Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66a64n 24P79a82v80e65l

28. 7. 2017 14:31

Vetsina lidi v kazde zemi jsou pohodovi, pratelsti lide. At mluvime o Cechach, Afghanistanu ci Egypte. Problem je vzdy v urcite mensine hlupaku

0 0
možnosti

jako hodit islám na komunisty ...to jste mě opravdu překvapil!!!8-o;-D

7 1
možnosti

Tak jsme se dozvěděli, že se vám líbily pyramidy, pouliční prodejce vám nutil kus hadru a manželka byla šťastná, když usmlouvala dobrou cenu na koberce. Je vidět, že se v Egyptě opravdu vyznáte! R^

Rozhodně nejste jako nějaký jouda, co byl nejdále v Zapadlé Lhotě! Vy jste světák!!

4 1
možnosti

"Je hloupost tvrdit, že všichni Egypťané jsou islamistickými radikály. To je totální nesmysl."

Vždy se mi líbí, když někdo tvrdí nesmysl a potom se se sebou hádá.

3 1
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by se Egypt stal zdrojem zla a islámského fanatismu. Za zdroj zla zde považuji zejména Saudskou Arábii, která se snaží šířit celosvětově wahábismus. Ačkoliv mi zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA nijak nevadilo, nepříjemně překvapilo mne, že jeho první zahraniční cesta vedla právě do Saudské Arábie. A ještě jim tam prodal zbraně. Pokračování této cesty do Izraele a Vatikánu, počáteční nepříznivý dojem nesmazalo. Za další zdroj zla zde považuji Írán, i když ten se se Saudskou Arábií nenávidí. A za nový potenciální zdroj zla v oblasti považuji dnešní Erdoganovo Turecko.

7 0
možnosti

Libi se mi, jak s klidnou tvari reknete: "Kdyz tam byli Anglicani a Francouzi, tak tam byl klid. Kdyz se mistni vzbourili, tak povstalce postrileli a byl zase klid."

Taky mam doma poradek, uklizeno, o deti postarano. Kdyz je manzelka nespokojena, tak ji proste zmlatim, a je zase klid.

4 2
možnosti

No, otázka je, zda existuje jiné řešení. Příměr s manželkou je chybný, ale co třeba s mravenci v bytě? Když se přemnoží, vystříkám je biolitem a je zase klid. Od určité fáze se totiž lidský dav začne chovat iracionálně, podle nějakých neskutečných dojmů, je ochoten se nechat zfanatizovat a spáchat cokoliv. Dalo by se říci, že ztratí lidskou podobu, lidské chování a soudnost ztratí určitě. To se v dějinách stalo mnohokrát a nemusíme chodit ani moc daleko, nacistické Německo je dokonalý příklad. Co s takovým davem nebo zfanatizovaným národem? Musí se potlačit silou.

2 0
možnosti

máte částečně pravdu, ale celá ta situace je mnohem a mnohem složitější.........

0 0
možnosti
Foto

Nemohou ty komunisti i za vymření dinosaurů?

7 1
možnosti

Taky by bylo zajímavé vysvětlit, proč se islamisti vyskytují třeba v Saúdské Arábii a dalších zemích, kde komunistický vliv nebyl nikdy.

4 0
možnosti

Já bych zkusil hledat příčiny islámského fanatismu ve dvou zdrojích:

Korán = nezpochybnitelné příkazy přímo od nejvyšší autority, tedy Alláha. 70 % příkazů se zabývá tím, jak má muslim nakládat s nepřáteli, tj. nemuslimy. Nechybí návody k zabíjení a mučení.

prorok Mohamed = Prorok Mohamed je brán jako morální vzor, jehož životní postoje a činy je třeba napadobit. Zdrojem jeho životopis, který byl plný nenávisti, zabíjení a velmi krutých rozhodnutí směrem k ženám i nedostatečně loajálním "členům sekty".

2 1
možnosti

J35a16n 40P35a68v89e67l

28. 7. 2017 14:33

Problem islamskeho fanatismu je v jejich zaostalosti. Krestansky svet take dlouho vrazdil ve jmenu viry

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS