Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výjimečně karma.

Po vší té chvále na Okamurovce jsem také nahlédl do jejich programu a moc nechápu, co lidi vlastně chválí. Podle mně ten program skoro nikdo ze sympatizantů nečetl, protože vždycky hlásají skoro vše přesně opačně, než to mají v programu.

0 0
možnosti

Dneska autor zapomněl zmínit jedovatou slinu o Rusku, tak snad příště :-)

8 3
možnosti

Žlučovitý příspěvek někoho, komu hlavně vadí, že by někdo něco dostal. Na ostatní už nehledí. 300 tisíc korun pro rodinu, která vychová 3 děti, nejsou žádné velké peníze. Stát je rodinám stejně dá formou jiných příspěvků a to celkem rychle. Pominu skupinu, kterou má autor na mysli, ti si ovšem poradí jinak a ze státu ty peníze dostanou jinými způsoby. Obyčejné bílé rodině by to ale mohlo pomoct. Zažila jsem novomanželskou půjčku. Přidělili nám 50 tisíc a měli jsme rok na to, peníze utratit za věci pro domácnost, cokoliv jsem koupili o to se snižovala ta částka až do vyčerpání. Za tuto sumu jsme si zaříili domácnost základním nábytkem včetně lustrů, záclon, závěsů a koberců, a taky nějaké věci jako pračka, mixér, nádobí a podobně. Po narození dítěte se vždy z půjčené částky odepsala nějaká a, tuším 4 a půl tisíce,možná se to měnilo při počtu dětí. Půjčka byla bezúročná, spláceli jsme to po stokorunách, takže to nezatěžovalo rozpočet. Pro mně osobně to byla velká pomoc, mohli jsme hned od začátku normálně bydlet, a ne šetřit a kupovat jeden měsíc hrnky, další talířky, vidličky budou až v únoru... To si dělám trochu legraci, ale podle mně to špatný nápad není.Obyčejným lidem to může usnadnit život.

11 2
možnosti

P25a41v42e19l 30P52o64n24e40c

20. 9. 2017 12:16

Považuji za problém, pokud stát věnuje 300 tisíc korun některým rodinám, které své děti prakticky nevychovávají a třetí dítě si pořídili hlavně pro ty peníze.

3 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že komunisté koncem 70. let zjistili, že finanční prostředky státu novomanželské půjčky vyčerpaly a podpora mladých rodin musela být zredukována. Díky inflaci, jenž neustále zvyšovala ceny zboží, bylo nutné upravit podmínky o novomanželské půjčce. V roce 1987 byly podmínky upraveny tak, že půjčku bylo možné čerpat až do výše 50 000 Kčs, doba splatnosti se prodloužila z 10 na 15 let a hrubé měsíční příjmy manželů, kteří o úvěr žádali, musely být do 6000 Kčs.

1 1
možnosti
Foto

Půvčka je od slova půjčit, to znamená že je nutné půjčenou částku vrátit. Nejde tedy o polulismus, jako byly např. církevní restituce, tam se předaný majetek vracet nemusí.

7 5
možnosti

P78e15t49r 66S20k74á47l78a

19. 9. 2017 20:59

Zjevně Vám uniká význam slova restituce. Takže jedná se o nápravu způsobených škod obnovením původního právního stavu. Tedy právě o navrácení majetku.

6 5
možnosti

Tak každá západní země podporuje rodinu. Mít děcka je drahý "špás" a ta podpora je něco jako lék - když nepodáte žádný je to špatně a když je ho moc nebo je nevhodný - také špatně. Pokud v nějaké formě novomanželské půjčky - tak mírně úročit, odpis po 3. dítěti v plné výši, je-li Tomiem tak myšleno, je hloupost. U nás podpora formou snížení daní není velká, souvisí s úrovní výdělků proti Západu. Ale představy o větším zvýšení natality bych brzdil. Němci také mají podporu rodiny a porodnost - kterou bychom chtěli - je velmi nízká.

4 0
možnosti

Ano, zvedl by se počet dětí. Každá rodina by měla tři děti. Otázka zní co bychom těmto dětem zanechaly - obrovské dluhy, které by stát potopily. Stačí si vzít kalkulačku. Ale podle některých ohlasů se zdá, že někteří lidé neumějí počítat.:-)

0 5
možnosti

Vy si myslíte že 300 tisíc by přimělo lidi mít tři děti pokud by je nechtěli? Víte co dítě stojí? To je jako nechci slevu zadarmo....

3 0
možnosti

J35o43s10e28f 24N94i91k26l

19. 9. 2017 18:45

...pan autor si určitě šetří na důchod...takže záporný přirozený přírůstek obyvatel minulých let mu nevadí...což takhle zvýhodnit důchodce, kteří vychovali alespoň dvě děti...vlastně to by autor označil také za populistické...on autor asi nemá děti a neumí si představit co jedno dítě od narození do dospělosti stojí....on si myslí, že výpadek v populaci, bohatě nahradí imigranti...:-)

4 3
možnosti

Prosím porovnejte s programem KDU-CSL. Ale ze Vam ten Okamura leží v žaludku otazkou je proc a nač nebo zač? ;-))))

9 1
možnosti

E62v92a 15D89r40e85y15o19v86á

19. 9. 2017 18:16

Já bych řekla, že zločinné mrhání penězi je cca 16,4 miliard čistého, které se ročně vyplatí na mzdách "pracovníků" Evropského parlamentu. A to jsem ještě nespočítala dalších 33 tisíc "pracovníků", kteří v Bruselu pro EU "makají", aby nám všem bylo co nejlépe.. a pro pana Vokouna - v ČSSR byly bezúročné novomanželské půjčky 20 tisíc korun, mnoha mladým rodinám to pomohlo do začátku a myslím si, že si asi nikdo tenkrát nestěžoval..

19 3
možnosti

Souhlas, jen tenkrát nebyl problém se splácením. Všichni pracovali "na státním" či družstevním a mzdovka ve fabrice to strhla a hotovo.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,49
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz