Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P20e51t18r 46K34o40s

31. 8. 2017 18:47

Žádný jistými světovládci zvenčí řízený převrat nepřinesl nic dobrého. Jak VŘSR 1917, tak převraty 1990 v Evropě nebo nedávno Majdan na Ukrajině. Atmosféru převratu v Rusku přibližuje film Čekist z r. 1992.

0 1
možnosti

O72t55a 56K55i57n87c

29. 8. 2017 11:43

Ode mne karma.

4 0
možnosti

Samozřejmě máte pravdu, že komunisti jsou zlo. Ale v kterém státu před sto lety nebyly krvelačné bestie?

0 0
možnosti

Na Islandu ci v Gronsku asi ne, a ani dnes ne.

2 0
možnosti
Foto

Karma, je dobré připomínat, co byli komunisté (bolševici) zač.

7 0
možnosti

A myslite, ze dnes uz nejsou?

2 0
možnosti
Foto

Zasloužená karma, pane Zieglere. Doporučuji rovněž publikaci Timothy Snydera Krvavé země. Původně jsem chtěl psát recenzi, ale pořád nemám dost síly popsat to šílenství, které se dělo na území Běloruska, Ukrajiny a Polska pod nadvládou Stalina.

11 0
možnosti

Děkuji pane doktore, tu knihu mám také a máte pravdu, je to fakt hrůza.

1 0
možnosti

Prečo na Slovensku zvíťazila vo voľbách 1946 demokratická strana drvivou väčšinou?

Viac ako 100 000 slovenských vojakov sa zúčastnilo bojov na Ukrajine, vojaci boli zo všetkých kútov Slovenska, a po príchode domov, rozprávali že ich Ukrajinci vítali ako svojich osloboditeľov. Zo zdesením hovorili čo je to boľševizmus, aké zverstvá dokážu spáchať boľševici, tieto zážitky Slovákom otvorili oči, a o komunistoch si utvorili svoj názor.

Slovenská vláda sa do vojny zapojila už dva dni po jej vypuknutí, no morálka slovenských bojovníkov nebola práve najhorlivejšia. V ich radoch rezonovali protivojnové nálady. „Vojaci verejne kričia, že v Rusku bojovať nebudú... Nech žije Stalin!... My sa vzdáme,“ uviedol podľa Lacka jeden z priamych účastníkov. Slovenskí vojaci sa dokonca netajili úmyslami pridať sa po prekročení hraníc k Červenej armáde. Keď ich však prekročili, zmenili názor. Historici síce uvádzali, že Slovákov presvedčil rýchly postup nemeckej armády, pravda však bola oveľa dramatickejšia.

„Všetko chodí bosé a napoly nahé, tak bol ľud biedny. Domy majú z hliny a slamy, horšie ako u nás Cigáni,“ Listy, ktoré muži posielali domov, boli plné portrétov krutosti, ktorých sa boľševici dopúšťali, a ktoré nekorešpondoval s predstavou boľševického raja.

Po mučiarniach a svedectvách o ubiedených podmienkach obyvateľov však slovenskí vojaci zažili zakrátko ďalší otras, ktorý vyvolali masakry NKVD. Vojaci nachádzali diabolsky zmrzačené ľudské mŕtvoly. „Mužov komunisti pozabíjali aj niektoré ženy. Poodrezovali hlavy, ruky a oči vyďobali. Kožu stiahli z tela a tak ich do solivaru odvážali,“ opísal očitý svedok udalosti v dedinke Lack, ktorú Sovieti premenovali na Salino.

Ak máte silný žalúdok môžete si prečítať svedectvá slovenských vojakov.

http://www.topky.sk/cl/10/1468201/Otrasne-svedectvo-Slovakov-z-vojny--Sovieti-mucia-matky-s-detmi--pribijaju-ich-klincami-

5 0
možnosti
Foto

Jenom vás musím upozornit, že Halič mezi dvěma světovými válkami patřila Polsku: Svoje pocity opisovali vojaci v listoch, ktoré sa objavovali v dennej tlači. Písali o biednych pomeroch obyvateľstva v Haliči: „Všetko chodí bosé a napoly nahé, tak bol ľud biedny. Domy majú z hliny a slamy, horšie ako u nás Cigáni,“ zverejnil jeden z listov slovenského vojaka v Hlas frontu.

2 6
možnosti

J17. 34G27r76o46h

28. 8. 2017 22:45

Pane autore,laskavě si text, který vkládáte do blogu po sobě přečtěte. Píšete bláboly viz.: Bolševici se dopustili genocidy celých skupin obyvatelstva. Povraždili desítky tisíc lidí, důstojníků a vojáků Rudé armády, intelektuálů, úředníků, policistů včetně jejich žen a dětí.

1 0
možnosti

Děkuji za upozornění pane Grohu, opraveno. :-)

0 0
možnosti

Určitě to bude poučná knížka. R^

0 0
možnosti

A54n96n67a 45Č50e28r77n17á

28. 8. 2017 21:24

Krym si bohužel komunistické vraždění ve velkém zažil znovu. Po válce byli vyvezeni a vyvrażděni původní obyvatelé Krymu. Do roku 1953 v naprosté většině zmizeli. A dnes na Krymu hlasují o jeho budoucnosti přistěhovalci z Ruska.

21 0
možnosti

Ano, podobné doosidlování občany ruské národnosti proběhlo v 30-tých letech po Stalinem vedeném brutálním hladomoru na Ukrajině. Hlavně ve východní části.

12 0
možnosti
Foto

Dodneška jsem si myslel, že Thomas Mann se píše se dvěma "n". Ale to jen okrajově. Thomas Mann řešil klasický problém intelektuálů 20. a dalších let. To i proto, že kvůli svému původu musel přednostně vnímat otázky fašismu a nacismu. Zrovna on byl možná blízko poznání, že mezi nimi a komunismem není žádný rozdíl, ale kde by pak byla naděje? Teprve zkušenosti z pozdních let života jej dovedly ke kritice bolševismu. Ale to nic nemění na tom, že bolševici byli bestie a v občanské válce předvedli všechny úrovně pekla. Krym je jeden z příkladů nejstrašlivějších.

17 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS