Diskuse

Rusko na cestě k totalitě, cenzura chce zakazovat neschválené tisky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Tady jeden příklad , jak to funguje v kolébce demokracie a lidských práv, našem vzoru :-)

http://byznys.ihned.cz/c1-65839250-zeny-se-pro-praci-v-it-nehodi-napsal-zamestnanec-googlu-firma-ho-vyhodila

Jsem rád , že žiju v ČR , kde za toto ještě zaplaťbůh není dle zákona možné někoho vyhodit.

Rusku není co vyčítat. Nesmysly a absurdnosti se dějí všude.

0 0
možnosti
TH

Proteoze je to omezeny

clovek, proto ho po pravu vyhodili.

1 1
možnosti
PL

Pane Zieglere, vy si ve svých článcích protiřečíte.

Na jedné straně jste monarchista a na druhé straně stát na čele s monarchou Putinem kritizujete. Přitom podobností je mnoho, velká rozloha, velké množství národů a vyznání, národnostní pnutí, centralizovaná vláda, územní nároky vůči sousedům, velké rozdíli v životní úrovní v jednotlivých regionech, vysoké výdaje na armádu.

Mi je osobně jedno, co vyznáváte. Jenom si příště, až budete blahořečit monarchii, uvědomte, že de-facto blahořečíte i to co je v Rusku. Není to navlas stejné, to ani nejde, ale velmi, velmi podobné.

0 3
možnosti

Putin je všechno jen ne monarcha...chladnokrevný kágébák a cynik s porozuměním a zalíbením koketující s myšlenkami socializmu, to chcete srovnávat s monarchou?

5 1
možnosti
JP

Pane autore, znáte nějakou tiskovinu nebo médium (ne elektronické), kde by u nás vycházely např. upřímné články o uprchlících, kritika současné západní ideologie jak ji kdysi zveřejnila Akce dost? Pokud je u nás mediální diktatura jedné ideologie, proč to kritizujete v Rusku a ne u nás? V sedmdesátých letech se dostal spisovatel Solovjev z gulagů do západní evropy. Po několika letech kritizuje naši "civilizaci", že nechává bujet pod pláštíkem svobody všechno špatné, nebrání hodnoty. Jaké hodnoty zůstaly ještě nedotknutelné v naší zemi? Nic, všechno je pošlapané.

Nepodporuji snahu o zákaz tisku letáků v Rusku. Na druhou stranu v naší zemi si může každý drzoum psát a dělat co chce. Například ten "sochař" co čurá svou sochou Valacha v Praze na mapu české republiky. To není svoboda, to je tvrdá tyranie.

0 0
možnosti
VN

Víte , mám trochu pocit , že sloužíte jako užitečný idiot západnímu myšlenkovému proudu. Ano , v Rusku není takový bordel jako u nás či v západní Evropě. Kdyby byl , dávno by se rozpadlo , případně by se zmítalo v chaosu. Myslím si , že dnešní stabilní Rusko je pro západ mnohem lepší alternativou než chaos v podání v Západu. Už i vzhledem k tomu , čím vším tato země disponuje...

Jinak.. je hrozně snadné podlehnout západní masírce ohledně Ruska. Za tu by se nemusel stydět ani Joska Goebbels . Nicméně , když se bavíte se zdejšími Rusy , či lidmi z bývalých sovětských republik zjistíte , že je to všechno trochu jinak. Neříkám , že je všechno ideální , ale vysloveně negativní také ne.

5 3
možnosti
Foto

Pane Nárožný, vy máte opravdu smyslpro humor. Za patnáct let vlády Vladimira Putina jako prezidenta a premiéra země ubylo v Ruské federaci nejméně 4,7 milionu lidí kvůli zanedbávání sociální politiky, které popohnalo úmrtnost nad míru porodnosti.Oficiálně je v Rusku 20,3 milionu chudých (ve skutečnosti žebráků), tj. lidí s příjmy pod životním minimem, které je momentálně 9673 rublů (v přepočtu 3 176 Kč). Ruské hospodářství beznadějně zaostalé, neschopné inovací a implementací moderních technologií. Věda a technika jsou dnes hlavním zdrojem růstu a ruské hospodářství je závislé nikoliv na exportu vyspělých technologií, ale stejně jako v minulosti na vývozu surovin. Rusko má tak blíž ke Kongu nebo Nigérii než k USA. Prosperitu země a jejích obyvatel určují výkyvy cen ropy a plynu.

4 2
možnosti
ZJ

Raději se podívejte jak to funguje u nás a nestarejte se o Rusko.

4 5
možnosti

Málo se ví, že od července 2014 platí v Rusku zákon, který nařizuje společnostem působícím na ruském internetu ukládat data pouze na ruském území, aby měl Putleristán a Roskomnadzor nad vším maximální kontrolu. Kromě médií toto nařízení postihlo i technologické společnosti – Adobe v Rusku požádalo o likvidaci, Microsoft přesunul vývoj z Moskvy do Prahy a Google vývoj v Rusku zcela zrušil.Více na: https://www.zive.cz/clanky/rusky-internet-cenzura-tvrde-tresty-za-blogovani-a-verejna-wi-fi-jen-s-pasem/sc-3-a-182981/default.aspx

9 1
možnosti
AR

Ano, Roskomnadzor sleduje absolutně u nich vše co se týče médií. Pokud se něco nelíbí dá varování a příště tvrdě zasáhne.

0 0
možnosti
Foto

Lze se obávat toliko jedné věci: Jenom aby Rusko nebylo pouze krůček před námi,

Co já vím, tak i ten Facebook i Google tlačí k cenzurování obsahu vlády.

5 4
možnosti

Za názor zavírá jen slabý stát a tím Ruská Horda je....

11 4
možnosti
Foto

"A nyní ruské ministerstvo spojů podle Reflex.cz přišlo s návrhem na trestání šíření neschválených zahraničních tiskovin na území Ruské federace. To by se týkalo i ruských médií, pokud by převzaly „neschválené“ články."

Zdroj: http://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=617590

Existuje jedna fikaná metoda, jak šířit informace z neschválených tiskovin. A to ty informace dementovat.

V šedesátých a sedmdesátých letech minulého století to v Československu opatrně do jisté míry dělaly noviny Lidová demokracie (pokud si to dobře pamatuji, tak se tak jmenovaly). Na první straně novin napravo byl sloupek Stručné informace ze zahraničí. Pokud na Západě nějaké noviny napsaly něco o Československu, což se nesmělo v Československu v novinách napsat, tak Lidová demokracie to přesto někdy uvedla a napsala k tomu, že to dementují, že to není pravda. Takto jim to občas prošlo. Lidé se tak dozvěděli, co se o nás na západě píše.

Jeden člověk, který měl známé, kteří se znali s novináři mi říkal, že to LD dělala režimu naschvál. Možná to tak bylo.

3 0
možnosti
MR

Já tedy nevím, ale zrovna nedávno jsem na VKontaktě reagoval na jednoho člověka, který tvrdil, jak nás Rusové v roce 1968 osvobodili. Já reagoval asi takto - Bы к нам приходили ночю и тайком, с оружием в руках. так неходят в гости друзя, так ходят только бандиты. Bylo to na stránce ruské veřejnoprávní televize, něco jako naše ČT. Úrovní debaty jsem byl příjemně překvapen, pochopitelně, že se našli nějací vulgární hlupáci, ale nikým jsem nebyl zabanován, vcelku normálně jsem si podebatoval. Rovněž tam najdete spoustu skupin věnujících se stalinismu, problematice gulagů, proto jsem tam vůbec lezl. Nějakou zvláštní cenzuru tam nepociťuji.

9 0
možnosti
AL

Také ne, spíše naopak, facebook je daleko přísnější a někdy to vypadá jako tvrdá normalizace.

2 2
možnosti