Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Dnes jsem koupila 1/4 chleba v pekařství Impeko. Krájeli to přede mnou, a bylo to uvnitř plesnivé. Už tam nepůjdu, ale není to otázka ceny ani toho, kdo zrovna sedí ve vládě!

1 1
možnosti
KN

Hloupému každý a vše hloupé.

2 1
možnosti
Foto

Každé ráno se stavuji na pečivo v maličkém obchůdku. Otvírá v šest a je pro mne takový ranní rituál. Odnesu půlku "zdouneckého chlebíčka", který se dá jíst několik dní (a to jsem fakt na pečivo fouňa), klukům rohlíčky k snídani (na zítra) a mám opravdovou radost, že jsem ten obchldek potkala. Chlebů je tam snad deset druhů, samé pečovové potěšení :-). Totož uzeniny.

Je prostě potřeba trošku přemýšlet a hledat.

6 0
možnosti
SH

Pro pana autora dělali zabijačky známí na vsi celý rok ...

0 0
možnosti
VV

Kdo a kde prosim? Nejak si nedovedu predstavit zabijacku touto dobou v tomto vedru.

0 0
možnosti
VV

Nevim jaky chleba ma Albert v Ceskych Budejovicich, ale par desitek kilometru severozapadne jsou vsechny chleby hnusne. Ale strakonicky, ac puvodne nejedly se vyborne hodi na topinky.

Pokud chcete ochutnat dobry chleba, dojedte si pro nej do Rakouska k pekari. Ono to s tim chlebem je jako se vsim. Kdysi jsem se ptal kamarada automechanika, co rika na Hondu Accord. Odpoved byla ruce pryc. A na mou namitku, ze soused si ho chvali mi odpovedel, tak se ho zeptej s cim jezdil driv. Tomu kdo neochutnal dobrej chleba od pekare, muze i ta podivna hmota od Alberta chutnat.

1 0
možnosti
VR

Souhlas až na jedno, na Hondu mi nesahejte...;-)

3 0
možnosti
PK

Diskuse je veliká - jen doplním. Za socialismu byl obrovský rozdíl mezi jednotlivými městy - bydlel jsem léta ve Varnsdorfu a potom v Písku, nesrovnatelné. Písecký masokombinát, pekárna, strakonické rohlíky, plznička u Reinerů atd. - to bylo nebe a dudy. Přitom třeba masokombinát Hradec Králové, tedy ne pohraničí, hrůza. Centrum Prahy - maso a uzenina, výborné. Opravdová čabajka za 7, ne to co se dnes za Gyulai kolbasz vydává.

0 0
možnosti
PK

Šumava z Písku neplesnivěla, 2kg pecen 5,20, dnes srovnatelné Cvrčovice - kilo vyjde tak na 35 Kč, takže 13x víc. Jak bylo v Brně, nevím, jako dítě jsem miloval Ledňáčky:-)

0 0
možnosti
MK

M55i10l17a14n 29K25e29s61l

8. 8. 2017 17:35

V současné době došlo k podstatnému zvýšení kvality konzumního kmínového chleba.Kmínový chléb koupený v Lídlu v Brně v Lesné u mototechny zplesniví až třetí den.Jeho trvanlivost se zvýšila o celých padesát procent a cena pouze desetkrát.

2 0
možnosti

Ve Slatině kupujeme chléb každý druhý den. Ve vietnamském obchůdku, i sobota neděle, vždy je čerstvý, chutný a nemá šanci plesnivět.

0 0
možnosti
PS

P20e91t72r 79S16k86á37l17a

8. 8. 2017 17:19

Opravdu nechápu, na co tady někteří přátelé starých pořádků s láskou vzpomínají. Na mléko v sáčku? Na chleba z předpeku? Nebo snad na nahnilé brambory na váhu včetně hlíny a kamení z šupen zeleninách? Anebo jim snad imponovaly prázdné řeznické krámy? Fronty, brát co je bez možnosti výběru?

14 1
možnosti

Některé staré pořádky byly lepší než některé nové - nepořádky.

1 8
možnosti
Foto

Navzdory testům DTestu a ministerstva zemědělství....pan Ziegler je přesvědčen, že dvojí kvalita potravin je hloupá pohádka pro hloupé lidi.

Je těch hloupých co jezdí z pohraničí nakupovat do Rakouska a Německa nějak moc, Zieglere...

Takže si o hlouposti a naivitě konkrétních jedinců nadále myslím své;-D

Ostatně chleba v Brně - žiju zde od narození. Chleba a rohlíky jsme kupovali denně, i když třeba na vodu vydržel chleba klidně 3 dny...Zato mé děti nechtějí jíst ráno včerejší rohlíky, protože jsou gumové. A některé jsou tvrdé už v obchodě. Ty, co se zavčasu nezakryjí a vyschnou....

10 4
možnosti
PS

P56e44t22r 73S89k47á66l92a

8. 8. 2017 17:47

Vy snad pamatujete rohlíky, které vydržely křupavé do druhého dne? A opravdu jste přesvědčená, že rohlíky tvrdé už v obchodě jsou až současná "vymoženost"? Já tedy za současnou vymoženost považuji to, že si z obchodu prakticky vždy mohu odnést nějaké pečivo ještě teplé. A to, že je někdy dopékané z mraženého polotovaru, mu na chuti nijak neubere.

7 0
možnosti
TS

Pokud potraviny hodnotíte jen podle chuti, tak toho o potravinách mnoho nevíte. Já osobně se dívám i na jejích složení a jsem doslova zděšen, co všechno lidé nevědomky jedí. Jinak za socíku byly mnohem přísnější normy pro výrobu potravin, tak že byl sice menší výběr, ale za to vyšší kvality. Potíže snad byly s čerstvostí, ale to platí i teď.

7 2
možnosti
  • Počet článků 3315
  • Celková karma 26,59
  • Průměrná čtenost 1811x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz