Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Autor opět nezkamal a potvrdil své šosáctví - co také chtět od člověka, který v jiných příspěvcích plive na Benešovy dekrety a lidem podsouvá svoje zvrácené teorie .

A kritizovat základ našich dějin - no tak to snad nebudu ani komentovat !!Rv

2 2
možnosti
Foto

Dobře napsáno a karma R^

2 2
možnosti
MB

Velice pěkné a poučné povídání o TGM - předvedl, noblesní Zdeněk Mahler. Např. reakce diváků - Michal ze Znojma: „Kdo byl podle vás důležitější pro náš národ Karel IV. nebo TGM ?"... Z. Mahler: „Odpovím otázkou, co je pro náš život důležitější - Voda nebo vzduch ?“ ... :-)

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10079908228-nejvetsi-cech-top

2 0
možnosti
Foto

Přirozeně vzduch.

0 1
možnosti
PB

P17e62t52r 13B53u86r72i30a24n

14. 9. 2017 19:02

Karma, není co dodat.

2 1
možnosti
PL

P85e20t17r 21L29a85n46g43e33r

14. 9. 2017 18:14

Rozhodně s vámi souhlasím, že si Masaryk zaslouží uznání za mnohé. Co se týče husitského období, tak jsem k jeho omylu shovívavý. Uvědomte si, že právě doba husitská měla velký význam pro národní obrození a pro odboj v první i druhé světové válce. Bohužel byla pak zneužita i komunisty.

4 1
možnosti
Foto

Nešlo o omyl. Toliko o čirý pragmatizmus.

5 0
možnosti
AR
Foto

T.G.M dokázal to, co nikdo jiný. Po I.WW dokázal vytvořit ve válkou rozvrácené Evropě suverenní, nezávislý a mezinárodně uznávaný stát! Dokázal tak naplnit svou vizi, a to natolik, že většina obyvatel nově vzniklého státu si jí vzala za svou. Natolik za svou, že tento stát a toto cítění nezničila ani II.WW ! A nemýlil se! Dokázal z minima možného PRAGMATICKY(!) vytěžit maximum, a to i přes výtky jeho nejen oponentů, ale i jeho jím poražených politic. soupeřůR^

6 1
možnosti
Foto

Problém byl v tom, jak to udělal, na základě práva na sebeurčení.

1 0
možnosti
DP

Pane Jane, někdy mám k Vašim blogům nějaké (zde na dikusích nevyjadřované) výtky, ale dnes velká karma.R^

1 0
možnosti
JZ

Děkuji uctivě.

0 0
možnosti
BM

Masaryk vyjadřoval sympatie k sionismu. Na mezinárodním fóru byl pro vytvoření „židovské Palestiny“, měl pochopení pro domácí židovský národní směr, opakovaně jednal s představiteli mezinárodního sionistického hnutí, a dokonce jako první prezident demokratického státu navštívil židovská osídlení v britské palestinské državě. A také díky jeho odkazu bylo Československo jednou z prvních zemí, které uznalo Stát Izrael a poskytovalo mu pomoc...

15 0
možnosti
BM

Jo, a samozřejmě karmaR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,99
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz