Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

R^

Nikdy nikdo muslimské státy, které tahají politiku tímto zposobem do sportu, nepotrestá. Všechny vrcholné organy jsou zkorumpované a o sport jim jde až v bůhví kolikáté řadě. Jde především o peníze a těch mají totalitní státy dost. ;-O

1 0
možnosti
VN

Írán je bez debat totalitní zemí. Dle znalých se životní podmínky v Íránu podobají životním podmínkám v Československu let osmdesátých. Nicméně je zemí stabilní , kdy na rozdíl od ostatních zemí zde takřka až na pár výjimek z posledních let nebyl terorismus.

Až se Írán stane plně demokratickou zemí západního typu , začne se utápět v chaosu a beznaději. A vzhledem k jeho velikosti a síle v regionu začne být pro své okolí mnohem a mnohem nebezpečnější než dnes. Co je lepší ?

Fotbalista byl vyloučen z íránské fotbalové reprezentace. Ano , je to absurdní. Nicméně ten fotbalista hraje v Řecku. Tomu fotbalistovi nikdo nebrání v tom , aby se fotbalem živil. To soudruzi v ČSSR člověka nepohodlnému režimu zavřeli do kotelny či poslali k pásu a opustit tuto zemi , aby se mohl živit v zahraničí mu neumožnili...

Pěkné knihy na téma Írán a Blízký východ píše Břetislav Tureček..např. toto:

https://www.databazeknih.cz/knihy/labyrintem-iranu-161433?show=alldesc

I na blogu idnes jeden člověk sepisoval svoje zážitky na téma Írán , které sepsal na základě vlastní zkušenosti.

Je to zvláštní , ale jak tento cestoval tak ani Břetislav Tureček jako skuteční znalci Íránu jej nehodnotí tak fanaticky , jako autor tohoto blogu.

1 2
možnosti
JZ

Akorát, že Irán podporuje terorismus proti jiným zemím, např. právě proti Izraeli.

0 0
možnosti
PB

Jak jsem psal už i jinde, letošní MS v šachu žen se odehrávalo v Iránu. A podmínkou bylo, že se bude hrát v hidžábech. Na tuto nehoráznost zareagovalo mnoho účastnic bojkotem tohoto podniku. Bohužel FIDE, šachový svaz, si na hlavu nakálet nechal.

3 0
možnosti
VN

Troufnu si říci , že většina zemí z tamního regionu by MS v šachu žen ani neumožnila pořádat. Stejně tak Írán před deseti lety. No a pokud se některá z konzervativních a dosud uzavřených zemí začne otevírat světu , je třeba toto otevírání podpořit. Protože pouze tak je naděje , že někdy ty hidžáby po ženách nikdo nebude požadovat..

0 2
možnosti
PK

Politika byla, je a bude vždy nepěkná činnost. Za mého mládí jsme měli silný Irák a tak se kluci íránští a iráčtí mezi sebou často mydlili a problém Izrael nebyl takúplně vpředu.

0 1
možnosti
PK

Jenom trestáním věci nevyřešíte resp. nezmírníte. Myslím, že to Váš Trump zpřísněním sankcí Ruhánimu pěkně podělal.

0 2
možnosti
SB

Mne mnohem více než nějací dva íránští fotbalisté (navzdory veškeré úcte k jejich sportovnímu mistrovství) znepokojuje skutečnost, že Židé utíkají už z některých tradičních evropských zemí (Francie, Švédsko), protože se tam necítí bezpeční vzhledem k rostoucímu stupni islamizace těchto zemí.

Jsem Evropan a Francie a Švédsko na mou vlast a na osobní můj život budou výždy mít větší vliv než to, co se děje někde v Persii.

6 0
možnosti
Foto

A co bojkot olympiády v Moskvě v r. 1980? Nebylo to něco podobného?

0 7
možnosti
PK

To bylo za vstup Sovětů do Afganistánu. I když asi zase na pozvání od Babraka Karmala, říkalo se - že všechno zbabral.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,70
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz