Diskuse

Hloupé pohádky pro hloupé lidi o špatných potravinách

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Moje žena pracovala za komančů v Brně Heršpicích v pekárně a každé ráno se rozváželo čerstvé pečivo po Brně,to že vedoucí sámošky na Lesné ,mezi paneláky,byl dobytek je taky známo...pamětníku ;-D

2 0
možnosti
Foto

Pane Zieglere, ten chleba Vám nezplesniví, protože obsahuje látky, které do něj byly za tímto účelem přidány a v chlebu z mouky, vody a kvásku se nenacházejí. Zatím co za komančů byl jenom upečený.

4 0
možnosti
MM

pamatuju, jak autor před časem v jednom svém blogu napsal, že by zbavil svéprávnosti každého, kdo není schopen nakoupit si zdravě na farmářských trzích a místo toho nakupuje v supermarketu - a vida, rok se s rokem sešel a najednou tu vesele velebí Alberty a Globusy, jaké tam mají mňamky ;-D

6 1
možnosti
KM

Dovolím si nesouhlasit. Při mé práci projíždím Evropou a stravuji se a nakupuji většinou v zahraničí.Kvalita potravin (např.podíl masa, tuku v jogurtech) je s výrobky prodávaných v našem Babišistánu nesrovnatelná.

2 0
možnosti
VN

Víte co by mne zajímalo ? Když v takovém českém Lidlu koupíte párky Dulano , které obsahují 85% masa , kolik pak mají procent párky v té Evropě , kterou projíždíte. 110 % masa , nebo snad 120% masa ;-D

0 2
možnosti
RK

Ledacos by šlo jistě vysvětlit rozdílnou chutí, ale pokud se podíváme na jiné výrobky, jako jsou např. dobře známé prací prášky s nižším obsahem účinné látky, pak je nutné dospět k jedinému závěru a sice, že v zemích bývalého sovětského bloku se prádlo špiní méně...

A to je rozhodně pozoruhodné, patrně v těchto krajích cosi ze známého poručíme větru dešti přeci jen zakořenilo. Abych použil panu Zieglerovi akceptovatelné připodobnění, protože srovnávat dnešní potraviny s těmi z dob komunismu nemá žádné opodstatnění a hlavně nikterak neřeší zmíněný problém. Ona i dnešní česká potravina totiž vypadá jinak, než ta z před r. 89.

Ale jednu poznámku bych k tomu přeci jen měl. Určitě bych nejásal nad stoletou trvanlivostí jakékoliv potraviny. Protože je spíše na místě položit si otázku, co v té potravině asi je (a co v ní naopak není), že nám ta "holka jedna" tak dlouho vydrží...? Nebo jinak, co to vlastně konzumujeme?

0 0
možnosti
VO

Docela by mě zajímalo, jak to vlastně ti výrobci organizují. To mají jednu fabriku pro východní trh a druhou pro západní? Nebo v rámci jedné fabriky jednu linku pro východ a druhou pro západ? Nebo možná vyrábí v liché týdny pro východ a v sudé pro západ? Sklady asi taky musí mít oddvojené, aby se to nepomíchalo. Každopádně to musí být fuška:-).

0 1
možnosti
VN

Ona každá fabrika má pouze jednoho zákazníka ?

0 0
možnosti
RP

Konečně něco, s čím můžu aspoň částečně s autorem souhlasit.

Pokud je složení potraviny vytištěné na obalu pravdivé, tak je všechno v pořádku.

Komu nestačí ani to složení vytištěné na obalu k tomu, aby nekupoval levné šunty a přitom nadával na nekvalitní potraviny, tak tomu ani "ručka" bruselského úředníka od kupování nekvalitních potravin nepomůže.

Co se týká těch potravin za komunistů, ti sice dosáhli, že formálně stejný výrobek byl všude k dostání za jednotné ceny, ale už nemohli dosáhnout toho, aby byl všude stejný. bylo to pak různé od kraje ke kraji, podle toho, kdo v těch velkovýrobnách pracoval. Jestli v jednom kraji třeba na kabanosu pracoval Franta, co byl každý druhý den totálně ožralý a pomlel tam i kosti a kůže s chlupama a koření naházel bajočko lopatou a v druhém Tonda, co todělal pořádně a uměl to, tak potom to byly za stejnou cenu úplně nesrovnatelné výrobky.

Chleba za socíku v pondělí, co do "druhého dne" zplesnivěl, byl ten, co se napekl už v pátek (aby se lidi neobtěžovali směnami v sobotu a neděli)( nebo hůř, formálně měli ty směny zapsány a dostali za ně peníze, ale ve skutečnosti byli přes víkend doma a ten chleba nadělali šizením technologie a rychlejší výrobou už v pátek) a skladoval někde v chladnějších prostorech s vyšší vlhkostí.

A ráno v pondělí ho jen rozvezli.....

1 2
možnosti
VB

lidi preferují cenu před kvalitou, tak se to na té kvalitě musí projevit a čím víc to budou preferovat, tím víc se to bude projevovat a žádnej Fico na tom nic změnit nemůže

1 0
možnosti
DK

Kvalitni zbozi v supermarketu? Zrejme mate latku nasazenou proklate nizko. Ale tak od demagoga vaseho typu nelze cekat nic jineho.

4 5
možnosti
VN

Proč ne ? Třeba v Lidlu kvalitního zboží najdete docela dost a troufnu si říci , že složení masných výrobků je totožné s tím , co se prodává v Německu.

Třeba v takovém COOPu nakupuji kvalitní výrobky , pocházející z mého regionu..

3 0
možnosti
PP

P46e57t43r 70P14o83l78á33k

9. 8. 2017 11:38

Nejsem zadny milovnik bolseviku, ale vy jste si je vzal jen jako rukojmi k tomu, abyste napsal manipulativni clanek a mohl si kopnout do "Cechacku". Problem je v tom, ze v CR se ve stejnem( nebo jen lehce pozmenenem ) obalu prodavaji za ceny casto vyssi nez treba v Nemecku, sizene potraviny. A rozhodne se nejedna o levne sunty! Kdo chce koupit levny sunt, koupi a nema smysl se jim zabyvat, ale pokud renomovana znacka prodava svuj vyrobek ve stejnem obalu a pod stejnym oznacenim, za stejnou nebo vyssi cenu, pak je to jasne klamani spotrebitele. Kdyz se pak pri konfrontaci vymlouva na to, ze k sizeni je vedou lokalni chute zakazniku, tak je to uz jen trapne. Rikate, ze lide si muzou vybrat a verim, ze to casto delaji, protoze kvalita potravin je u nas velke tema, ale kdyz si nekdo chce koupit Coca Colu nebo pizzu Dr. Oetker, tak moznost volby nema a musi koupit sizeny, predrazeny sunt. A to je ten problem, vy Cehcackobijce! Bohuzel v realu plnite jen roli uzitecneho idiota sidicim potravinarskym koncernum! Rv

9 1
možnosti
VN

Ano , v zásadě máte pravdu.

Nicméně vše je třeba brát s rezervou. Třeba taková Coca Cola. Pil jste někdy americký originál ? Já ano a byl jsem dost překvapen. Ta limonáda byla mnohem sladší , než Coca Cola vyrobená v Německu nebo v Čechách. A nikdy jsem neslyšel o tom , že by si Němci stěžovali v USA , že mají šizenou Colu.

Třeba taková Fanta má ve světě desítky různých možností.. Někde je zákon o tom , že musí obsahovat tolik a tolik procent ovocné šťávy...tak výrobci nic jiného nezbývá , než prodávat limonádu s předepsanými procenty ovocné šťávy.

A když si koupíte v Německu vyrobený kvalitní hotové jídlo na ohřátí v mikrovlnce , často jste šokován...protože Čech ty chutě má opravdu nastaveny trochu jinak. Když se řekne karbanátek..tak vás napadne kombinace s bramborovou kaší a okurkou..V Německu je oblíbená kombinace s bramoborovým pyré a omáčkou. Ale ano..v zásadě máte pravdu..

1 0
možnosti