Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P30e78t27r 96T93o90m67e79k

23. 7. 2017 14:50

S takovými jako je Petřík je každá snaha marná.

8 2
možnosti
Foto

Řeč se nevyhnutelně stočila na rok 1968. Za zradu to totiž nejvíc považovali komunisté vychovaní v Moskvě. Jako například Dubček Mlynář a celá řada dalších.

Pro ně to byla zrada přátel nejvěrnějších. Zatím co my normální neomunisté jsme to považovali spíš za mocenský zásah k upevnění západního křídla obrany Sovětského svazu.

Nebyli jsme tím nadšeni, ne schvalovali jsme to ale chápali jsme nebo alespoň já jsem chápal to racionální jádro celé věci.

3 9
možnosti
Foto

mluvte za sebe, já to například nechápal.

10 1
možnosti
JM

J47a41n 39M31o55l41n79á19r

23. 7. 2017 14:18

Krym a Malorusko = Sudety !!!!!!

2 1
možnosti
MV

To spíš Ukrajina jsou Sudety - samý nácek .

0 4
možnosti
DB

a pro to také Krim patří k Rusku...........správně...........přesně..lid se vyjádřil a má to co chtěl...........ale jak to bylo jinde například s Mossadeghem??? Husseinem a Kaddafim??

2 9
možnosti
Foto

Jo, jo. Až se nám jednou v Karlových Varech lid vyjádří, že chce také patřit k Rusku, tak také budete jásat blahem?

9 1
možnosti

Podněstří je jen další odporný ruský vřed na Evropském území. Tenhle obskurní, proruský státeček paradoxně neuznalo ani Rusko. Ovládají ho v podstatě dva byznysmeni nebo spíš oligarchové: Viktor Gušan a Ilja Kazmaly. Jsou to oni, kdo ve skutečnosti neuznaný stát ze zákulisí řídí, ne Prezident ani místní karikatura parlamentu.

Vlivem toho, že Moldavsko území neovládá a samotnou republiku žádný stát společenství národů neuznává, tak zde kvete černý trh. Hlavně ten se zbraněmi. Teroristé z Afriky, ale také ze Sýrie, Afghánistánu i Čečenska mají výzbroj právě z Podněstří. Ve vesnici Kolbasna na severo-východě země se nachází jeden z největších sovětských skladů munice. Po pádu komunistických režimů ve střední Evropě sem Sověti převezli výzbroj svých vojsk, mimochodem i z bývalého Československa. Velká část zbraní údajně již zmizela, včetně „špinavých“ jaderných bomb. Kam se poděly nikdo neví. Dodnes zůstalo v Podněstří zhruba 22 tisíc tun munice, někteří experti hovoří o celkové síle dvou hirošimských atomových bomb...

Rusko tedy zemi neuznává, ale maximálně ji podporuje. Tak jako to donedávna dělalo s Abcházií a Jižní Osetií v případě Gruzie. Pomocí Podněstří vytváří tlak na Moldavsko i Ukrajinu, navíc má blíž k hranicím Evropské unie, což je pro Rusko potencionálně strategické. Ne náhodou na začátku loňského roku nabídl prezident Smirnov Rusku možnost umístit ruské rakety Iskader na území Podněstří – jako odpověď na výstavbu amerického radaru v Rumunsku....

9 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Rudý Petřík stále nepochopil, že blog je o Podněstří a Pobaltí. A komunistickou vládu a parlament do roku 1989 u nás nepovažuji na rozdíl od rudého Petříka za legitimní. A pokud u nás svobodně (na rozdíl od komunistického období, ale to rudý Petřík stejně nepochopí) zvolený parlament odsouhlasí přítomnost jakékoliv armády u nás, tak je to v pořádku.

13 1
možnosti
Foto

Již jsem tu myšlenku vyslovil jednou, ale zopakuji ji. Podle mě není rozmístění vojáků NATO v Pobaltí jakýmsi symbolickým vyjádřením odhodlání bránit tyto státy proti ruské hrozbě, ale psychologickým trikem říkajícím: "přece bychom tam ty jednotky neumisťovali, kdyby nic nehrozilo".

Klidně si mě nazývejte rusofilem, ale veškeré ukrajinské události roku 2014 neproběhly z iniciativy Ruska, ale Západu. To si málokdo uvědomuje, ale postačí si vzpomenout na ten průběh.

A tady nevím, co se chystá, ale nelíbí se mi to. Trochu, jakoby se někdo snažil tlačit Rusko do kouta a z toho nikdy nic dobrého nekouká. A teď mi klidně můžete lát, že nebaštím naši dokonalou propagandu.

4 12
možnosti
Foto

A ruský kolovrátek pořád mele a mele a mele, dokola a dokola a dokola......

11 1
možnosti
Foto

Nelze míchat hrušky s jablky. Jedná se o vojenský kontingent v Podněsterské republice, která má vlastní správní orgány, a ty přítomnost vojáků schválily. Nejedná se tedy o okupanty v chudé Moldávii se zkorumpovaným parlamentem, ale o legitimní ochranu zájmů bohatšího Podněsteří.

To je podobné, jako např. rozdíl mezi okupací Československa vojsky např. Polské lidové armády, v kontrastu s pozdější legitimní přítomností armády SSSR, která byla schválena Fedferálním Shromážděním.

0 14
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen o tom, že vy jste tu přítomnost armády SSSR na našem území také schvaloval a schvalujete do dnes.

11 0
možnosti
Foto

Naprosto přesně trefený hřebíček na hlavičku a karma jako hrom R^.

15 1
možnosti
Foto

To jsou okřídlené a také současně zcela prázdné floskule.

0 4
možnosti
Foto

Nezapomeňťe , když tak ríd měříte dvojím metrem, na Sýrii...

1 2
možnosti
JM

J54a20n 70M25o24l55n61á29r

23. 7. 2017 14:21

Tam rusáci taky nemají co dělat jako ta jejich nastrčená loutka Asad :-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,36
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz