení a propagandu se vždy najdou, lid ať chudne. Takže ten ,kdo drží Putinovi palce vlastně chce, aby to rusko bylo stále v řiti. ;-D

7 2
možnosti
Foto

To je opravdu zajímavá úvaha. A s Jelcinem.by to bylo bývalo lepší?

3 0
možnosti
Foto

Pane Zieglere, můžete nám prosím vysvětlit, jaký je zásadní rozdíl mezi potravinovým lístkem nebo poukázkou za kterou dostanu potraviny a platební kartou kterou mohu potraviny zaplatit?

Mně osobně se to zdá jako prakticky totéž.

A sice, jestli platím hotově na přepážce nebo kartou přes internet nebo bankovním převodem svému dodavateli, je naprosto jedno.

Hlavně když je zboží nebo služba zaplaceno. A přesně to platí i pro nákup potravin chudými v USA.

5 10
možnosti
JZ

To není podstatné, podstatné jsou podmínky přidělení karty.

8 2
možnosti
Foto

podejte si ruku s komunisty. Přesně takhle psávali pro změnu o západních Němcích;-D

2 17
možnosti
JZ

Nikoliv, já vycházím z ruských zdrojů. Že někoho pravda bolí, to neznamená pane Bicero, že to není pravda. A pokud nejste schopen věcné argumentace, o něčem to svědčí. ;-D;-D

15 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz