Diskuse

Rusové, ruce pryč od Polska!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Počet obětí Poláků Hitlerovo-Stalinova paktu je přes 6 milionů. Z toho v bojích padla jen desetina z nich, tedy něco kol 640 000 (tedy srovnatelně s ruskými vojáky na území Polska). Ovšem naprostá většina, přes 5,5 milionů civilistů padlo za oběť teroru nacistů (Hitler) a komunistů (Stalin). Když si k tomu přičtete fakt, že tyto dvě zrůdy také II.sv. válku rozpoutaly a zrovna napadením Polska, měli by Rusové držet pysk a šoupat válenkama.

Karma článku.

14 1
možnosti
Foto

No vidíte a tomu všemu mohla zabránit ofenziva spojenců Polska na západní frontě. Nenese tedy primární odpovědnost za těch 6 milionů obětí Poláků pasivita Francie a Británie?

1 11
možnosti
DN

Máte pravdu pane Zieglere. Ovšem to by mělo platit i pro poláky. Proč ničí pomník Generála Šnejdárka v Nýdku a bojují za jeho odstranění?

2 2
možnosti
JZ

Tak to je samozřejmě špatně.

3 0
možnosti

Je ostudou části národa, že nechápe, že SSSR měl podepsanou smlouvu s Hitlerem a krmil ho. Poté co je Hitler napadl, tak osvobozovali své území a v době, kdy již vznikla druhá fronta, chtěl Stalin za každou cenu ,,osvobodit", řadu států, aby je okupoval a vnutil jim komunismus, ty státy pak vysával a Maďary a pak nás vojensky napadl. To "osvobození" nás stálo ztrátu svobody, morálky. Stalinovi pohnutky byly pouze mocenské a obava, že vliv by na ty státy měl západ. Ani Prahu nedovolil osvobodit Patonovi a zachránit mnoho lidí padlých při Pražském povstání. Zločinec a masový vrah.

9 0
možnosti
Foto

Zapomínáte na závazek Spojenců skončit válku až všeobecnou kapitulací Německa. Aby tento závazek Stalin splnil, musel dojít až do Berlína pro Hitlerův skalp.

A není pravdou, že SSSR krmil Hitlera, obchodní výměna mezi Německem a SSSR od roku 1933 podstatně klesala.

Záhadou pro mě zůstává, proč při svém vyhodnocování tehdejších událostí nerespektujete tato podstatná fakta. Co z toho máte?

3 10
možnosti
Foto

Velmi schizofrenní. Bez Stalina by Polsko neexistovalo.

4 11
možnosti
Foto

Existovalo stovky rokov ním. ;-)

3 0
možnosti
ZJ

Je ostuda národa, když si neváží osvoboditelů asi jako pan Ziegler. Kdo nezná svoji historii musí si ji zopakovat-bohužel.

3 11
možnosti

Těmi osvoboditeli myslíte Ruskou Hordu?

8 3
možnosti
PL

http://www.esbirky.cz/predmet/3504921

pan Google ví, kde jste se inspiroval, když jste tvořil titulek Koreu jste vyměnil za Polsko a USA za Rusko

nicméně pochybuji, že pochopíte jak se sám blížíte Stachanovi

4 0
možnosti
Foto

R^ Ruce od Koreje, Ruce od Kuby, Ruce od Chile, etc.;-D Stále žijí, ač asi k lítosti některých, i pamětníci, kterým strejda Gůgl ani netřeba;-)

5 0
možnosti
Foto

"SSSR zaplatil nejvyšší cenu za osvobození Polska - na půdě této země v bitvách s nepřítelem zemřelo a bylo pohřbeno více než 600 000 sovětských vojáků a důstojníků." Stovky tisíc sovětských válečných zajatců, kteří zemřeli v nacistických koncentračních táborech je také pohřbeno na polské půdě, "uvedlo ministerstvo.Polští úředníci byli citováni, že památky na sovětských válečných hřbitovech zůstanou nedotčeny. Jizvy druhé světové války..."Tolik výńatek z článku, na který autor poukazuje. Ovšem ,,úderný nadpis", tak pro autora typický, spíše evokuje komunistické ,,Ruce pryč od Kuby":-/ Zkrátka, propaganda bují všude, bez ohledu na cokoliRv

7 7
možnosti
Foto

Polsko, Československo, východní Evropu neosvobodila sovětská armáda, ale jedna okupace vystřídala druhou. Ztráty, které uvádíte jsou v poválečných hranicích. Uváděné ztráty pro Polsko byly na tehdejším německém území. Jenom kolik civilních Poláku odvlekla KGB na Sibiř, kde zmizeli bezestopy.

13 3
možnosti
PL

Že jste raději nešel dnes v tom vedru k vodě. ;-)

3 3
možnosti
JU

J58a18n 22U94l71r19i25c85h

1. 8. 2017 20:42

V zásadě s vámi souhlasím. To se mi u vašich blogu často nestává. Plati to pravidlo o nevměšování pro všechny, nebo jen pro Rusko?

1 0
možnosti
Foto

Ruská arogance je Polsku pochopitelně dobře známá a nikdo jí nebere moc vážně. Spíše je k smíchu. Jenže současná arogance EU je mnohem nebezpečnější.

7 2
možnosti
Foto

Otázka zní, kdo všechno fouká do ohýnku?

2 0
možnosti